298229207 5355781697849352 1809659235847593691 n E-WALL

Αλαλούμ στις μοριοδοτήσεις και στην επιλογή των υποψηφίων Διευθυντών Σχολικών μονάδων

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

“Χαμός” και στην επιλογή Διευθυντών στην Μαγνησία

Σήμερα συνεδρίασε το Τοπικό Συμβούλιο Επιλογής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και ανακοίνωσε τα εξής:
«Τις τελευταίες ώρες κοινοποιήθηκε στα σχολεία από μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Επιλογής (ΤΣΕ) Διευθυντών/τριών Μαγνησίας αναφορά του ιδίου για τις λειτουργίες οι οποίες κατ’ εκείνον αποδίδονται στο ΤΣΕ Δ.Ε. Μαγνησίας.
Η εν λόγω αναφορά δημοσιεύτηκε σε ΜΜΕ και παρουσιάστηκε με τίτλους οι οποίοι φαίνεται ότι μαζί με τις προαναφερθείσες κοινοποιήσεις στα σχολεία, κατά υπηρεσιακές μας πληροφορίες, συνετέλεσαν στη δημιουργία ανησυχίας και προβληματισμών για το σύννομο, το αμερόληπτο και το διαφανές των κρίσεων Διευθυντών/τριών σχολείων της ΔΕ Μαγνησίας.
Επί αυτού, το Τοπικό Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών/τριών σχολείων της ΔΕ Μαγνησίας με ομόφωνη Πράξη του θεωρεί κι ενημερώνει τους υποψήφιους Διευθυντές/τριες Δ.Ε. Μαγνησίας, τους εκπαιδευτικούς και το ευρύ κοινό ότι τα διαλαμβανόμενα στην αναφορά του μέλους του ΤΣΕ αποτελούν προσωπικές εκτιμήσεις, αντιλήψεις κι ερμηνείες, φερόμενες ως διαπιστώσεις, του προβαίνοντος στην αναφορά.

Έτσι τα μέλη του ΤΣΕ Μαγνησίας με την Πράξη τους αυτή ενημερώνουν ότι η λειτουργία του ΤΣΕ πραγματοποιήθηκε και συνεχίζει να πραγματοποιείται με βάση το τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (Ν.2690/1999), το Βασικό Νόμο Επιλογής Στελεχών Εκπαίδευσης (Ν.4823/21) και τις τροποποιήσεις τους. Κάθε είδους μοριοδότηση ή μη, κάθε υποψηφίου βασίζεται στα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία και εφόσον υφίσταται η παραμικρή αμφιβολία για αυτήν, κατατίθενται σχετικά ερωτήματα προς τις Προϊστάμενες Αρχές και οι τελικές αποφάσεις λαμβάνονται κατ’ εφαρμογή του γράμματος του Νόμου, με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών (Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας άρθρο 15 παρ. 1). Πέραν αυτού τονίζεται ότι σε κάθε περίπτωση ο νομοθέτης προβλέπει τη δυνατότητα του υποψηφίου να υποβάλλει ένσταση σύμφωνα με τον Ν.4823/21 μέχρι και σήμερα 24/02/2023 και ώρα 23:59, όπως αυτό ανακοινώθηκε από το ΤΣΕ Δ.Ε. Μαγνησίας την Τρίτη 21/02/2023.

Δημοφιλή!!  Λήξη μαθημάτων 2024: 17 Μαΐου για τα Λύκεια, 29 Μαΐου για τα Γυμνάσια, 14 Ιουνίου για την Πρωτοβάθμια! 

Τέλος, το Συμβούλιο διαβεβαιώνει τους υποψηφίους για κάτι που θεωρείται από τους ίδιους ως δεδομένο, τονίζοντας ότι κάθε του Πράξη, κάθε του απόφαση και κάθε του ενέργεια βασίζεται στην απόλυτη εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας και κάθε χαρακτηριστικού της χρηστής διοίκησης με πρωταρχικό μέλημα την εφαρμογή της ισότητας στις κρίσεις, την αμεροληψία και τη διαφάνεια. Έτσι διαβεβαιώνονται οι υποψήφιοι ότι μπορούν να συνεχίσουν να έχουν την ίδια εμπιστοσύνη στις κρίσεις των Διευθυντών/ντριών των σχολείων της Δ.Ε. Μαγνησίας.»

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Νικου Φασφαλη για τα προβλήματα στις κρισεις διευθυντών

 

ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ !
Αλαλούμ στις μοριοδοτήσεις των υποψηφίων Διευθυντών Σχολικών μονάδων!
Είναι γνωστό σε όλους ότι η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θέλοντας να ελέγξουν πλήρως τις διαδικασίες επιλογής στελεχών,αποκλείοντας για πρώτη φορά απ’αυτά τη συμμετοχή των εκλεγμένων Αιρετών του Κλάδου, προχώρησαν σε συγκρότηση Συμβουλίων επιλογής με διορισμένα μέλη.
Αποτέλεσμα και αυτού του γεγονότος είναι
μεγάλος αριθμός ενστάσεων να έχει κατατεθεί από υποψήφιους Διευθυντές Σχολικών μονάδων για τη μοριοδότηση των αντικειμενικών κριτηρίων.
Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι το κάθε Συμβούλιο έχει κάνει διαφορετική μοριοδότηση για το ίδιο αντικειμενικό προσόν !
Υπάρχουν ακόμη πολλές περιπτώσεις τα ίδια αντικειμενικά προσόντα σε άλλα Συμβούλια να λαμβάνονται υπόψη και σε άλλα να μην προσμετρώνται!
Οι καταστάσεις αυτές που μας θυμίζουν εποχές του παρελθόντος δεν μπορεί να συνεχιστούν!
Το ενιαίο της κρίσης αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για επιλογή Στελεχών!
Και από το γεγονός αυτό ξεπροβάλλει, σύμφωνα με τη θέση του Κλάδου, η αναγκαιότητα ανασυγκρότησης των Συμβουλίων επιλογής με επιστροφή σ’αυτά των εκλεγμένων Αιρετών του Κλάδου ώστε να διασφαλιστούν οι αρχές της Ισονομίας και της Διαφάνειας που κατακτήθηκαν με αγώνες!!!
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Φασφαλής Νίκος

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω