joanna kosinska 1 CMoFsPfso unsplash 1 scaled E-WALL

ΠΟΣΥΠ: Συγκρότηση Επιτροπών Πανελλαδικών Εξετάσεων & Βαθμολογικών Κέντρων 2023!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Συγκρότηση Επιτροπών Πανελλαδικών Εξετάσεων & Βαθμολογικών Κέντρων 2023!

Με λύπη διαπιστώνουμε ότι τα φαινόμενα των τελευταίων ετών που αφορούσαν στην ανισομερή κατανομή των θέσεων Γραμματέων και Βοηθών Γραμματέων μεταξύ των εκπαιδευτικών και των διοικητικών υπαλλήλων, στις Επιτροπές των Πανελλαδικών Εξετάσεων (ΕΕΔΔΕ, ΛΕΕ) αλλά και των Βαθμολογικών Κέντρων, για τα οποία υπήρξαν επανειλημμένες καταγγελίες και παράπονα συναδέλφων μας, άρχισαν να λαμβάνουν χώρα και φέτος.

Ενόψει λοιπόν της συγκρότησης των ανωτέρω Επιτροπών για την διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2023 (Φ251./41174/Α5/26-04-2023), σας καλούμε να εφαρμόσετε τις διατάξεις του άρθρου 13 του Π.Δ.60/2006, όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει, καθώς και τις με Αρ.Πρωτ.Φ.251/25089/Α5/2020(ΦΕΚ643τΒ΄) με θέμα Πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, διαδικασίες και όργανα σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις Γενικού Λυκείου από το 2020 και εφεξής, με το «νέο» σύστημα του ν. 4186/2013 (ΦΕΚ 193 Α΄), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 100 του ν. 4610/2019 (ΦΕΚ 70, Α΄)’’ και με το άρθρο 165 του ν4635/2019 (ΦΕΚ 167, Α΄), ούτως ώστε να μην παρατηρηθούν και φέτος αναιτιολόγητα φαινόμενα αποκλεισμού διοικητικών υπαλλήλων, τα οποία δεν συνάδουν με την αρχή της χρηστής διοίκησης.

Δημοφιλή!!  Χώροι δημόσιου σχολείου παραχωρήθηκαν προς χρήση σε κερδοσκοπικό φορέα ιδιωτικών συμφερόντων

Στο ανωτέρω Προεδρικό Διάταγμα αναφέρεται ρητά ότι στις θέσεις Γραμματέων και Βοηθών Γραμματέων των ΕΕΔΔΕ, των Λυκειακών Επιτροπών Εξετάσεων και των Βαθμολογικών Κέντρων  τοποθετούνται διοικητικοί υπάλληλοι (χωρίς να υπάρχει διαχωρισμός υπηρετούντων σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια ή Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης) ή εκπαιδευτικοί.

Κατά συνέπεια θεωρούμε σκόπιμο στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης, της δεοντολογίας και της καλής συνεργασίας, πριν τη συγκρότηση των παραπάνω επιτροπών, να υπάρξει η απαραίτητη μέριμνα προκειμένου να κληθούν οι διοικητικοί υπάλληλοι σε επίπεδο νομού,να δηλώσουν αν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις επιτροπές αυτές.

Ειδικά για τις φετινές εξετάσεις, που θα πραγματοποιηθούν σε δύσκολες συνθήκες, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, θεωρούμε ότι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ούτως ώστενα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ανθρώπινο δυναμικό των υπηρεσιών μας, να μην παρατηρηθούν φαινόμενα αποκλεισμού διοικητικών υπαλλήλων, όπως τα τελευταία χρόνια, αλλά και να τηρηθεί το πνεύμα και το γράμμα του νόμου, σύμφωνα με το οποίο το διοικητικό έργο και των επιτροπών αυτών θα πρέπει να υλοποιείται από το διοικητικό προσωπικό των υπηρεσιών μας.

Δημοφιλή!!  Ρήξη ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: "casus belli" οι δηλώσεις Παναγόπουλου - "Πάνω σε νεκρούς δεν θεμελιώνονται αυξήσεις"

Παρακαλούμε για την ορθή τήρηση όλων των ανωτέρω.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΟΥ

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω