megaphone g0bde829ad 1920 E-WALL

25 εκπαιδευτικοί στη Μύκονο εξωθούνται από τα σπίτια τους εν όψει τουριστικής σαιζόν! Σε απόγνωση οι συνάδελφοι! Άφαντο το κράτος – Με τραγική καθυστέρηση η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

25 εκπαιδευτικοί στη Μύκονο εξωθούνται από τα σπίτια τους εν όψει τουριστικής σαιζόν!

Σε απόγνωση οι συνάδελφοι!

Άφαντο το κράτος – Με τραγική καθυστέρηση η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής!

 

Δίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 10 Μάη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο

Δημαρχείο Μυκόνου στις 13:00 μ.μ. από την Α’ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

και τον ΣΕΠΕ Σύρου – Τήνου – Μυκόνου

Εκλογές 2023: Ερωτήσεις και απαντήσεις που ενδιαφέρουν όλους τους Πολίτες (σώματα ασφαλείας & δημοσίους υπαλλήλους)!

Αρχές Μάη στο νησί της Μυκόνου και ο κόσμος της εκπαίδευσης βρίσκεται και πάλι μπροστά σε πρωτόγνωρες, ντροπιαστικές και εξευτελιστικές καταστάσεις. Δυστυχώς 25 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων στο νησί αναγκάζονται, σταδιακά μέχρι τα μέσα Ιούνη, να βγουν από τα σπίτια τους, καθώς οι ιδιοκτήτες τους σκοπεύουν να τα διαθέσουν ως airbnb για την καλοκαιρινή σαιζόν! Ήδη συνάδελφοί μας περιφέρονται φιλοξενούμενοι από σπίτι σε σπίτι, προκειμένου μέχρι να δουν τι θα κάνουν και πώς θα καταφέρουν να παραμείνουν στο νησί και στην εργασία τους μέχρι τα τέλη Ιούνη.

Δημοφιλή!!  Μια διαφορετική ματιά στο Σύνδρομο Down / ΙΜΕΓΕΕ

Και ενώ η Δημοτική Αρχή του νησιού γνώριζε το πρόβλημα ήδη από τον περασμένο Οκτώβρη(!), κινητοποιήθηκε μόλις στα τέλη Απρίλη, καλώντας ιδιοκτήτες δωματίων και ακινήτων στο νησί να παρέχουν σπίτια για μίσθωση στον Δήμο, προκειμένου να στεγαστούν οι «άστεγοι» συνάδελφοι. Παρά το ότι ως Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων από τον περασμένο Σεπτέμβρη θέσαμε το ζήτημα της στέγασης στη Δημοτική Αρχή, παρά το ότι συγκλήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα πέρυσι τον Σεπτέμβρη στο οποίο αποφασίστηκε παμψηφεί 1) να γίνει από τον Δήμο Μυκόνου πρόταση προς ιδιοκτήτες προκειμένου να παρέχουν δωμάτια προς ενοικίαση για να στεγαστούν οι συνάδελφοι, 2) αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου προκειμένου να εκταμιευθεί μεγαλύτερο κονδύλι για τη στέγαση των εκπαιδευτικών, τίποτα από τα παραπάνω δεν έγινε εγκαίρως, αλλά έπρεπε να περάσουν επτά μήνες για να κινητοποιηθεί τελικά ο Δήμος για το θέμα, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή και πάλι μπροστά σε ντροπιαστικές και εξευτελιστικές καταστάσεις για τους συναδέλφους.

Βέβαια την ίδια στιγμή ο Δήμος Μυκόνου προέβλεψε για τη στέγαση 60 αστυνομικών και φρόντισε να μισθώσει ξενοδοχεία για να μείνουν δωρεάν όλοι οι αστυνομικοί που θα έρθουν στο νησί για να εργαστούν κατά την καλοκαιρινή σεζόν!

Δημοφιλή!!  Δεν ήταν παιδοβιαστής, ήταν ερωτευμένος - Αποτροπιασμός για την πρόταση απαλλαγής στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό

Εκλογική άδεια: Τι ισχύει στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα!

Δύο μέτρα και δύο σταθμά λοιπόν!

Κράτος και Υπουργείο Παιδείας την ίδια στιγμή είναι άφαντοι, δεν έχουν κάνει καμία κίνηση και δεν έχει ληφθεί καμία πρωτοβουλία για το οξύτατο ζήτημα της στέγασης των εκπαιδευτικών στο νησί της Μυκόνου και είμαστε μάρτυρες, για άλλη μια χρονιά, της ίδιας ανάλγητης πολιτικής απέναντι στους εκπαιδευτικούς του δημόσιου σχολείου.

Η Υπουργός της «αριστείας» μάλλον δεν έχει τίποτα να πει για το τεράστιο πρόβλημα των «άστεγων» συναδέλφων αλλά την ίδια στιγμή κομπάζει για τις «επαναστατικές αλλαγές» που έγιναν στον τομέα της Παιδείας τα τέσσερα τελευταία χρόνια!!!

 Ως Α ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ και ΣΕΠΕ ΣΥΡΟΥ – ΤΗΝΟΥ – ΜΥΚΟΝΟΥ απαιτούμε:

  • Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας να κινητοποιηθούν άμεσα προκειμένου να διατεθούν πόροι και κονδύλια για τη στέγαση των συναδέλφων που βρίσκονται χωρίς σπίτι στο νησί της Μυκόνου!
  • Η Δημοτική Αρχή του νησιού να διαθέσει άμεσα όσα χρήματα απαιτούνται για να βρουν στέγη οι συνάδελφοι μέχρι το τέλος του Ιουνίου και το κλείσιμο των σχολείων!
  • Μόνιμη επιδότηση της στέγασης, της σίτισης και της μετακίνησης όλων των εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών που εργάζονται στις Κυκλάδες!
  • Ανέγερση κοινωνικής κατοικίας και δωρεάν διαμονή για τους εκπαιδευτικούς στα «υπερτουριστικά» νησιά των Κυκλάδων!
Δημοφιλή!!  Αγωνία για το μέλλον των παιδικών σταθμών στο Δήμο Θερμαϊκού / Κίνδυνος να κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί

Καλούμε άμεσα ΟΛΜΕ και ΔΟΕ να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας και συνάντηση με την Υπουργό για το θέμα της στέγασης των συναδέλφων στο νησί της Μυκόνου και στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων, όπου αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα οι συνάδελφοι!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 10 Μάη στις 13:00 μ.μ. στο Δημαρχείο Μυκόνου. Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων προκηρύσσουμε δίωρη στάση εργασίας 12:00 – 14:00 μ.μ για τη συγκεκριμένη ημέρα.

 

Να είμαστε όλοι εκεί!

Η ζωή μας και η αξιοπρέπειά μας πάνω από τα κέρδη τους!

 

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών :

 

  • Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων
  • Π.Ε Σύρου – Τήνου – Μυκόνου

 

Ανακοίνωση ΑΣΕ

345557970 544697507823571 1332506926879515832 n E-WALL

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω