unnamed file E-WALL

Αρνούνται την πληρωμή υπερωριών σε Νηπιαγωγούς – Ως εδώ! Να δοθούν άμεσα τα δεδουλευμένα

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Εισαγωγικά να πούμε ότι οι κυβερνήσεις εδώ και πολλά χρόνια έχουν φροντίσει με μια απαράδεκτη νομοθεσία, όχι μόνο να καταργήσουν επί της ουσία τη μείωση ωραρίου για τις νηπιαγωγούς, άλλα να θεσμοθετήσουν το 25ωρο για σχεδόν κάθε εκπαιδευτικό αυτού του κλάδου. Αυτό έγινε καθώς ο νόμος προβλέπει 25 ώρες διδακτικό ωράριο για τους εκπαιδευτικούς  ολιγοθέσιων σχολείων(μονοθέσια έως τριθέσια). Μόνο που σχεδόν όλα τα νηπιαγωγεία της χώρας ανήκουν σε αυτή την κατηγορία! Έτσι λοιπόν έχουμε μια άτυπη διαφοροποίηση στο ωράριο των νηπιαγωγών σε σχέση με το ωράριο όλων των υπολοίπων εκπαιδευτικών. Και σαν να μην έφτανε αυτό έχουμε και καταγγελίες, όπως αυτή του συντονιστικού αναπληρωτών παρακάτω, για το ότι ακόμα και στα ελάχιστα 4θέσια και άνω νηπιαγωγεία που υπάρχουν, η διοίκηση παρόλο που είναι υποχρεωμένη να μειώσει το ωράριο στους εκπαιδευτικούς, είτε να πληρώσει υπερωρία, ΔΕΝ το κάνει, προφανώς παρανόμως. Πριν λίγο καιρό είχαμε δημοσιεύσει ότι για το θέμα είχε καταθέσει μήνυση ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών ¨ο Περικλής”, ενώ επανειλημμένα είχαμε κινητοποιήσεις για να εφαρμοστεί η μείωση ωραρίου σε νηπιαγωγούς 4θέσιων και άνω νηπιαγωγείων και στη διεύθυνση Αν.Αττικής από τον σύλλογο εκπαιδευτικών “Κ. Σωτηρίου”. Ακολουθεί νέα ανακοίνωση του Συντονιστικού Νηπιαγωγών για το θέμα:

Δημοφιλή!!  Απίστευτη Καταγγελία στην Κω: Ακυρώνουν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης

images E-WALL

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ

Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε αποδέκτες πολλών καταγγελιών από συναδέλφους νηπιαγωγούς, οι οποίες αν και σταθερά με βάση το ΕΩΠ αναγκάζονται να παράσχουν υπερωριακό διδακτικό έργο, ορισμένες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ την πληρωμή των δεδουλευμένων υπερωριών τους.

Συγκεκριμένα : Πρόκειται για νηπιαγωγεία που λειτουργούν ως 4θεσια και άνω.

Στα νηπιαγωγεία αυτά, σύμφωνα με όσα ορίζονται από το νόμο, οι εκπαιδευτικοί προβλέπεται να έχουν μείωση ωραρίου ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας και επομένως θα πρέπει να τοποθετηθεί επιπλέον εκπαιδευτικός για την κάλυψη των υπόλοιπων διδακτικών ωρών. Σε διαφορετική περίπτωση γίνεται ανάθεση αναγκαστικής υπερωριακής διδασκαλίας με ωριαία αντιμισθία, καθώς η παροχή διδακτικού έργου από τις συναδέλφους υπερβαίνει τα χρονικά όρια του νόμιμου ωραρίου εβδομαδιαίας και ημερήσιας εργασίας τους, όπως αυτό έχει καθοριστεί με νόμο και εξειδικευτεί με Υπουργική Απόφαση.

Επιπρόσθετα πολλά από αυτά τα νηπιαγωγεία διαθέτουν παραρτήματα σε άλλα κτίρια, αρκετά μακριά από την κεντρική σχολική μονάδα, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι καθημερινά να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την εύρυθμη λειτουργία τους, επωμιζόμενοι επιπλέον καθήκοντα και χωρίς καμία στήριξη από το Υπουργείο και τις Διευθύνσεις Π.Ε. Ωστόσο ορισμένοι Διευθυντές Εκπαίδευσης αρνούνται την πληρωμή των εν λόγω υπερωριών, παρότι στο εγκεκριμένο από τη Διεύθυνση ΕΩΠ φαίνονται με το «παράλογο» αιτιολογικό πως τα νηπιαγωγεία αυτά είναι λειτουργικά και όχι οργανικά 4/θέσια ,την ώρα μάλιστα που χρόνια τώρα με δική ΤΟΥΣ ευθύνη δεν αποδίδεται η κανονική οργανικότητα. Τυχαίο άραγε;

Δημοφιλή!!  Εγκύκλιος Κατσαρού για Διώξεις εκπαιδευτικών/ Κινητοποίηση της ΟΛΜΕ - ΔΟΕ ενάντια στον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘΑ

Οι νηπιαγωγοί επί σειρά ετών εργαζόμαστε απλήρωτες πέραν του διδακτικού και εργασιακού συχνά ωραρίου μας να λειτουργήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα νηπιαγωγεία μας αντιμετωπίζοντας την εντατικοποίηση της γραφειοκρατίας και την επιβάρυνση με «νέα» καθήκοντα πέραν του παιδαγωγικού μας ρόλου. Τώρα κάποιοι αποφάσισαν να περικόψουν και τις νόμιμες υπερωρίες, που αν και ψίχουλα, σηματοδοτούν το δίκαιο μας.

Καλούμε τη ΔΟΕ:

· να απαιτήσει με όλους τους δυνατούς τρόπους να ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ οι πραγματοποιημένες υπερωρίες των συναδέλφων νηπιαγωγών.

· να αναλάβει ΑΜΕΣΑ όλες τις απαραίτητες αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τη μείωση του ωραρίου των εκπαιδευτικών σε όλα τα νηπιαγωγεία και τα ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία σύμφωνα με την ομόφωνη απόφασή της φετινής 91ης ΓΣ Αντιπροσώπων ΔΟΕ ώστε να υπάρχει πραγματικά ενιαίο ωράριο για όλους τους εργαζόμενους στην Π.Ε. εκπαιδευτικούς .

Δημοφιλή!!  AI | Αξιοποίηση Τεχνολογιών Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη: Παρουσίαση για Εκπαιδευτικούς

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να επιλύσει επιτέλους τα πραγματικά προβλήματα που αφορούν :

· στη λειτουργία του Νηπιαγωγείου, όπως η αναλογία μαθητών ανά εκπαιδευτικό, οι έγκαιρες αξιολογήσεις παιδιών από ΚΕΔΑΣΥ, τα τμήματα ένταξης, η σίτιση μαθητών, το μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, οι τραπεζοκόμοι και το βοηθητικό προσωπικό, ο επαρκής σύγχρονος εξοπλισμός, τα σύγχρονα ασφαλή και παιδαγωγικά κατάλληλα σχολικά κτίρια.

· στις εργασιακές συνθήκες των Νηπιαγωγών, όπως το διδακτικό ωράριο, η αναπλήρωση σε περίπτωση αδειών, οι απλήρωτες υπερωρίες, το χωρίς μείωση διδακτικού ωραρίου διοικητικό έργο, τα επαυξημένα καθήκοντα πάσης φύσης, η γραφειοκρατία, και να δημιουργήσει σε κάθε διεύθυνση Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης Νηπιαγωγείων .

Είμαστε εκπαιδευτικοί και ο διδακτικός χρόνος ανήκει στα στα παιδιά μας, και όχι στη γραφειοκρατία.

Είμαστε εργαζόμενοι/ες και δε θα ανεχτούμε την εργασιακή εξουθένωση και την απλήρωτη υπερωριακή εργασία.

ΩΣ ΕΔΩ!!! ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

Αντώνης Καραφώτης

Δάσκαλος, με μεταπτυχιακό, όπως όλοι οι δάσκαλοι.. Μεγάλωσε στη Δράμα, σπούδασε Θεσσαλονίκη, διδάσκει στην Αθήνα. Για πολλά χρόνια είναι στέλεχος κατασκηνώσεων. Ασχολείται με το διάβασμα, τον Παναθηναϊκό και τώρα τελευταία πολύ με το e-wall.. Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Κώστας Σωτηρίου

Κύλιση προς τα επάνω