prytanis apth i zoi sto panepist E-WALL

Πρύτανης ΑΠΘ: «Μετά τους Εβραίους φοιτητές, η μαζικότερη απώλεια στην ιστορία μας»!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αυτή η δήλωση του πρύτανη του ΑΠΘ αφορά την τραγωδία που συνέβη στην περιοχή των Τεμπών. Η δήλωση του πρύτανη αναφέρεται στο γεγονός ότι αυτή ήταν η μαζικότερη απώλεια φοιτητών στην ιστορία του ΑΠΘ, ακόμη μεγαλύτερη από την απώλεια των Εβραίων φοιτητών του ΑΠΘ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι δηλώσεις του πρύτανη αποτυπώνουν τη βαρύτητα του συμβάντος και την ανθρώπινη τραγωδία που συνέβη. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε τις ανθρώπινες απώλειες και να στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων.

 

«Το Πανεπιστήμιο θρηνεί και ταυτόχρονα πενθεί. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ‘’πάγωσε’’ τη στιγμή της μοιραίας σύγκρουσης. Θέλω να πω ως πατέρας, πρώτα απ’ όλα αλλά και ως πρύτανης, λυγίζω μπροστά στο αδιανόητο αυτό, που συνέβη και αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ όλα αυτά τα οδυνηρά συναισθήματα με οποιονδήποτε συμπολίτη μου αλλά και όλους τους συναδέρφους του ΑΠΘ έτσι ώστε σαν μια γροθιά, σαν μια οικογένεια να σταθούμε δίπλα σε όλους αυτούς τους συγγενείς, τους γονείς, που έχασαν τα παιδιά τους. Να παρηγορήσουμε είναι λίγο, στους τραυματίες να ευχηθούμε ταχεία ανάρρωση αλλά δυστυχώς τα παιδιά των πρώτων δε θα ξαναγυρίσουν πίσω, δε θα ξαναρθούν στο αμφιθέατρο». Στη σύγχρονη ιστορία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, αν εξαιρέσουμε μόνο την περίοδο εκείνη, που για άλλους λόγους κάποιοι Εβραίοι φοιτητές, τους πήραν την εποχή εκείνη, σε όλη την υπόλοιπη πορεία του ΑΠΘ είναι η πρώτη φορά, που ζούμε ένα τόσο μαζικό τραγικό γεγονός. Και εκείνο, που θέλω να πω είναι πως ως Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο δεσμευόμαστε κι εγώ προσωπικά να υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο, ηθικό, πρακτικό τις οικογένειες αυτών των παιδιών. Υπάρχουν και συνάδερφοί μας, που έχουν χάσει τα παιδιά τους, όμως δε χρειάζεται να τα ξεχωρίζουμε, όλα τα παιδιά έχουν την ίδια αξία. Σαν δημόσιο πανεπιστήμιο αυτός είναι ο ρόλος μας, να συνδράμουμε, να βοηθήσουμε»

Δημοφιλή!!  Η ακρίβεια εκτινάσσει τα έξοδα στο σούπερ μάρκετ - Στροφή στα ελληνικά προϊόντα

 

Πρύτανης ΑΠΘ: «Η ζωή στο πανεπιστήμιο πάγωσε στο λεπτό της μοιραίας σύγκρουσης» | 03/03/2023 | EΡΤ

 

Η ανακοίνωση του ΑΠΘ

Είμαστε όλοι μας συντετριμμένοι. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την οδύνη μας και όλων των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας».

«Καλό παράδεισο στα παιδιά μας. Συλλυπητήρια και κουράγιο στις οικογένειες και τους δικούς τους ανθρώπους. Καλή ανάρρωση στους τραυματίες», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Παλιά και χωρίς αντισεισμικούς ελέγχους πολλά σχολεία στην Ελλάδα – Θέλουμε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία!! Αυτά είναι τα “αξιολογημένα σχολεία” της κυρίας Κεραμέως…

 

Ε.Ε.: Κατευθυντήριες γραμμές για διδάσκοντες και εκπαιδευτικούς – Aντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και προώθηση του ψηφιακού γραμματισμού!!

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω