Διεθνής Αμνηστία: Ρονάλντο μίλα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Σαουδική Αραβία

Η μεταγραφή του Ρονάλντο στη Αλ Νασρ εντάσσεται σε ένα ευρύτερο μοτίβο «ξεπλύματος» μέσω του αθλητισμού στη Σαουδική Αραβία, λέει η Διεθνής Αμνηστία

Η άφιξη του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Αλ-Νασρ, έναν από τους κορυφαίους συλλόγους της Σαουδικής Αραβίας, έχει εγείρει για άλλη μια φορά ερωτηματικά και προκαλέσει περισσότερες ακόμα συζητήσεις, σχετικά με τις επενδύσεις της χώρας στο ποδόσφαιρο, αλλά και τις επιδιώξεις της.

ΕΛΣΤΑΤ Απογραφή: Σε 9.716.889 ανέρχεται ο πληθυσμός της χώρας

Με ένα κείμενο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της η Διεθνής Αμνηστία, προειδοποίησε για το ενδεχόμενο «sportswashing» – «ξέπλυμα» μέσω του αθλητισμού- με την άφιξη του σταρ και ζήτησε από τον Πορτογάλο να χρησιμοποιήσει τη φωνή του για να μιλήσει για καταγγελίες για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

«Η μεταγραφή του Ρονάλντο στη Αλ Νασρ εντάσσεται σε ένα ευρύτερο μοτίβο «ξεπλύματος» μέσω του αθλητισμού στη Σαουδική Αραβία. Είναι πολύ πιθανό οι σαουδαραβικές αρχές να προωθήσουν την παρουσία του στη χώρα προκειμένου να αποσπάσουν την προσοχή από το φρικτό ιστορικό της χώρας για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αντί να προσφέρει άκριτα επαίνους για Στη Σαουδική Αραβία, ο Ρονάλντο θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τη σημαντική δημόσια πλατφόρμα του για να επιστήσει την προσοχή σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα», αναφέρει η Ντάνα Αχμέντ, ερευνήτρια Μέσης Ανατολής στην Διεθνή Αμνηστία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Σαουδική Αραβία γίνεται το επίκεντρο μιας διαμάχης που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο. Το 2021, η αμφιλεγόμενη αγορά της Νιούκαστλ από επενδυτικό ταμείο που συνδέεται με την κυβέρνηση της χώρας έγινε αντικείμενο ανάλογων κατηγοριών, όπως αναφέρει σχετικά η εφημερίδα της Βραζιλίας «O’ Globo».

Δικαστική απόφαση: Αν κάνεις προσβλητικές αναρτήσεις (βρίζεις) μέσω κοινωνικών δικτύων έρχονται ποινές!!

Στο κείμενο που δημοσίευσε η Διεθνής Αμνηστία, περιγράφονται λεπτομερώς οι κατηγορίες κατά της χώρας και καλείται ξανά ο Κριστιάνο Ρονάλντο να είναι προσεκτικός στο θέμα.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall