ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΤΡΑΣ: Καταδικάζει το αποτρόπαιο ρατσιστικό περιστατικό σε βάρος του 35χρονου Ρομά

Το ρατσιστικό περιστατικό σε βάρος του 35χρονου Ρομά, με νοητικά προβλήματα που έλαβε χώρα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, καταδίκασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας

Ειδικότερα, στην απόφαση αναφέρονται τα εξής: «Τα ρατσιστικό περιστατικό σε βάρος 35χρονου Ρομά, που έλαβε χώρα στην πόλη μας, δείχνει ότι το σύστημα, που βρίσκεται σε σήψη και παρακμή, γεννά συνεχώς δράστες τέτοιου είδους εγκλημάτων.

Δικαστική απόφαση: Αν κάνεις προσβλητικές αναρτήσεις (βρίζεις) μέσω κοινωνικών δικτύων έρχονται ποινές!!

Η πολιτική που υπαγορεύει πως πρέπει να υπάρχουν ομάδες πληθυσμού στο περιθώριο, ώστε αφενός να στοχοποιούνται και αφετέρου να αξιοποιούνται ποικιλοτρόπως, τους καθιστά ευάλωτους σε κάθε είδους εκμετάλλευση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας καταδικάζει το αποτρόπαιο περιστατικό και απαιτεί αυτό να διερευνηθεί σε βάθος.

Επίσης, απαιτεί από την Κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα, ώστε να εξασφαλιστεί η εργασία, η πρόσβαση στην εκπαίδευση και η κατοικία, τόσο για τους πληθυσμούς των Ρομά, όσο και συνολικά για τις ευάλωτες ομάδες του λαού μας».

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo