roda 2 E-WALL

Χτύπημα στην εκπαιδευτική διαδικασία, στην αυτονομία του εκπαιδευτικού και στους συνεπείς μαθητές και γονείς η «προεκλογική» εγκύκλιος για την αιτιολόγηση κάθε απουσίας!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΟΙΕΛΕ / Χτύπημα στην εκπαιδευτική διαδικασία, στην αυτονομία του εκπαιδευτικού και στους συνεπείς μαθητές και γονείς η «προεκλογική» εγκύκλιος για την αιτιολόγηση κάθε απουσίας!

Τραγικές συνέπειες έχει, όπως πληροφορούμαστε από πολλούς συναδέλφους ιδιωτικών σχολείων, η προεκλογικής έμπνευσης εγκύκλιος Α.Π. 55111 /ΓΔ4/17-05-2023 για την καταχώριση των απουσιών. Σύμφωνα με την εγκύκλιο αυτή οι αδικαιολόγητες απουσίες δεν προσμετρώνται για τον χαρακτηρισμό φοίτησης, εάν «δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα των μαθητών/τριών αλλά́ σε αντικειμενικούς λογούς ανωτέρας βίας». Στην  εγκύκλιο δεν περιγράφεται τι εννοείται με τον όρο «ανωτέρα βία» και δεν υπάρχει πρόβλεψη για την κατάθεση συγκεκριμένων εγγράφων/δικαιολογητικών που να πιστοποιούν ότι ένας μεγάλος αριθμός απουσιών μαθητών οφείλεται σε αντικειμενικές δυσκολίες. “Grooming” / Ο αντίκτυπος της διαδικτυακής αποπλάνησης !

Δημοφιλή!!  Καταγγελία για επικίνδυνες συνθήκες εργασίας σε κτήριο που στεγάζει υπηρεσίες εκπαίδευσης

Το νέο παραμύθι του AMBER Alert Europe για τη Διεθνή Ημέρα των Εξαφανισμένων Παιδιών

Είναι ξεκάθαρο ότι η έκδοση της εγκυκλίου αυτής είχε καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα. «Έκλεισε το μάτι» σε κάποιους γονείς που ήθελαν να «διασώσουν» τα παιδιά τους, πολλά από τα οποία επέδειξαν ασυνέπεια στη διάρκεια του σχολικού έτους και άνοιξε έτσι τον ασκό του Αιόλου. Πανικόβλητοι οι συνάδελφοί μας υποχρεώθηκαν να βρεθούν αντιμέτωποι με γονείς, οι οποίοι, προσκομίζοντας πάσης φύσεως «δικαιολογητικά», απαίτησαν την διαγραφή δεκάδων απουσιών των παιδιών τους. Ανακύκλωση / Ήρθε η ώρα να διδάξουμε τα παιδιά μας τον τρόπο που θα σώσουν τον πλανήτη μας!! 

Με την συγκεκριμένη εγκύκλιο η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ δεν δείχνει απλώς ότι αντιμετωπίζει την Παιδεία ως χώρο ικανοποίησης μικροπολιτικών συμφερόντων. Προκαλεί τεράστιο πλήγμα στην εκπαιδευτική διαδικασία και υποβαθμίζει τον ρόλο του σχολείου ως φορέα αγωγής. Προκειμένου να εξυπηρετηθούν ορισμένοι γονείς με ισχύ και επιρροή ασκείται bullying σε διευθύνσεις σχολείων και εκπαιδευτικούς, επιβραβεύονται οι μαθητές που δεν τηρούν τους κανόνες φοίτησης, τιμωρούνται οι συνεπείς μαθητές και ευτελίζονται το έργο του εκπαιδευτικού και ο ρόλος του Συλλόγου Διδασκόντων. Αν αυτή είναι η άποψη ορισμένων, ας ψηφίσουν νόμο που θα καθιερώνει το homeschooling και την αποστολή των απολυτηρίων σε συσκευασία δώρου στο σπίτι των «κοπανατζήδων».

Δημοφιλή!!  Καμπάνια συλλογής υπογραφών για την επαναπροκήρυξη Απεργίας/Αποχής από την ατομική αξιολόγηση

Η ΟΙΕΛΕ ζητά από τους συναδέλφους να καταγγείλουν τέτοια περιστατικά ακραίου γονεϊκού bullying, τα οποία θα αποσταλούν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για ενδεχόμενη αναθεώρηση της μη προσμέτρησης των απουσιών. Επίσης, θα ζητήσει από τις Διευθύνσεις να ανακοινώσουν πόσοι μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων και με πόσες απουσίες προήχθησαν ή απολύθηκαν, κάνοντας χρήση της συγκεκριμένης εγκυκλίου. Βήμα βήμα / Δωρεάν εργαλεία: Δημιουργία βίντεο για το τέλος της σχολικής χρονιάς!

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω