Διαμαρτυρία Συλλόγου 2ου ΔΣ Χίου για τη μετατροπή του σε Πειραματικό δια της επιβολής!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Θεατές στο ίδιο έργο γινόμαστε για άλλη μια φορά με την μετατροπή των σχολείων «ετσιθελικά» σε Πειραματικά σχολεία. Αυτή τη φορά έγινε ενημέρωση από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης σε τρία Δημοτικά Σχολεία τα οποία προτάθηκαν ως υποψήφια πειραματικά με βάση το φετινό ΦΕΚ (705 τ.Β’ (10/2/2023).

 

Ενώ ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης διαβεβαίωσε τους συναδέλφους στη συνάντηση που είχε μαζί τους, ότι θα ακολουθηθούν δημοκρατικές διαδικασίες και θα σεβαστεί την όποια απόφαση των συλλόγων διδασκόντων, τους διαβεβαίωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει να προτείνει ως πειραματικό το 2ο ΔΣ Χίου, ακόμα και τη στιγμή που το ίδιο το ΦΕΚ κάνει λόγο για «δήλωση ενδιαφέροντος» και όχι υποχρεωτικότητα και χωρίς μάλιστα να έχουν ενημερωθεί οι γονείς για το πραγματικό περιεχόμενο και τις συνθήκες των Πειραματικών σχολείων.

Ε.Ε.: Κατευθυντήριες γραμμές για διδάσκοντες και εκπαιδευτικούς – Aντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και προώθηση του ψηφιακού γραμματισμού!!

Δημοφιλή!!  ΚΕΝΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ 2024 ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ

Πήγε περίπατο και η Δημοκρατία και ο σεβασμός!

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας με την επέκταση των Πειραματικών και Πρότυπων σχολείων θέλει να πολλαπλασιάσει τα σχολεία που θα υλοποιούν τις αντιεκπαιδευτικές της πολιτικές. Στην ουσία θέλουν να φτιάξουν σχολεία πολλών ταχυτήτων, χτυπούν κατάφορα τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών διαχωρίζοντάς τα σε «άριστους» και «κακούς» μαθητές (Μην ξεχνάμε ότι στα Πρότυπα σχολεία, οι μαθητές δίνουν εξετάσεις για να μπουν).

Η χρηματοδότηση των Προτύπων και Πειραματικών θα γίνεται «από δωρεές, χορηγίες, κληρονομίες, κληροδοσίες και άλλες παροχές τρίτων, καθώς και επιχορηγήσεις από άλλες πηγές». Οι χορηγοί μπαίνουν στα σχολεία, απαλλάσσοντας φυσικά το κράτος από την αποκλειστική ευθύνη λειτουργίας των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων. Και βέβαια είναι δεδομένο ότι για τη λειτουργία ενός τέτοιου σχολείου οι οικογένειες θα βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, όπως γνωρίζουμε ότι γίνεται στα ήδη υπάρχοντα Πειραματικά Σχολεία.

Μέσα από τα πειραματικά σχολεία, προωθείται και η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, αφού οι εκπαιδευτικοί χάνουν τις οργανικές θέσεις τους και εργάζονται με θητεία ενώ αξιολογούνται και με βάση τις επιδόσεις τους μένουν ή «αποχωρούν» από το σχολείο! Έτσι, για παράδειγμα, οι εκπαιδευτικοί που έχουν προσφέρει χρόνια στο 2ο Δ.Σ. Χίου, έχουν δεθεί με τους μαθητές, γνωρίζουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, θα χάσουν τις οργανικές τους και ίσως αναγκαστούν να αποσπαστούν σε άλλο σχολείο!

Δημοφιλή!!  Αιτήσεις Παραίτησης και Αυτοδίκαιες Αποχωρήσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 2024 (μετά τις ανακλήσεις)

Παράλληλα, η επιλογή των μαθητών που θα φοιτούν στα σχολεία αυτά δε θα γίνεται σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας τους, όπως ίσχυε μέχρι τώρα, αλλά με κλήρωση κάτι που συμβαίνει σήμερα σε όλα τα πειραματικά σχολεία. Καταργούνται, επομένως, τα γεωγραφικά όρια των σχολικών μονάδων, χάνεται αυτό που λέμε «το σχολείο της γειτονιάς» για τα παιδιά που ζουν γύρω από αυτό.

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου στέκεται δίπλα στα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών και:

  • Καλεί τον Δ/ντή Π.Ε. Χίου να ανακαλέσει την πρόταση του 2ου ΔΣ Χίου αλλά και ΚΑΝΕΝΟΣ άλλου Σχολείου για να γίνουν Πειραματικά.
  • Καλεί τον Δ/ντή Π.Ε. Χίου να υπερασπιστεί και να σεβαστεί τις συλλογικές αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων των οποίων και προΐσταται.
Δημοφιλή!!  Κοινή Τοποθέτηση / Διαμαρτυρία των Γερμανόφωνων Φορέων για τη θέση της Β’ Ξένης Γλώσσας στη Δημόσια Εκπαίδευση

Παλιά και χωρίς αντισεισμικούς ελέγχους πολλά σχολεία στην Ελλάδα – Θέλουμε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία!! Αυτά είναι τα “αξιολογημένα σχολεία” της κυρίας Κεραμέως…

Η γενίκευση των Πειραματικών και Πρότυπων σχολείων μας αφορά όλους.

 

Για το ΔΣ

Η πρόεδρος                                                                                                  ο Γ. Γραμματέας

Αγγελική Σκουφάλου                                                                                 Κωνσταντίνος Ψαρούδης 

 

 

Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου

«O Αδαμάντιος Κοραής»

Ταχ. Διεύθυνση: Πλατεία Βουνακίου

«Οίκος Χίου Διδασκάλου»

Ταχ. Κώδικας: 82131

Πληροφορίες: 6978453807 (Α. Σκουφάλου)

e-mail: [email protected]

        Χίος, 24-02-2023

        Αρ. Πρωτ.: 94

 

 

Προς: ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΕ ΧΙΟΥ

ΕΚΠ/ΚΟΙ ΠΕ ΧΙΟΥ

 

Κοιν. ΔΟΕ

Προϊστάμενος Εκπ/σης

 

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω