ΣΕΠΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ: Ζητάμε την άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων συναδέλφων Ειδικής Αγωγής που συμπληρώνουν διετία

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Καλούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 στις 14:00με σκοπό την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων της ειδικής αγωγής που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020.

Καμία ανοχή σε άλλες άνευ λόγου, παράνομες καθυστερήσεις στην έκδοση πράξεων μονιμοποίησης των συναδέλφων μας.

Δεν θα επιτρέψουμε οι συνάδελφοί μας, νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί να μετατραπούν σε ομήρους του Υπουργείου και της Κυβέρνησης.

 

Ακολουθεί το κείμενο που εστάλη στη ΔΙΠΕ Ρεθύμνου στις 20.11.22:

 Τον Αύγουστο του 2022 συμπληρώθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διετία  των δόκιμων νεοδιόριστων συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής. Στο άρθρο 62 παρ. 7 του ν.4589/2019, με  τον οποίο πραγματοποιήθηκαν  οι διορισμοί στην εκπαίδευση, προβλέπεται ότι οι νεοδιοριζόμενοι υπηρετούν επί δύο έτη ως δόκιμοι. Στο τέλος του δεύτερου έτους οι νεοδιοριζόμενοι κρίνονται προκειμένου να μονιμοποιηθούν. Ο τρόπος και τα κριτήρια καταλληλότητας των νεοδιοριζόμενων καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η οποία μέχρι και σήμερα δεν έχει εκδοθεί.

Δημοφιλή!!  ΔΟΕ: Αδυναμία, Παθητικότητα, και Έλλειψη Ηγεσίας απέναντι στην Αυταρχική Εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΑ / Του Γιώργου Δημητρακόπουλου

Είναι, επομένως, αυτονόητο ότι μετά την συμπλήρωση των δύο ετών, που έχει ήδη συμβεί από τις 19 Αυγούστου 2022, επιβάλλεται η αυτοδίκαιη μονιμοποίηση των παραπάνω εκπαιδευτικών.

Παρ’ όλα αυτά η Διεύθυνση Π.Ε. Ρεθύμνου δεν έχει προχωρήσει, όπως όφειλε, στη μονιμοποίηση των συναδέλφων μας, ενώ την ίδια στιγμή σε πολλές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(π.χ. Α΄ και Γ΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Λασιθίου…), οι εκπαιδευτικοί έχουν και τυπικά, ορθά, μονιμοποιηθεί.

Είναι φανερό ότι πρόκειται για μια ιδιότυπη ομηρία η οποία καθιστά τους συναδέλφους πιο ευάλωτους σε άνωθεν πιέσεις.

Παρακαλώ πολύ όπως μας απαντήσετε εγγράφως στο παρακάτω ερώτημα:

  • Για ποιο λόγο δεν έχει προχωρήσει η ΔΙ.Π.Ε. Ρεθύμνου στην αυτοδίκαιη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής του 2020 και σε ποιο νόμο στηρίζεται αυτή η απόφαση;
Δημοφιλή!!  Η αξιολόγηση στην πράξη: Βιολόγος διδάσκει Χημεία, σύμβουλοι αξιολογούν χωρίς μαθητές!

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ρεθύμνου ζητά την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών μονιμοποίησης όλων των συναδέλφων Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020, όπου αυτό δεν έχει γίνει ακόμα. Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. έχει τεράστια ευθύνη και οφείλει να δώσει άμεσα εντολή για ολοκλήρωση των διαδικασιών στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Δεν θα επιτρέψουμε οι συνάδελφοί μας, νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί να μετατραπούν σε ομήρους του Υπουργείου και της Κυβέρνησης.

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω