Τηλεδιάσκεψη ΔΣ ΟΙΕΛΕ με τον Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ: «Η αλλαγή πορείας του ΠΑΣΟΚ σε ζητήματα ιδιωτικής εκπαίδευσης!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τηλεδιάσκεψη ΔΣ ΟΙΕΛΕ με τον Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ: «Η αλλαγή πορείας του ΠΑΣΟΚ σε ζητήματα ιδιωτικής εκπαίδευσης που ξεκίνησε από την εποχή της Φ. Γεννηματά, θα συνεχιστεί»

Τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ με τον Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Η Ομοσπονδία εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Γ. Χριστόπουλο, τον Α’ Αντιπρόεδρο Αλ. Γούλα, την Ταμία Τζ. Κωστούση, τον Οργανωτικό Γραμματέα Μ. Νικηφορίδη, τον Υπεύθυνο Εκπαιδευτικών θεμάτων Στρ. Γεωργουδή και το μέλος του ΔΣ Μανώλη Σαβοριανάκη. Ο Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ εκπροσωπήθηκε από την Βουλευτή Δράμας και Τομεάρχη Παιδείας Χαρά Κεφαλίδου και από τον Γραμματέα του Τομέα Νίκο Τσούλια.

Εκλογική άδεια: Τι ισχύει στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα!

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας αναφέρθηκαν στην ικανοποίηση του κλάδου για την αλλαγή στάσης του κόμματος για τα ζητήματα ιδιωτικής εκπαίδευσης, όπως εκφράστηκε με το «όχι» στη Βουλή για την ψήφιση του Νόμου Κεραμέως, αλλά και πρόσφατες πρωτοβουλίες (την ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας για τη δήλωση της Υπουργού Παιδείας σχετικά με την πλήρη υπαγωγή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Εργασίας και την ανακοίνωση για την πρόσφατη ντροπιαστική εκδήλωση της Διεύθυνσης Δ.Ε. Πειραιά). Επίσης, έθεσαν τρία βασικά ζητήματα στη συνάντηση. Την μαζική φυγή του 30% των εκπαιδευτικών από τα ιδιωτικά σχολεία λόγω των άθλιων εργασιακών συνθηκών που γέννησε ο Νόμος Κεραμέως, την έλλειψη σοβαρής εποπτείας του κράτος τόσο στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια όσο και στις υπόλοιπες δομές ιδιωτικής εκπαίδευσης και τα σημαντικά προβλήματα υγείας και ασφάλειας στο χώρο (στα απολύτως αρρύθμιστα Κέντρα Μελέτης, στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, στα summer camps και στα μικρά Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών που είναι πλέον εκτός κτηριακού ελέγχου από τον ΕΟΠΠΕΠ).

Δημοφιλή!!  Έναρξη υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στις εξετάσεις απόκτησης Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ)

Εγκύκλιοι Αποσπάσεων 2023-2024

Από τη μεριά τους, οι εκπρόσωποι του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ τόνισαν ότι η αλλαγή κατεύθυνσης του κόμματος για τα ζητήματα ιδιωτικής εκπαίδευσης που θεμελιώθηκε την εποχή της Φώφης Γεννηματά θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Υποστήριξαν ότι θα αναληφθούν σημαντικές πρωτοβουλίες για το χώρο, εφόσον το ΠΑΣΟΚ αναλάβει κυβερνητική θέση στο χώρο της Παιδείας. Έκαναν λόγο για «πρωτοφανές μένος» της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας εναντίον των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και για κατάσταση πλήρους ασυδοσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση με τους εποπτικούς φορείς της πολιτείας να μην ελέγχουν πλέον τίποτα. Στάθηκαν στο ζήτημα ασφάλειας στα κτήρια των μονάδων ιδιωτικής εκπαίδευσης, ιδίως στα Κέντρα Μελέτης που είναι εντελώς εκτός ελέγχου αυτή τη στιγμή. Υπογράμμισαν ότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η επεξεργασία των ζητημάτων σε βάθος, αλλά ως βασικές θέσεις τους είναι η αποκατάσταση πλήρους εποπτικού ελέγχου του Υπουργείου Παιδείας στα ιδιωτικά σχολεία και η σοβαρή βελτίωση των εργασιακών σχέσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών μέσα από έναν εξορθολογισμό του συστήματος των απολύσεων.

Δημοφιλή!!  To δράμα των προερχόμενων από την ιδιωτική εκπαίδευση αναπληρωτών – Νέα πρωτοβουλία της ΟΙΕΛΕ στο Υπουργείο Παιδείας

Συμφωνήθηκε πως θα γίνει νέα συνάντηση των δύο πλευρών κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ώστε να αναλυθούν οι λεπτομέρειες του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Οδηγίες πρόσβασης στο υλικό της πλατφόρμας CINEDU (Δωρεάν Κινηματογραφικές Ταινίες)!!

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω