“Επίδομα 600 ευρώ σε όλο το Δημόσιο” – Eπέκταση του επιδόματος στο σύνολο των εργαζομένων είναι η ελάχιστη αναγνώριση

Μετά τη ψήφιση του επιδόματος των 600 ευρώ στους ένστολους (εκτός στρατιωτικών) και μάλιστα με ευρεία πλειοψηφία, είναι επιτακτική ανάγκη η επέκτασή του επιδόματος και την απόδοσή του στο σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο. Γνωρίζουμε βέβαια πως η κυβέρνηση της ΝΔ περιόρισε τους δικαιούχους του επιδόματος στα ένστολα σώματα, αποκλείοντας τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους προκειμένου να «ψαρέψει» ψήφους στα «βρώμικα νερά» αυτών που γοητεύονται από το αντιμεταναστευτικό μένος και τον αυταρχισμό .

Η επέκταση του επιδόματος στο σύνολο των εργαζομένων όμως, θα είναι μια ελάχιστη αναγνώριση στο έργο των εργαζομένων, που κράτησαν τη κοινωνία όρθια στις αλλεπάλληλες κρίσεις των τελευταίων δέκα χρόνων. Το υγειονομικό προσωπικό με τους νεκρούς στο καθήκον αντιμετώπισης της πανδημίας, τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που κράτησαν όρθιο το εκπαιδευτικό σύστημα με κλειστά σχολεία, τους υπαλλήλους των Δήμων, του ΕΦΚΑ κλπ. Το επίδομα των 600 ευρώ είναι αναγκαίο όσο ποτέ, τώρα που όλοι αυτοί δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα, να πληρώσουν για θέρμανση και ηλεκτρικό, θύματα της αδιαφορίας της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την ακρίβεια και τον πληθωρισμό.

Μητέρες ενός «κατώτερου Θεού» οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί – Εξαιρέθηκαν από την επέκταση της άδειας προστασίας μητρότητας!!!

Παρέμβαση από την Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση

Δικαιολογίες για «δημοσιονομική στενότητα» την ώρα που γύρω μας χορεύουν τα δισεκατομμύρια των απευθείας αναθέσεων, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές πια.

Με τη βεβαιότητα πως η κυβέρνηση της ΝΔ, δεν πρόκειται να προχωρήσει στην επέκταση του επιδόματος και στο υπόλοιπο Δημόσιο, καλούμε τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, να στηρίξουν από κοινού τη πρότασή μας.

Πέρα από την αυτονόητη διεκδίκηση του επιδόματος των 600 ευρώ, το συνδικαλιστικό κίνημα συνεχίζει αταλάντευτα τον αγώνα για την αύξηση των μισθών των εργαζομένων στο Δημόσιο, στο ύψος του πληθωρισμού με την ταυτόχρονη επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού ώστε να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια, σε μία χώρα με δημοκρατία.

 

Γιώργος Μακράκης

(πρόεδρος ΠΕ συλλόγου εκπαιδευτικών, Ηρακλείου, Θεοτοκόπουλος)

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall