kelli tungay 2LJ4rqK2qfU unsplash scaled E-WALL

Δ. Μιχαηλίδου: Συνεχίζουμε με την ενίσχυση 180 εκατ. των βρεφικών σταθμών!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Στην προτεραιότητα που δίνει η Κυβέρνηση στην προσχολική αγωγή, που αποτελεί και ένα ισχυρό μέσο κατά του κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά και τη σημασία της προσχολικής ηλικίας στη ζωή του κάθε ανθρώπου, καθώς καθορίζει την ποιότητα της ζωής του στην ενήλικη ζωή του, αναφέρθηκε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά την διάρκεια ομιλίας της στην Βουλή.

Ε.Ε.: Κατευθυντήριες γραμμές για διδάσκοντες και εκπαιδευτικούς – Aντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και προώθηση του ψηφιακού γραμματισμού!!

 

Παλιά και χωρίς αντισεισμικούς ελέγχους πολλά σχολεία στην Ελλάδα – Θέλουμε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία!! Αυτά είναι τα “αξιολογημένα σχολεία” της κυρίας Κεραμέως…

Δημοφιλή!!  Εξοργιστική η αντιμετώπιση εκπαιδευτικών στη Ρόδο με απολύτως άδικη αντιμετώπισή τους ως εγκληματιών και κράτησή τους. Αίσχος. Απαιτούμε την άμεση αποκατάστασή τους και την προάσπιση, από την πολιτεία, του κύρους του εκπαιδευτικού λειτουργήματος

Η κα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στις ενεργητικές πολιτικές του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Πιο συγκεκριμένα:

  • Αύξηση κατά 20% των δικαιούχων vouchers για πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.
  • Αύξηση κατά 30% των εισοδηματικών κριτηρίων για ένταξη στο πρόγραμμα.
  • Αύξηση κατά 10% της αξίας του κουπονιού, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί ο κάθε σταθμός στα αυξημένα λειτουργικά έξοδα.
  • Ένταξη στο πρόγραμμα γυναικών που εργάζονται στο δημόσιο.
  • Εξασφάλιση 180 εκατ. ευρώ για την δημιουργία νέων θέσεων για βρέφη σε υφιστάμενους βρεφικούς σταθμούς ή σε νέους ιδιωτικούς σε όλη την χώρα.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Πριν τέσσερα χρόνια δεσμευτήκαμε ότι δεν θα αφήσουμε κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού. Το τηρήσαμε! Στην πολιτική οφείλουμε να ιεραρχούμε τις ανάγκες και να βάζουμε προτεραιότητες. Και αυτό ακριβώς κάνουμε. Γιατί για εμάς η προσχολική αγωγή είναι προτεραιότητα. Γιατί δίνει στα παιδιά μας τις βάσεις και τα εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον. Γιατί αποτελεί ένα δυνατό όπλο στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κοινωνικού αποκλεισμού, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την δημιουργία μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας. Γιατί αυτό οφείλουμε να αφήσουμε σαν παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές. Μία κοινωνία στην οποία όλοι θα έχουν ίσες ευκαιρίες, δημιουργώντας νέους θεσμούς και πλαίσια που μας εξελίσσουν τόσο σαν άτομα, όσο και σαν κοινωνία».

Δημοφιλή!!  Η υγεία υπό κατάρρευση στην Ελλάδα: Η ΕΣΑμεΑ διεκδικεί ένα αναβαθμισμένο ΕΣΥ για όλους

 

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω