Bill Gates: Το ChatGPT θα αλλάξει τον κόσμο μας – Νόαμ Τσόμσκι: «Λογοκλοπή υψηλής τεχνολογίας και τρόπος αποφυγής μάθησης» – Η Microsoft εγκαινιάζει το νέο Bing, με ενσωματωμένο το ChatGPT

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ο συνιδρυτής της Microsoft Bill Gates πιστεύει ότι το ChatGPT, ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης που δίνει εντυπωσιακά ανθρώπινες απαντήσεις σε ερωτήματα χρηστών, είναι εξίσου σημαντικό με την εφεύρεση του διαδικτύου, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

«Μέχρι τώρα, η τεχνητή νοημοσύνη μπορούσε να διαβάσει και να γράψει, αλλά δεν μπορούσε να κατανοήσει το περιεχόμενο. Τα νέα προγράμματα, όπως το ChatGPT, θα κάνουν πολλές δουλειές γραφείου πιο αποτελεσματικές, βοηθώντας στη σύνταξη τιμολογίων ή επιστολών. Αυτό θα αλλάξει τον κόσμο μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το ChatGPT, που αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία OpenAI και υποστηρίζεται από τη Microsoft, έχει χαρακτηριστεί ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή για καταναλωτές στην ιστορία. Το chatbot ανάγκασε τις εταιρείες Big Tech να δουν πολύ πιο σοβαρά τις εξελίξεις στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης.

Η Microsoft δημιούργησε αίσθηση αυτή την εβδομάδα ανακοινώνοντας το νέο Bing, όπου η μηχανή αναζήτησης της εταιρείας εμπλουτίζεται με ένα νεότερο μοντέλο του ChatGPT, για να δώσει καλύτερες απαντήσεις σε πολύ πιο δύσκολες αναζητήσεις χρηστών. Ως απάντηση, η Google, η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο, θα διαθέσει μεγάλα γλωσσικά μοντέλα βασισμένα στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως το LaMDA, “τις επόμενες εβδομάδες και μήνες”, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Sundar Pichai. Το Bard θα αποτελέσει την απάντησή της στο ChatGPT, χωρίς να λείπουν τα απρόοπτα από το πρώτο demo της τεχνολογίας.

Τι είναι τα cookies και σε τι χρησιμεύουν; Πληροφορίες που όλοι οι χρήστες του internet πρέπει να ξέρουν…

Δημοφιλή!!  Η Κομισιόν ερευνά Apple, Google και Meta για παραβίαση του Νόμου για τις Ψηφιακές Αγορές

«Είναι μια νέα μέρα για την αναζήτηση», δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella.

Εδώ και 13 χρόνια, η Microsoft προσπαθεί πείσει τον κόσμο να χρησιμοποιήσει το Bing, τη μηχανή αναζήτησής της, χωρίς επιτυχία, με αποτέλεσμα το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς του να παραμένει σε χαμηλά μονοψήφια ποσοστά. Τώρα, η εταιρεία επιστρατεύει όλα τα μέσα σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί καλύτερα τη Google. Σε συνέντευξη τύπου στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Redmond στην οποία παρευρήθηκε το TechCrunch, η Microsoft ανακοίνωσε την από καιρό φημολογούμενη ενσωμάτωση του μοντέλου GPT-4 της OpenAI στο Bing, παρέχοντας μια εμπειρία τύπου ChatGPT μέσα στη μηχανή αναζήτησης της.

Η εταιρεία λανσάρει επίσης σήμερα μια νέα έκδοση του Edge browser, με τις νέες αυτές λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης να βρίσκονται ενσωματωμένες στην πλαϊνή μπάρα.

Η νέα εμπειρία είναι διαθέσιμη από τώρα στο Bing, αλλά σε περιορισμένο κοινό ενώ για την πλήρη εμπειρία, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εγγραφούν στη λίστα αναμονής στο bing.gr/new.

Όπως αναμενόταν, το νέο Bing διαθέτει τώρα την επιλογή να ξεκινήσετε μια συνομιλία στη γραμμή εργαλείων του, η οποία στη συνέχεια σας μεταφέρει σε μια εμπειρία συνομιλίας που μοιάζει με το ChatGPT. Ένα σημαντικό σημείο που πρέπει να σημειωθεί εδώ είναι ότι ενώ το bot ChatGPT του OpenAI εκπαιδεύτηκε σε δεδομένα που καλύπτουν μέχρι το 2021, η έκδοση του Bing είναι πολύ πιο ενημερωμένη και μπορεί να χειριστεί ερωτήματα που σχετίζονται με πολύ πιο πρόσφατα γεγονότα.

Δημοφιλή!!  ΠΣΔ - Εγκατάσταση νέου δρομολογητή/router & μετάβαση στο Δίκτυο Δημόσιου Τομέα (ΔΔΤ): Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο δικτύωσης έως 27/3/2024

Όσον αφορά τις “νέες αποκρίσεις του Bing”, η Microsoft θα εμφανίζει τα αποτελέσματα που βασίζονται σε GPT σε ένα πλαίσιο στη δεξιά πλευρά της σελίδας αποτελεσμάτων αναζήτησης. Αυτά θα εμφανίζονται όταν αναζητάτε γεγονότα στα οποία το Bing γνωρίζει την απάντηση.

Υπάρχει πάντως και μια εμπειρία που μοιάζει με αυτή του ChatGPT, για ερωτήσεις που είναι λίγο πιο ασαφείς και που δεν έχουν ακριβή απάντηση. Η άλλη σημαντική διαφορά που πιθανότατα θα παρατηρήσετε αμέσως είναι ότι το Bing θα προσπαθήσει περιστασιακά να σας προτρέψει και με δικές του ερωτήσεις και να σας προτείνει πιθανές απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις. Το μοντέλο της Microsoft είναι σαφώς πολύ πιο ενημερωμένο σε σύγκριση με αυτό που προσφέρει σήμερα το ChatGPT. Αυτό περιλαμβάνει δεδομένα τιμών για παράδειγμα, ή τη δυνατότητα χρήσης πρόσφατων δεδομένων για ταξιδιωτικές συμβουλές και δρομολόγια ενώ θα σας γράψει ευχαρίστως ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να μοιραστείτε αυτό το δρομολόγιο με την οικογένειά σας.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό του νέου Bing και κάτι που πιθανότατα θα δούμε στα περισσότερα από αυτά τα εργαλεία, είναι ότι η μηχανή αναζήτησης της Microsoft αναφέρει τις πηγές της και παραπέμπει σε αυτές σε μια ενότητα “μάθετε περισσότερα” στο τέλος των απαντήσεών της. Κάθε αποτέλεσμα θα περιλαμβάνει επίσης μια επιλογή feedback για να αφήνει ο χρήστης το σχόλιό του για την όλη εμπειρία.

Δημοφιλή!!  Επιμορφωτικό Σεμινάριο / Η Τεχνητή Νοημοσύνη και η αξιοποίησή της στην εκπαιδευτική διαδικασία

Φοιτητές χρησιμοποιούν για σκονάκια στις εξετάσεις λογισμικά Τεχνητής Νοημοσύνης AI

 

Introducing your copilot for the web: AI-powered Bing and Microsoft Edge

Η Microsoft τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ότι χρησιμοποιεί μια νέα έκδοση του GPT που είναι σε θέση να παρέχει πιο σχετικές απαντήσεις, να τις σχολιάζει και να παρέχει επικαιροποιημένα αποτελέσματα, ενώ παράλληλα παρέχει μια ασφαλέστερη εμπειρία χρήσης. Το μοντέλο αυτό το ονομάζει Prometheus. Αυτό που ουσιαστικά κάνει η Microsoft εδώ, είναι να παίρνει τα μοντέλα του OpenAI και στη συνέχεια να «τυλίγει» το Prometheus και άλλες τεχνολογίες του Bing γύρω από αυτό.

Fake News: Ποιοι μπορεί να ξεγελαστούν – Μάθετε πώς να προστατεύεστε!

insomnia

 

Ο Νόαμ Τσόμσκι “γελάει” που οι άνθρωποι παίρνουν στα σοβαρά το ChatGPT

«Λογοκλοπή υψηλής τεχνολογίας και τρόπος αποφυγής μάθησης»

Όπως έχει η κατάσταση προς το παρόν, ο Τσόμσκι βλέπει τη χρήση του ChatGPT βασικά ως «λογοκλοπή υψηλής τεχνολογίας» και «έναν τρόπο αποφυγής μάθησης». Παρομοίασε δε την άνοδό του με αυτήν του smartphone: πολλοί φοιτητές «κάθονται εκεί και συζητούν με κάποιον στο iPhone τους. Ένας τρόπος για να το αντιμετωπιστεί αυτό είναι οι καθηγητές να απαγορεύσουν τα iPhone. Ένας άλλος τρόπος είναι να κάνουν το μάθημα πιο ενδιαφέρον». Το ότι οι φοιτητές χρησιμοποιούν ενστικτωδώς την υψηλή τεχνολογία για να αποφύγουν τη μάθηση είναι «ένα σημάδι ότι το εκπαιδευτικό σύστημα αποτυγχάνει». Αν «δεν τραβάει τους φοιητητές, δεν τους ενδιαφέρει, δεν τους προκαλεί, δεν τους κάνει να θέλουν να μάθουν, θα βρουν άλλες διεξόδους».

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω