Κεραμέως στην ΕΡΤ για θέματα παιδείας & Qatargate, market pass, παρακολουθήσεις

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Εφ’όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην εκπομπή του δημοσιογράφου Γιώργου Κουβαρά «Στο Κέντρο». Η κ. Κεραμέως κλήθηκε να απαντήσει τόσο σε θέματα που αφορούν τη δική της ατζέντα, όσο και για τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας όπως το Qatargate, το market pass και τις παρακολουθήσεις.

 

Για το θέμα του Qatargate η υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε ως «αστεία» την προσπάθεια του Νίκου Ανδρουλάκη να «περάσει την ευθύνη για ένα στέλεχος, επί σειρά ετών εκλεγμένο με το ΠΑΣΟΚ» στη ΝΔ, συμπληρώνοντας πως το θέμα θέλει προσοχή γιατί «μόνο και μόνο η συζήτησή του πλήττει ιστορικούς θεσμούς της ΕΕ που όλοι πρέπει να διαφυλάξουμε».

Όσον αφορά το θέμα των παρακολουθήσεων, ερωτώμενη αν έδωσε το κινητό της για να ελεχθεί μήπως ήταν στόχος παρακολούθησης, η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε λόγος να το κάνει καθώς δεν είχε καμία ένδειξη ότι παρακολουθούνταν.

Δέχτηκε ότι στο θέμα της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη έγιναν αστοχίες και λάθη, τα οποία η κυβέρνηση «δεν δίστασε να αναγνωρίσει» και πως γι’αυτόν τον λόγο, «νομοθετήσαμε ήδη από τον Αύγουστο», καθώς υπήρχε ανάγκη «για περαιτέρω δικλείδες ασφαλείας».

«Εγώ δεν θυμάμαι πολλούς πρωθυπουργούς να βγαίνουν και με απόλυτη ειλικρίνεια να αναγνωρίζουν τα λάθη τους. Φυσικά κι έχουμε κάνει λάθη και μαθαίνουμε από τα λάθη μας και κάθε φορά που μαθαίνουμε τα λάθη μας, γινόμαστε καλύτεροι» επεσήμανε η κ. Κεραμέως.

Δημοφιλή!!  Νέες Οργανικές Θέσεις στην Εκπαίδευση: Τι Αλλάζει στη Διαδικασία Διορισμών

Όσον αφορά το market pass, απαντώντας στην κριτική ότι πρόκειται για ένα προεκλογικό μέτρο, η υπουργός Παιδείας υπενθύμισε πόσα χρήματα έχουν δοθεί όλα αυτά τα χρόνια. «Στην πανδημία πάνω από 55 δισεκατομμύρια ευρώ αν θυμάμαι καλά. Δείτε όλες τις επιδοτήσεις τώρα στο ρεύμα, δεν είμαστε όλο σε προεκλογική περίοδο. Δεν είναι έτσι. Αυτή η κυβέρνηση τι κάνει; Κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να αυξήσει τους ρυθμούς ανάπτυξης, να δημιουργήσει δημοσιονομικό χώρο και από εκεί και πέρα, εφόσον υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, ναι, θα δώσει και θα βοηθήσει τους πιο ευπαθείς. Αυτό κάνουμε», τόνισε η κ. Κεραμέως.

Όσον αφορά τέλος τα θέματα Παιδείας, κληθείσα να απαντήσει στην τοποθέτηση του πρώην υπουργού Νίκου Φίλη πως ο ΣΥΡΙΖΑ «θα καταργήσει τις αλλαγές που έχετε κάνει και θα επαναφέρει τη δημοκρατία στην εκπαίδευση», η κ. Κεραμέως διερωτήθηκε:

«Τι λέει ο κ. Φίλης; Λέει ότι θα καταργήσει τους νόμους μας στην Παιδεία. Δηλαδή, θα καταργήσει τους 25.000 διορισμούς, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών που γίνανε για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια; Θα καταργήσει τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο, στο δημόσιο νηπιαγωγείο, το οποίο επιτρέπει σε ένα γονιό να μην πληρώνει 80-100 ευρώ το μήνα για να κάνει το παιδί του αγγλικά; Θα καταργήσει τις επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών, ένα πάγιο αίτημά τους όλα αυτά τα χρόνια; Θα καταργήσει το voucher για τον τεχνολογικό εξοπλισμό, το οποίο δώσαμε για πρώτη φορά στην ιστορία οριζοντίως σε όλους τους εκπαιδευτικούς; Θα καταργήσει τις συνεργασίες με τα 30 κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια;».

Δημοφιλή!!  H ΟΙΕΛΕ ζητά από τον Υπουργό Παιδείας την εφαρμογή του θεσμού του “πρόσθετου εκπαιδευτικού”

«Στην Παιδεία δεν υπάρχει αριστερό και δεξιό. Δεν υπάρχει μπλε, πράσινο και κόκκινο. Δεν υπάρχει», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως, και πρόσθεσε: «Όταν δίνουμε 400 εκατομμύρια ευρώ στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση στα δημόσια ΙΕΚ, αλήθεια ποιον υποστηρίζουμε; Όταν δίνουμε νέες παροχές στο δημόσιο σχολείο που έως τώρα τις πλήρωναν οι γονείς; Τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο, την ενισχυτική διδασκαλία στο Λύκειο για όλα τα μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά στα ειδικά μαθήματα: μουσικά μαθήματα, μαθήματα γλωσσών, Ισπανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, σχέδιο ελεύθερο, γραμμικό. Όλα αυτά παρέχονται μέσα στο δημόσιο σχολείο».

ΕΡΤ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω