Ενωση Διευθυντών: «Όχι σε κρίσεις Δ/ντών-Δ/ντριών με αναξιόπιστα και χωρίς κύρος Συμβούλια Επιλογής»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,

με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει κατά τη διαδικασία συγκρότησης των Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής νέων Δ/ντών-Δ/ντριών,  και ενόψει της έκδοσης της Υπουργικής Απόφασης που θα ρυθμίζει θέματα σχετικά  με τη διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης των νέων Δ/ντών-Δ/ντριών Σχολικών Μονάδων, έχει να επισημάνει τα εξής:

Σε πολλά από τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής Δ/ντών-Δ/ντριών σχολικών μονάδων απουσιάζουν εντελώς οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου και  αποτελούνται από έναν(1) Διευθυντή Εκπ/σης και τέσσερις(4) εκπαιδευτικούς με μοναδικό κριτήριο επιλογής τους  τα χρόνια υπηρεσίας, και ανύπαρκτη διοικητική εμπειρία.

Είναι προφανές, πως τα Συμβούλια αυτά δεν έχουν το απαραίτητο κύρος και αξιοπιστία για να πραγματοποιήσουν την επιλογή των νέων Δ/ντών-Δ/ντριών Σχολικών Μονάδων, θα αμφισβητούνται από όλους, και θα προκαλέσουν χιλιάδες ενστάσεων από τους/τις  υποψήφιους/ες Δ/ντές-Δ/ντριες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Δημοφιλή!!  ΠΣΔ - Εγκατάσταση νέου δρομολογητή/router & μετάβαση στο Δίκτυο Δημόσιου Τομέα (ΔΔΤ): Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο δικτύωσης έως 27/3/2024

Με βάση τα παραπάνω, καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., έστω και την ύστατη αυτή στιγμή, να καταργήσει τα παραπάνω Τοπικά Συμβούλια Επιλογής, ώστε να μην οδηγηθούμε σε αμφισβητούμενες κρίσεις για Δ/ντές-Δ/ντριες Σχολικών Μονάδων, διασώζοντας το κύρος θεσμών και διαδικασιών.

Προτείνουμε οι κρίσεις για Δ/ντές-Δ/ντριες Σχολικών Μονάδων, να γίνουν με τα Συμβούλια Επιλογής που προβλέπονται από το άρθρο 37 του ν. 4823/2021,  αφού πρώτα ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης των Συμβούλων Εκπ/σης.

 

πανενωση διευθυντων E-WALL

 

 

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω