Γαβρόγλου: “Πιστεύει κανείς ότι το Columbia θα επενδύσει χρήματα στην Ελλάδα; Το ελληνικό δημόσιο θα πληρώσει” – Κεραμέως: «Εξέθεσε τον εαυτό του ο κ. Γαβρόγλου»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αποδεχτεί την πρόσκληση να παραστεί στην εκδήλωση για τη συνεργασία ελληνικών και αμερικανικών πανεπιστημίων, θα γνώριζε ότι το YALE παραιτήθηκε από το δικαίωμα για δίδακτρα για τους Έλληνες φοιτητές που θα σπουδάσουν εκεί για 1-2 εξάμηνα, στο πλαίσιο της συμφωνίας με ΕΚΠΑ». Αυτό ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, απαντώντας στα όσα ανέφερε ο τέως υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου. «Έτσι δεν θα εξέθετε τον εαυτό του ο κ. Γαβρόγλου», πρόσθεσε.

«Κρίμα που μια τόσο θετική εξέλιξη, αντιμετωπίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ με τόση μιζέρια και μικροψυχία», ήταν το σχόλιο της υπουργού.

Η κυρία Κεραμέως μάλιστα, στην ανάρτησή της παρέθεσε το σχετικό απόσπασμα από τη συμφωνία μεταξύ ΕΚΠΑ και Yale, που αναφέρεται ρητά η απαλλαγή των φοιτητών από την υποχρέωση καταβολής διδάκτρων κατά τη φοίτησή τους στο πανεπιστήμιο του Yale.

Δημοφιλή!!  Αιτήσεις Παραίτησης και Αυτοδίκαιες Αποχωρήσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 2024 (μετά τις ανακλήσεις)

 

Ο πρώην Υπουργός Παιδείας και πανεπιστημιακός Κώστας Γαβρόγλου ανέδειξε μερικές από τις γκρίζες ζώνες της κυβερνητικής εξαγγελίας με τη συνέντευξη που παραχώρησε στο NEWS 24/7. Παράλληλα, πήρε θέση και για άλλα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των ελληνικών πανεπιστημίων αποδομώντας την κυρίαρχη απαξιωτική ρητορική.

 

 

Γαβρόγλου: “Πιστεύει κανείς ότι το Columbia θα επενδύσει χρήματα στην Ελλάδα;

1:30: Οι κρυφές ατζέντες της σύμπραξης

“Κανένα Αμερικανικό Πανεπιστήμιο δεν έρχεται για το καλό της γνώσης και των φοιτητών. Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες οικονομικές απαιτήσεις”.

4:18: Η συνεργασία του ΕΚΠΑ με το Yale: Δεν υπάρχουν δωρεάν δίδακτρα στο Yale

“To Yale θα πάρει κανονικά δίδακτρα. Μένει να δούμε από που. Αν τελικά επιτευχθεί η συμφωνία, τα δίδακτρα θα πληρωθούν από το ΕΚΠΑ το οποίο με τη σειρά θα τα πάρει από την ελληνική πολιτεία”.

Δημοφιλή!!  Οργανικά Κενά: Κατανοώντας τις Διαφορές για Μεταθέσεις, Τοποθετήσεις, Πλεόνασμα και Υπεραριθμία

6:15: Τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν ήδη παρά πολλά προγράμματα από κοινού με ξένα πανεπιστήμια

“Σχεδόν το σύνολο των συμπράξεων αφορά ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Ηταν μία τεράστια επιτυχία για τα ελληνικά πανεπιστήμια. Κάποιοι θέλουν να μας πουν ότι οι ελληνες ερευνητές δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα”.

9:50: Το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης του Columbia στην Ελλάδα ποιος θα το πληρώσει;

“Αντίστοιχες συμφωνίες αμερικανικών πανεπιστημιών στο Ντουμπάι αποφέρουν 5εκ δολάρια το χρόνο στο αμερικανικό ίδρυμα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πληρώσει το ελληνικό δημόσιο ή να μην πληρώνουν αυτοί που θα γράφονται. Χρήματα το Columbia δεν θα βάλει”.

16:25: Τις επιτυχίες των ελληνικών πανεπιστημίων δεν τις γνωρίζει ο ελληνικός λαός, η κυβέρνηση τις φοβάται

Δημοφιλή!!  Η Απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών για την αξιολόγηση

“Τα αρνητικά πράγματα στα ελληνικά πανεπιστήμια γίνονται πρωτοσέλιδα. Τα θετικά δεν αναδεικνύονται ποτέ παρά μόνο από τους ίδιους τους πανεπιστημιακούς. Η κυβέρνηση και η συγκεκριμένη υπουργός φοβούνται τις επιτυχίες των ελληνικών ΑΕΙ”.

22:48 Είμαι απολύτως αντίθετος με τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά

“Πρέπει να είναι υποχρέωση της Πολιτείας. Το 2018 βάλαμε τους όρους με τους οποίους οι καθηγητές θα πληρώνονται. Αυξήθηκαν κατά 25% τα απολύτως δωρεάν προγράμματα. Η κα Κεραμώς κατάργησε όλες αυτές τις διατάξεις. Η εγκύκλιος Ζώρρα χειροτερεύει το καθεστώς. Την ίδια ώρα οι μισθοί των Πανεπιστημιακών είναι εξευτελιστικοί”.

 

 

news247

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω