Φεστιβάλ ταινιών κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους Takorama: Κάνουμε μάθημα με σινεμά!

To Takorama, το διεθνές διαδικτυακό φεστιβάλ ταινιών κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους για μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά σε όλον τον κόσμο, επέστρεψε και φέτος στην Ελλάδα. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και διοργανώνεται από τη γαλλική ΜΚΟ Films Pour Enfants.  

Από την 1η Απριλίου έως τις 30 Ιουνίου 2023, το Φεστιβάλ προσφέρει ταινίες κινουμένων σχεδίων χωρίς λόγια, ελεύθερα προσβάσιμες και χωρίς διαφημίσεις, μαζί με συνοδευτικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες διαθέσιμες σε 21 γλώσσες. Στόχος του είναι να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να ανακαλύψουν νέες ταινίες, νέες ιστορίες και νέα οπτικά περιβάλλοντα, να πουν τη γνώμη τους, και να ψηφίσουν για την αγαπημένη τους ταινία.  Οι 15 ταινίες είναι ταξινομημένες σε πέντε ηλικιακές κατηγορίες για παιδιά 3 έως 18 ετών και συνοδεύονται από εκπαιδευτικά φύλλα εργασίας.  

Το «Φωτόδεντρο Εκπαιδευτικά Σενάρια» συμπλήρωσε 1 ½ χρόνο λειτουργίας!

Το ΕΚΟΜΕ, επίσημος και μοναδικός συνεργάτης του Takorama στην Ελλάδα, συμμετείχε και φέτος στην κριτική επιτροπή επιλογής των τελικών ταινιών και απέδωσε στα Ελληνικά τα φύλλα εργασίας, εμπλουτίζοντάς τα με επιπλέον δραστηριότητες και αναφορές σε λογοτεχνικά, εικαστικά και κινηματογραφικά έργα, ειδικά προσαρμοσμένες για το ελληνικό κοινό. Οικογενειακές σχέσεις, φιλία, διαφορές, συνύπαρξη, αλληλεγγύη, παιδική ηλικία, απώλεια, έλλειψη στέγης, πόλεμος, σχέση με τα ζώα, κλιματική κρίση, εξέλιξη των ειδών, είναι κάποια από τα θέματα των φετινών ευφάνταστων ταινιών animation.  

Νέος οδηγός ασφάλειας των παιδιών στο Netflix για γονείς!!

Πέρα από την κινηματογραφική και καλλιτεχνική παιδεία, το Takorama έχει ως στόχο να επιβεβαιώσει την εκπαιδευτική διάσταση του κινηματογράφου, τοποθετώντας τον παράλληλα με τη λογοτεχνία και τη ζωγραφική ως μια αξιόπιστη πηγή εποπτικού και υποστηρικτικού μέσου στα σχολικά μαθήματα στην τάξη. Tο Φεστιβάλ διαθέτει δύο ακόμη εργαλεία: τον πίνακα επιλογής και ταξινόμησης των ταινιών με συμβουλές προβολής ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, καθώς και έναν κατάλογο δραστηριοτήτων που μπορούν, κατάλληλα προσαρμοσμένες ανάλογα με την τάξη, να αξιοποιηθούν με αφορμή οποιαδήποτε ταινία σε διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα, όπως η γλώσσα, τα εικαστικά, η μουσική, τα μαθηματικά ή η γυμναστική.     

Τη περσινή χρονιά, η Ελλάδα ήταν η 2η χώρα στον κόσμο σε συμμετοχή στο Takorama 2022, το οποίο παρακολούθησαν συνολικά 154.912 άτομα από 96 χώρες, στην μεγάλη πλειοψηφία τους παιδιά. Δείτε τον συνολικό απολογισμό και τα βραβεία των παιδιών εδώ! Δείτε αναλυτικά στοιχεία για την Ελλάδα εδώ.  

Εγγραφείτε δωρεάν και απολαύστε τις ταινίες, αξιοποιήστε τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και ενθαρρύνετε τα παιδιά ή τους μαθητές σας να ψηφίσουν την αγαπημένη τους ταινία!       

Πληροφορίες: educate@ekome.media     

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo