ΟΛΜΕ: Για την ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών

Το ΥΠΑΙΘ, αξιοποιώντας τον ν.4823/21, που ψήφισε παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, επιχειρεί να καλύψει τα χιλιάδες κενά της εκπαίδευσης επιβάλλοντας υποχρεωτικές υπερωρίες σε εκπαιδευτικούς σε πολλές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Η Υπουργός Παιδείας δηλώνει ψευδώς σε πλείστες συνεντεύξεις της ότι δεν υπάρχουν εναπομείναντα κενά εκπαιδευτικών, αλλά την ίδια ώρα το ΥΠΑΙΘ πιέζει τις ΔΔΕ να καλύψουν τα κενά που υφίστανται με υποχρεωτικές υπερωρίες. Αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε να λειτουργήσουν επαρκώς επιτέλους τα σχολεία μας, προχωρά σε συστηματική και μεθοδευμένη έμμεση αύξηση ωραρίου των ήδη εξουθενωμένων εργασιακά εκπαιδευτικών, ανατρέποντας τα προγράμματα και τη λειτουργία των σχολείων και δυσχεραίνοντας έτι περισσότερο το εκπαιδευτικό έργο των συναδέλφων μας. Μάλιστα σε κάποιες διευθύνσεις (όπως στην ΔΔΕ Α Αθήνας) αποστέλλονται έγγραφα που διατάσσουν τους/τις διευθυντές/ντριες των σχολείων να καλύψουν άμεσα τα κενά των σχολείων τους με υποχρεωτικές υπερωρίες και τους καλούν σε έγγραφες εξηγήσεις αν δεν το κάνουν.

Το ΥΠΑΙΘ δείχνει για μία ακόμα φορά την πλήρη αδιαφορία του για την ποιότητα του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου και αντιμετωπίζει την δημόσια εκπαίδευση με καθαρά λογιστικούς όρους. Επιβάλλει, άκρως αντιπαιδαγωγικά, την ψευδεπίγραφη κάλυψη των κενών με υπερωρίες για να υποστηρίξει προεκλογικά το αφήγημά του περί δήθεν επαρκούς στελέχωσης των σχολείων.

Ψήφισμα σύστασης νέων οργανικών θέσεων – Α/ΒΘΜΙΑ & Δ/ΒΘΜΙΑ

Απεργία/Αποχή από τη ΔΟΕ στους Μέντορες/Συντονιστές/Ατ. Αξιολόγηση – Χρέος όλων μας να συστρατευτούμε με την απόφαση της ομοσπονδίας μας

 

Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να αναλογιστεί επιτέλους τις ευθύνες του, που συστηματικά μετατοπίζει στις πλάτες των εκπαιδευτικών και απαιτούμε:

  • Μόνιμους διορισμούς σε όλα τα πάγια κενά
  • Πρόσληψη αναπληρωτών/τριών μόνο σε έκτακτα κενά
  • Καμία υποχρεωτική υπερωρία στους/στις εκπαιδευτικούς

Για το αρχείο σε pdf … εδώ

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo