Ιταλία: Η πρώτη δυτική χώρα που απαγόρευσε το ChatGPT!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η OpenAI δεν επιτρέπει πλέον την πρόσβαση στην Ιταλία μετά την παρέμβαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων της χώρας, η οποία αφού απαγόρευσε το ChatGPT ξεκίνησε έρευνα για τη λειτουργία του εν λόγω εργαλείου.

Το δημοφιλές chatbot τεχνητής νοημοσύνης από την αμερικανική startup OpenAI, ChatGPT, απαγόρεψε η Ιταλία, όντας η πρώτη χώρα της Δύσης που προχωρά σε μια τέτοια ενέργεια. Πιο συγκεκριμένα, το ιταλικό παρατηρητήριο προστασίας δεδομένων διέταξε την προηγούμενη εβδομάδα την OpenAI να σταματήσει προσωρινά την επεξεργασία δεδομένων Ιταλών χρηστών εν μέσω έρευνας για ύποπτη παραβίαση των αυστηρών κανονισμών απορρήτου της Ευρώπης.

Με ΑΙ στη taskbar και Phone Link για iOS η πρώτη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 11 για το 2023

Δημοφιλή!!  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ARISS - ΣΥΝΔΕΣΗ Σ.Δ.Ε ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ (I.S.S)

Με Δελτίο τύπου της, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων της Ιταλίας (GPDP) υποστηρίζει ότι η εταιρεία OpenAI δεν διαθέτει νόμιμη αιτιολόγηση για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων των χρηστών και πως επίσης δεν διαθέτει κάποιον μηχανισμό που να εμποδίζει τους ανήλικους χρήστες να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία της, γεγονός που ενδεχομένως «εκθέτει τους ανηλίκους σε απολύτως ακατάλληλες απαντήσεις σε σχέση με τον βαθμό ανάπτυξης και αυτογνωσίας τους».

Ε.Ε.: Κατευθυντήριες γραμμές για διδάσκοντες και εκπαιδευτικούς – Aντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και προώθηση του ψηφιακού γραμματισμού!!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ιταλική αρχή επιτήρησης και προστασίας των προσωπικών δεδομένων προβαίνει σε τέτοια μέτρα κατά ενός chatbot τεχνητής νοημοσύνης. Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, η ρυθμιστική αρχή απαγόρευσε το chatbot app με την ονομασία Replika.ai. Το συγκεκριμένο app είχε αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα εξαιτίας των περισσότερο προσωπικών-οικείων σχέσεων που είχαν αναπτύξει ορισμένοι χρήστες του με το ενσωματωμένο chatbot. Κάποιοι μάλιστα εξέφρασαν δυσαρέσκεια και λύπη που η εταιρεία αναγκάστηκε να αφαιρέσει από το app τη δυνατότητα «ερωτικού παιχνιδιού».

Δημοφιλή!!  ΠΣΔ - Εγκατάσταση νέου δρομολογητή/router & μετάβαση στο Δίκτυο Δημόσιου Τομέα (ΔΔΤ): Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο δικτύωσης έως 27/3/2024

Το gov.gr – Τώρα και στο Viber

 

Τι είναι τα cookies και σε τι χρησιμεύουν; Πληροφορίες που όλοι οι χρήστες του internet πρέπει να ξέρουν…

Επί του παρόντος, το ChatGPT λειτουργεί κανονικά στην Ιταλία καθώς η ιστοσελίδα The Verge εξακολουθούσε να έχει πρόσβαση στην υπηρεσία της OpenAI μέσω VPN.  Η ρυθμιστική αρχή ανακοίνωσε ότι έχει δώσει 20 ημέρες στην OpenAI προκειμένου να κοινοποιήσει τα μέτρα που έχει λάβει ώστε να συμμορφωθεί με την οδηγία. Σε αντίθετη περίπτωση η εταιρία ενδέχεται να αντιμετωπίσει πρόστιμα έως και είκοσι εκατομμυρίων ευρώ (ή 4% του ετήσιου παγκόσμιου τζίρου). Όπως είναι γνωστό, τα δεδομένα των Ευρωπαίων πολιτών προστατεύονται χάρη στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία και πιο συγκεκριμένα χάρη στον Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων.

Δημοφιλή!!  AI | Αξιοποίηση Τεχνολογιών Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη: Παρουσίαση για Εκπαιδευτικούς

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω