Ενεργοποιείται το Απεργιακό Ταμείο των συλλόγων Π.Ε. “Αριστοτέλης” και “Αθηνά” για την απεργία της Πέμπτης – Μακάρι και άλλοι σύλλογοι να έχουν τέτοια υποδομή

Παράλληλα με την ανακοίνωσή του που καλεί σε συμμετοχή στην γενική Απεργία της Πέμπτης 13/3, ο σύλλογος Π.Ε. Α Αθήνας “ο Αριστοτέλης” ενημερώνει τα μέλη του ότι ενεργοποιεί το απεργιακό ταμείο που έχει φροντίσει να διατηρεί ο σύλλογος. Συγκεκριμένα αναφέρει: “Οι απεργοί και των τριών (3) ημερών (Πέμπτη 15/2, Τετάρτη 8/3, Πέμπτη 16/3, θα πάρουν (αν το επιθυμούν) από το Απεργιακό Ταμείο πίσω το ένα (1) ημερομίσθιο. Το απεργιακό ταμείο καλύπτει όλα τα μέλη του σωματείου μόνιμες/ους, αναπληρωτ(ρι)ες, με οργανική στον Αριστοτέλη ή αποσπασμένες/οι σε αυτόν. Το βασικό κριτήριο για να καλύπτεται ένας/μία εκπαιδευτικός από το απεργιακό ταμείο είναι να είναι μέλος του σωματείου και να έχει πληρώσει τη συνδρομή του (30 ευρώ για τις/τους μόνιμες/ους, 10 ευρώ για τις/τους αναπληρωτ(ρι)ες).”

thumbnail ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑ 16.3 Ηλεκτρονική Εκπαιδευτική Ενημέρωση

Παρόμοια ανακοίνωση και απόφαση έχει βγάλει και ο σύλλογος εκπαιδευτικών “η Αθηνά” που παραθέτουμε παρακάτω. Πραγματικά πιστεύουμε ότι τέτοιες ενέργειες και τρόπος λειτουργίας, αλλά και αυτή η συνδικαλιστική νοοτροπία πρέπει να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και από άλλους μεγάλους συλλόγους εκπαιδευτικών, που αν και θα είχαν τη δυνατότητα λόγω μεγέθους, ωστόσο δεν διατηρούν απεργιακό ταμείο. Ίσως ήρθε η στιγμή να κατευθυνθούν οι πόροι που συγκεντρώνονται από τις συνδρομές των συναδέλφων στη σωστή κατεύθυνση και να υπάρξει η απαιτούμενη στήριξη στους απεργούς συναδέλφους σε μία τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία. Δεν αρκεί εξάλλου μόνο η κήρυξη των απεργιών, απαιτείται η οργάνωση, η προώθηση και η στήριξη της συμμετοχής με όλα τα μέσα. Αυτό οφείλει να αποτελεί προτεραιότητα και πρωταρχικό σκοπό κάθε συνδικαλιστικής οργάνωσης..

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

Αντώνης Καραφώτης

✏️Δάσκαλος, με μεταπτυχιακό, όπως όλοι οι δάσκαλοι.. ✏️Μεγάλωσε στη Δράμα, σπούδασε Θεσσαλονίκη, διδάσκει στην Αθήνα, όπου είναι και γραμματέας στο σύλλογο εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής "Κ. Σωτηρίου". ✏️Για πολλά χρόνια είναι στέλεχος κατασκηνώσεων. ✏️Ασχολείται με το διάβασμα, τον Παναθηναϊκό και τώρα τελευταία πολύ με το e-wall..

Avatar photo