Ακυρώνονται σωρηδόν σχολικές εκδρομές – Η τροχαία προειδοποιεί για πρόστιμο στους εκπαιδευτικούς

Χάος με τις σχολικές εκδρομές έχει προκληθεί ξαφνικά στη κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Κυριολεκτικά στο παρά πέντε ακυρώνονται η μία μετά την άλλη, οι προγραμματισμένες σχολικές εκδρομές. Υπάρχουν περιστατικά που η τροχαία κατεβάζει τα παιδιά από τα λεωφορεία ακόμα και την ημέρα της εκδρομής, λίγο πριν ξεκινήσουν. Φυσικά έχει τιναχτεί στον αέρα όλος ο προγραμματισμός των σχολείων, ενώ στα κάγκελα είναι ήδη και επαγγελματίες που σχετίζονται με σχολικές εκδρομές και πλήττονται άμεσα, όπως ιδιοκτήτες λεωφορείων κ.α. Η αιτία για όλο αυτό, είναι μια νομοθεσία του 2014 που ενώ για σχεδόν 10 έτη δεν είχε λάβει καμίας ιδιαίτερης προσοχής, ερμηνεύεται τώρα από τους αρμόδιους φορείς ως απαγορευτική για τη μεταφορά μαθητών κάτω των 150 εκ. σε ύψος, χωρίς την χρήση ειδικών παιδικών καθισμάτων. Φυσικά δεν υπάρχουν πουθενά, σε κανένα διαθέσιμο λεωφορείο τέτοιου είδους καθίσματα για παιδιά, με αποτέλεσμα να ακυρώνονται οι εκδρομές.

Ωστόσο οι επαγγελματίες ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων διαφωνούν με τη ερμηνεία αυτή, αντιτείνοντας ότι η νομοθεσία αυτή αφορά αποκλειστικά τα σχολικά και όχι τα τουριστικά λεωφορεία και ετοιμάζουν γενική συνέλευση και κινητοποιήσεις για το ζήτημα.

Δείτε την επίμαχη νομοθεσία ΕΔΩ

Για το πως πρέπει να ερμηνευτεί η συγκεκριμένη νομοθεσία θα πρέπει προφανώς να τοποθετηθεί επισήμως το αρμόδιο υπουργείο και δεν μπορούμε εμείς να πάρουμε θέση. Όμως να πούμε ότι είναι παντελώς παράδοξο οι μαθητές να μεταφέρονται κανονικά από και προς τα σχολεία τους, με συμβατικά λεωφορεία χωρίς ειδικά καθίσματα, αλλά να μην μπορούν να πάνε εκδρομή με τα ίδια λεωφορεία!  

Τέλος ενώ οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να βγάλουν μια άκρη σε όλο αυτό το αλαλούμ, δέχονται και τις “αυστηρές προειδοποιήσεις” της τροχαίας με επίσημο έγγραφο αστυνομικής διεύθυνσης που εστάλη σε διευθύνσεις εκπαίδευσης και σχολεία προειδοποιώντας για το ότι οι εκπαιδευτικοί που θα συνοδέψουν σε εκδρομές χωρίς καθισματάκια θα τιμωρηθούν με πρόστιμο 175 ευρώ! Έχουμε στη διάθεσή μας όλο το σχετικό έγγραφο, ωστόσο δείτε το επίμαχο σημείο:

Screenshot 20230527 010952 WPS Office Ηλεκτρονική Εκπαιδευτική Ενημέρωση

Νεοδιόριστοι: Τα βήματα και οι διαδικασίες που ακολουθούνται μετά την ανακοίνωση των διορισμών 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall