Τελειώνουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας; – Το νομοσχέδιο-ταφόπλακα του Ε.Σ.Υ ΔΕ θα περάσει

αριστοτελης-300x54 Τελειώνουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας; - Το νομοσχέδιο-ταφόπλακα του Ε.Σ.Υ ΔΕ θα περάσει

Το νομοσχέδιο-ταφόπλακα στο δημόσιο σύστημα υγείας δε θα περάσει!

Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγεία για όλες/όλους Πέμπτη 1/12 Κλείνουμε τα σχολεία και διαδηλώνουμε στις 1μμ στο Σύνταγμα

Να  πάρουν πίσω το ν/σχέδιο που κατεδαφίζει το δημόσιο σύστημα υγείας. Όχι στα ιδιωτικά κέρδη από την ανάγκη για υγεία του λαού. Στηρίζουμε  τον αγώνα των υγειονομικών και τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει ενάντια στο νομοσχέδιο-ταφόπλακα για το δημόσιο σύστημα υγείας. Το νέο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ στη Βουλή  το θέτει σε συζήτηση των φορέων τη Δευτέρα 28/11 με στόχο να ψηφιστεί μέσα σε μία εβδομάδα.

Πυρήνας του νομοσχεδίου είναι τα άρθρα 7 και 10 που καταργούν την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ. Δίνεται η δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΣΥ να ασκούν ιδιωτικό επάγγελμα, ανοίγει επιπλέον διάπλατα η πόρτα του δημόσιου νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας στους ιδιώτες γιατρούς για μερική απασχόληση. Από την άλλη, το άρθρο 10 του νομοσχεδίου δίνει τη δυνατότητα κάποιοι γιατροί του ΕΣΥ να έχουν δικαίωμα συνεργασίας με ιδιωτικές κλινικές ταυτόχρονα με το έργο τους στο δημόσιο νοσοκομείο, παραχωρώντας τους το «προνόμιο» να ασκούν ταυτόχρονα ιδιωτικό επάγγελμα, καταργώντας δηλαδή την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στο ΕΣΥ. Πλέον, εάν ψηφιστεί και εφαρμοστεί η ρύθμιση, τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε δομές δημόσιες μόνο κατ’ όνομα, όπου οι ασθενείς θα πρέπει να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν υψηλής ποιότητας νοσηλεία και θεραπεία. Το μέτρο έρχεται να «κουμπώσει» με την προηγούμενη ρύθμιση για τα απογευματινά χειρουργεία, ώστε να ωθήσει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του συστήματος. Όποιος έχει να πληρώσει χειρουργείται άμεσα. Κριτήριο δεν είναι πλέον η βαρύτητα της νόσου, αλλά το γεμάτο πορτοφόλι.

Η  λογική και αυτού του σχεδίου νόμου συμβαδίζει απόλυτα με την ενίσχυση της κερδοφορίας των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων στην υγεία και την περαιτέρω συρρίκνωση – υποβάθμιση της υγείας του λαού. Σαρώνει ότι έχει απομείνει  στη δωρεάν υγεία από όλες τις ρυθμίσεις και μνημονιακά μέτρα όλα τα προηγούμενα χρόνια, που απαξίωσαν το δημόσιο σύστημα υγείας ενισχύοντας την ιδιωτικοποίησης του. Έχει ήδη προηγηθεί η συστηματική υποβάθμιση της δημόσιας υγείας με την υποστελέχωση, την άρνηση μαζικών προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, τις στρατιές των συμβασιούχων, την επί σειρά πολλών ετών υποχρηματοδότηση, την ιδιωτικοποίηση της οικονομικής λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων  και τα ΣΔΙΤ, όπου είδαμε να ιδρύονται δημόσια νοσοκομεία ως ΝΠΙΔ (π.χ. νοσοκομείο Σαντορίνης). Το έδαφος έχει στρωθεί από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) και τώρα δίνεται η χαριστική βολή. Είναι συνέχεια της ιδιωτικοποίησης/εμπορευματοποίησης όλων των δημόσιων κοινωνικών αναγκών (παιδεία, ενέργεια, νερό κλπ)

Η κυβέρνηση φέρνει το νομοσχέδιο σε μια περίοδο που:

-η πανδημία ανέδειξε την αξία του δημόσιου συστήματος υγείας στη μάχη για την υγεία του λαού την ώρα που η ιδιωτική υγεία απείχε από τη μάχη και κυνηγούσε μόνο την αύξηση των κερδών στην πλάτη της ανάγκης του λαού

-η ακρίβεια και η μαζική φτωχοποίηση του λαού επιβάλει ακόμα περισσότερο την κάλυψη των βασικών αναγκών του με πρώτο αυτό της Υγείας να είναι δημόσιο και δωρεάν

Η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας με χρηματοδότηση, μόνιμες προσλήψεις και ενίσχυση των δομών του για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, προχωράει στην πλήρη διάλυση του και την ιδιωτικοποίηση του και στη μεταφορά του κόστους για την υγεία στις τσέπες του λαού.

Ο αγώνας για τη δημόσια υγεία είναι αγώνας που μας αφορά όλους και καλούμε όλοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να δώσουμε τη μάχη υπεράσπισής της στο πλευρό των αγωνιζόμενων υγειονομικών. Συμμετέχουμε και καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των σωματείων των υγειονομικών. Καλούμε να κηρυχθεί  η 1/12 μέρα αγώνα για τη δημόσια υγεία με 24ωρη απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (απόφαση από την ΑΔΕΔΥ και τα συνδικάτα σε ιδιωτικό τομέα), ενάντια στην εισαγωγή του ν/σχέδιου στην ολομέλεια της Βουλής και με στόχο να μην ψηφιστεί. Καλούμε τη ΔΟΕ να πάρει ανάλογη απόφαση.

Ο σύλλογος μας καλεί όλες και όλους σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 1/12 στις 1μμ στο Σύνταγμα. Κλείνουμε τα σχολεία στις 12 το μεσημέρι και κατεβαίνουμε στη μάχη για την υπεράσπιση της υγείας. Η στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ καλύπτει από της 12 μέχρι τη λήξη του ωραρίου δηλαδή και όλο το ολοήμερο (κάθε συνάδελφισσα/ος θα δηλώσει τις ώρες της στάσης εργασίας που χρειάζεται ανάλογα με το πρόγραμμά του)

Να μην φτάσει καν στη Βουλή το νομοσχέδιο καταστροφής της δημόσιας υγείας

Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας

–       Για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση συμβασιούχων

–       Για να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία

–       Λεφτά για τη δημόσια υγεία όχι για τον πόλεμο και την αστυνομοκρατία

Η υγεία, η εκπαίδευση, η έρευνα, η ενέργεια, να είναι αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν αγαθά, ενάντια στους νόμους της αγοράς

Ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών Α Αθήνας “ο Αριστοτέλης”

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

Αντώνης Καραφώτης

✏️Δάσκαλος, με μεταπτυχιακό, όπως όλοι οι δάσκαλοι.. ✏️Μεγάλωσε στη Δράμα, σπούδασε Θεσσαλονίκη, διδάσκει στην Αθήνα, όπου είναι και γραμματέας στο σύλλογο εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής "Κ. Σωτηρίου". ✏️Για πολλά χρόνια είναι στέλεχος κατασκηνώσεων. ✏️Ασχολείται με το διάβασμα, τον Παναθηναϊκό και τώρα τελευταία πολύ με το e-wall..

Avatar photo