κοινωνικα ζητηματα

ΟΤΑ: Αυξήσεις στους μισθούς, μισθολογική εξέλιξη για τα έτη 2016-17 και επαναφορά δώρων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΤΑ – Μόνο οργή μπορεί να νιώσει κανείς με τις καθημερινές αποκαλύψεις για την άτυχη συνάδελφο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης που σκοτώθηκε από αυτοκίνητο ενώ συνόδευε απορριμματοφόρο. Η εργαζόμενη και ο οδηγός του απορριμματοφόρου δεν είχε σχέση εργασίας με το Δήμο, και δούλευε αδήλωτη και ανασφάλιστη. Αφού σκοτώθηκε, στις 8/1/2023, εμφανίστηκε ως δια μαγείας αναγγελία της πρόσληψής της στις 9/1/2023, για πέντε ημέρες(!) από 5/1/2023 έως 9/1/2023, για να αποφύγουν τις ευθύνες.

Όμως η αλήθεια είναι απλή. Κυβέρνηση και Δήμαρχοι παίζουν κάθε μέρα με τις ζωές των συναδέλφων, είναι καθ’ εξακολούθηση δολοφόνοι, αφού έχουν φτιάξει ένα τέτοιο αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο για να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους, που αφήνει τους εργαζόμενους έκθετους. Ακόμα και στις υπηρεσίες που δεν είναι ιδιωτικοποιημένες, λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια με αποτέλεσμα να υπάρχει πλήρης ασυδοσία και οι Δήμαρχοι μπορούν να τα «νομιμοποιούν» όλα.

Για τα εργοδοτικά εγκλήματα την ευθύνη την έχουν όλες οι κυβερνήσεις και η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών. Αυτοί φταίνε για την υποστελέχωση των δήμων από μόνιμο προσωπικό και τη γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας. Αυτοί φταίνε για την ελλιπή
εκπαίδευση των συναδέλφων, για την έλλειψη των Μέσων Ατομικής Προστασίας, για την πλημμελή συντήρηση των οχημάτων, για την απουσία τεχνικών ασφαλείας και των Ιατρών εργασίας.

Μας λέει η κυβέρνηση ότι ο ΣΕΠΕ δεν είναι για να κάνει ελέγχους στους δήμους και δεν ντρέπονται. Δεν έχουν ίχνος τσίπας. Αντί να απολογηθούν για τη εγκληματική πολιτική τους, αντί να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια μας προσπαθούν να
δικαιολογηθούν. Τόση είναι η ξεφτίλα τους.

Συνάδελφοι τώρα ήρθε η ώρα της αντεπίθεσης. Αρκετά τους ανεχτήκαμε και αυτούς και την πολιτική τους. Αρκετούς συναδέλφους έχουμε θάψει, αρκετά παιδιά θα μείνουν ορφανά.

Συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη απεργία την Τρίτη 17/1/2022. Απαιτούμε από Κυβέρνηση και Δημάρχους να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς:

• Να ελέγχονται τακτικά και να γίνεται έγκαιρα η επισκευή βλαβών και η περιοδική συντήρηση των οχημάτων. Να γίνει εκσυγχρονισμός των οχημάτων.

• Να χορηγούνται έγκαιρα όλα τα ΜΑΠ στους δικαιούχους.

• Ενίσχυση του ΣΕΠΕ και τακτικός έλεγχος σε κάθε χώρο δουλειάς. Τώρα έλεγχος σε όλα τα αμαξοστάσια.

• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού Τεχνικών Ασφαλείας και Γιατρών Εργασίας σε όλους τους Δήμους.

• Να αναγνωριστεί το εργατικό ατύχημα και να δοθούν αποζημιώσεις στα θύματα ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας.

• Να γίνουν μελέτες επαγγελματικού κινδύνου και επαγγελματικών ασθενειών.

• Να γίνει σωστή χωροθέτηση των κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης με πρόβλεψη αποφυγής των επικίνδυνων θέσεων. Να υπάρχουν οχήματα συνοδείας πίσω από τα απορριμματοφόρα στις λεωφόρους.

• Να αυστηροποιηθούν τα πρόστιμα και οι κυρώσεις σε βάρος των εργοδοτών

• Αυξήσεις στους μισθούς κατά 20%, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, μισθολογική εξέλιξη για τα έτη 2016-17, μόνιμες προσλήψεις.

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου άμεσα να συνεδριάσουν, να προχωρήσουν σε συσκέψεις, σε συγκεντρώσεις και γενικές συνελεύσεις προκειμένου να ενημερώσουν τους συναδέλφους.

Η γενιά της κρίσης γυρίζει την πλάτη στο Δημόσιο

ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ! ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΤΑ ΦΕΡΕΤΡΑ!
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΣΤΙΣ 09:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω info@e-wall.net

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω
Share via
Copy link
Powered by Social Snap