Σεισμός στην Εύβοια: Κλειστά σχολεία (Κάρυστο, Κύμη και Αλιβέρι) την Τετάρτη (30/11)

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ο σεισμός 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στο χωριό Κριεζά στην Εύβοια στις 10.06 το βράδυ της Τρίτης (29.11.2022), με εστιακό βάθος 8,9 χλμ., αναστάτωσε τους κατοίκους της περιοχής.

 

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, μετά τον δυνατό σεισμό των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 10:06 στην Εύβοια και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο λεκανοπέδιο της Αττικής, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι τα σχολεία αύριο θα είναι κλειστά.

 

«Δεν έχουν σημειωθεί τραυματισμοί ή ζημιές», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ και πρόσθεσε ότι «ο σεισμός ήταν πιο ισχυρός από τον πρωινό και υπάρχει μια ανησυχία καθώς είναι και βράδυ».

Όπως συμπλήρωσε «σημειώθηκαν αρκετοί μετασεισμοί από το πρωί. Είμαστε σε εγρήγορση, αλλά δεν υπάρχει λόγος να υπάρξει πανικός», καθώς όπως είπε δεν χρειάζεται ο κόσμος να βγει στους δρόμους.

Δημοφιλή!!  Καταδίκη ρατσιστικών επεισοδίων στην πλατεία Αριστοτέλους

«Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση και τα κτίρια αντέχουν την ένταση», πληροφόρησε στη συνέχεια.

 

SNW Earthquake You Can Feel 2000x1005 1 E-WALL

 

«Διπλός» ο ισχυρός σεισμός

Διπλός ήταν ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε στην Εύβοια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού ο σεισμός ήταν 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχε μεγάλη διάρκεια. Ωστόσο, όπως φαίνεται στην καταγραφή του σεισμού ήταν διπλός γι’ αυτό και κάποιοι τον αισθάνθηκαν να «κόβει» και στη συνέχεια να συνεχίζεται.

 

Αύριο, Τετάρτη (30.11.2022), θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους όλα τα σχολεία στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου με απόφαση του δημάρχου Θανάση Μπουραντά, καθώς και στο Δήμο Καρύστου με απόφαση του δημάρχου Λευτέρη Ραβιόλου.

 

Δημοφιλή!!  Καταγγελία για επικίνδυνες συνθήκες εργασίας σε κτήριο που στεγάζει υπηρεσίες εκπαίδευσης

 

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω