european union 1328256 1280 E-WALL

Η Google και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεργαστούν σε σημαντικές κατευθυντήριες γραμμές για την τεχνητή νοημοσύνη.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Google και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεργαστούν σε σημαντικές κατευθυντήριες γραμμές για την τεχνητή νοημοσύνη.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν, μια εθελοντική συμφωνία για την τεχνητή νοημοσύνη θα συνταχθεί από κοινού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη μητρική εταιρεία της Google, την Alphabet.

Project Tailwind / Σημειωματάριο Τεχνητής Νοημοσύνης – Για φοιτητές, συγγραφείς και αναλυτές!

Μετά από συνάντηση με τον Sundar Pichai, τον διευθύνοντα σύμβουλο της μητρικής εταιρείας της Google, δήλωσε: “Ο Sundar και εγώ συμφωνήσαμε ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε μέχρι να εφαρμοστεί πλήρως ο κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη, οπότε θα συνεργαστούμε μαζί και με άλλους παραγωγούς τεχνητής νοημοσύνης για να δημιουργήσουμε ήδη ένα σύμφωνο για τη βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης σε εθελοντική βάση”.

Δημοφιλή!!  ΠΣΔ - Εγκατάσταση νέου δρομολογητή/router & μετάβαση στο Δίκτυο Δημόσιου Τομέα (ΔΔΤ): Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο δικτύωσης έως 27/3/2024

Ταυτόχρονα, φέρεται να τόνισε την ανάγκη τόσο τα κράτη μέλη της ΕΕ όσο και οι νομοθέτες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να επισπεύσουν τις διαδικασίες μελέτης και επεξεργασίας των προτεινόμενων από την Επιτροπή κατευθυντήριων γραμμών για τον τομέα της ΤΝ, ιδανικά μέχρι το τέλος του έτους.

Νέα εφαρμογή COSMOTE CHRONOS / Τα σπουδαιότερα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ζωντανεύουν ξανά στο κινητό σας!

 

Υπενθυμίζεται ότι η Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ, Μάργκαρετ Βεστάγκερ, δήλωσε την Τρίτη ότι η ΕΕ και οι ΗΠΑ επιθυμούν να καθορίσουν από κοινού μια σειρά ελάχιστων κριτηρίων που θα ισχύουν μέχρι να θεσπιστεί η τελική νομοθεσία.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι ακόμη και στο καλύτερο σενάριο, ο νόμος για την τεχνητή νοημοσύνη δεν θα εφαρμοστεί σε λιγότερο από ένα έως δύο χρόνια, αφήνοντας να εννοηθεί ότι “χρειαζόμαστε κάτι για να γεφυρώσουμε αυτό το κενό”.

Δημοφιλή!!  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ARISS - ΣΥΝΔΕΣΗ Σ.Δ.Ε ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ (I.S.S)

Σε συνέντευξή της, η Esther Lynch, Γενική Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ETUC), έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την απειλή που αποτελεί αυτή η νέα τεχνολογία για τους εργαζόμενους, δηλώνοντας ότι “κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να υπόκειται στη θέληση μιας μηχανής”. Τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας κανόνων που θα διασφαλίζουν ότι οι άνθρωποι θα διέπουν την τεχνητή νοημοσύνη, όχι μόνο για να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες θέσεων εργασίας, αλλά και για λόγους ασφαλείας.

Πώς η τεχνολογία επηρεάζει την εκπαίδευση / Κίνδυνοι & Επιπτώσεις / Συμβουλές για την ορθή χρήση!

 

“Καμπανάκι” από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Google Eric Schmidt

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του τεχνολογικού κολοσσού σημείωσε σήμερα ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να δημιουργήσει “κινδύνους”.

Δημοφιλή!!  Επιμορφωτικό Σεμινάριο / Η Τεχνητή Νοημοσύνη και η αξιοποίησή της στην εκπαιδευτική διαδικασία

“Ο κίνδυνος ορίζεται συλλογικά, για παράδειγμα όταν πάρα πολλοί άνθρωποι βλάπτονται ή σκοτώνονται από μια κατάσταση ή ένα καθεστώς”, τόνισε.

“Υπάρχουν σενάρια όπου αυτά τα συστήματα θα είναι σε θέση να βρουν νέα μηδενικά σημεία εκμετάλλευσης σε θέματα κυβερνοχώρου ή να ανακαλύψουν νέα είδη βιολογίας. Τώρα, αυτό είναι στη σφαίρα της φαντασίας σήμερα, αλλά αυτή η λογική είναι πραγματική. Και όταν συμβεί αυτό, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα πράγματα δεν θα χρησιμοποιηθούν από κακούς ανθρώπους”, τόνισε.

Εκλογές 2023: Social Media και προεκλογική εκστρατεία / Πώς επηρεάζουν τους Έλληνες ψηφοφόρους!

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω