pexels luciann photography 3580532 scaled E-WALL

Κοινωνικός τουρισμός 2023 / Ποιοι είναι οι Δικαιούχοι και πότε ανοίγουν οι αιτήσεις!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πρόγραμμα επιδότησης διακοπών εργαζομένων, ανέργων και οικογενειών αυτών περιόδου 2023-2024, με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού. Κοινωνικός τουρισμός / ΔΥΠΑ 2023. Ποιοι είναι οι Δικαιούχοι και ποτε ανοίγουν οι αιτήσεις

Σύμφωνα με την ενημέρωση των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσει το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) “Κοινωνικός Τουρισμός 2023”.

Σκοπός του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού είναι η πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη των εργαζομένων και των οικογενειών τους μέσω της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών.

Αντικείμενο του προγράμματος είναι η επιδότηση των δικαιούχων – ωφελουμένων για διακοπές με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού.

Θεραπευτικό video game για παιδιά με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής (ΔΕΠΥ)

Δικαιούχοι και διανυκτερεύσεις

Οι ωφελούμενοι και ωφελούμενες του προγράμματος μπορούν να διανυκτερεύσουν μέχρι 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα που επιλέγονται από το “Μητρώο Παρόχων” της ΔΥΠΑ, μετά από απευθείας συμφωνία με τον πάροχο.

Δημοφιλή!!  Καταδίκη ρατσιστικών επεισοδίων στην πλατεία Αριστοτέλους

Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού απευθύνεται σε όσους:

  • Έχουν συμπληρώσει 50 ημέρες εργασίας ως μισθωτοί.
  • Έχουν απασχοληθεί ως εργαζόμενες που εργάστηκαν ως μισθωτές και έλαβαν 50 ημέρες ειδικής προστασίας μητρότητας από τον ΟΑΕΔ.
  • Έχουν λάβει επίδομα ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερομίσθια) ή έχουν συγκεντρώσει 50 ημέρες από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, επίδομα ειδικής προστασίας μητρότητας και επίδομα ανεργίας).
  • Όσον αφορά το θέμα των διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα, επισημαίνονται τα εξής

Μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή σε τουριστικά καταλύματα που βρίσκονται στη Λέρο, τη Λέσβο, τη Χίο, την Κω και το νομό Έβρου.
Μέχρι 12 διανυκτερεύσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν δωρεάν σε τουριστικά καταλύματα που βρίσκονται στους δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας στη Βόρεια Εύβοια και στη Σάμο.

Επικαιροποιημένος Οδηγός για τον νέο Αναπληρωτή εκπαιδευτικό 2023!!

Ελευθερία του Τύπου: Στον πάτο της Ε.Ε. – Στην 108η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα!

Δημοφιλή!!  Προσωρινοί πίνακες κατάταξης για την κατάρτιση του ΕΚΠΑ "Προσωποποιημένη Επιμόρφωση με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης"

Το πρόγραμμα επιδοτεί επίσης τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας δικαιούχων ανέρχεται στο 25%, των πολυτέκνων στο 20%, ενώ για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι δωρεάν.

Τα κριτήρια επιλεξιμότητας είναι το δηλωθέν ετήσιο εισόδημα (θα τηρηθούν τα κριτήρια του επιδόματος θέρμανσης) και ο αριθμός των ανήλικων τέκνων. Πιο ευνοϊκό, ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ θα είναι το κριτήριο για τους μακροχρόνια άνεργους.

ΔΥΠΑ: Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τους αναπληρωτές για λήψη ταμείου ανεργίας – Δικαιολογητικά – προθεσμία !!

Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Οι δικαιούχοι των κουπονιών για οικονομικές ή και δωρεάν διακοπές θα πρέπει πρώτα να υποβάλουν τη σχετική αίτηση στην πλατφόρμα της ΔΥΠΑ, η οποία αναμένεται να ανοίξει το πρώτο ή το δεύτερο 15ήμερο του Ιουνίου.

Τα φετινά αυξημένα ποσοστά επιδότησης ισχύουν για όλες τις κατηγορίες καταλυμάτων (5-12% στα ξενοδοχεία και 3-8% στα ενοικιαζόμενα δωμάτια), ενώ για τον μήνα Αύγουστο η επιδότηση αναμένεται να αυξηθεί κατά 20%, όπως και πέρυσι.

Δημοφιλή!!  Πληρωμές από e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ για την περίοδο 26-29 Μαρτίου 2024: Αναλυτική παρουσίαση των ποσών και των δικαιούχων

Η αύξηση θα ισχύσει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.

Επιλεγμένοι δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού της περιόδου 2023-2024 παραμένουν εκτός του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της περιόδου 2022-2023, ανεξαρτήτως αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι.

Ωστόσο, εξαιρούνται και μπορούν να συμμετέχουν σε προγράμματα

Οι δικαιούχοι που ανήκουν στην κατηγορία των ατόμων με αναπηρία 50% και άνω εξαιρούνται και μπορούν να συμμετέχουν στα προγράμματα για δύο συνεχόμενες περιόδους με όλα τα δηλωθέντα στην αίτησή τους.

Επιπλέον, όσοι δηλώνουν στην αίτησή τους δικαιούχο μέλος ή μη δικαιούχο ανήλικο τέκνο με αναπηρία ίδιου ποσοστού

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω