thumbnail ΑΦΙΣΑ 17ΝΟΕΜΒΡΗ

Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο – 17 Νοέμβρη, 16.00, Πλ. Κλαυθμώνος η συγκέντρωση για την πορεία στην Αθήνα

Έχουμε συγκεντρώσει καλέσματα από ομοσπονδίες, σωματεία, οργανώσεις, συλλογικότητες και φορείς, για συμμετοχή στις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου και στη καθιερωμένη μεγάλη πορεία της Πέμπτης με προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ:

Θέμα: 49  χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου . Συνεχίζουμε τον αγώνα για δημόσια εκπαίδευση, ελευθερία και το δικαίωμα να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας

             17 Νοεμβρίου 2022. Στη συμπλήρωση 49 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ως κορύφωση των αγώνων του λαού για να απαλλαχθεί από τη χούντα των συνταγματαρχών και τη δικτατορία της 21ης Απριλίου, με κεντρικό σύνθημα το «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»,  ο φόρος τιμής στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου και σε όσους θυσίασαν τη ζωή τους ως προσφορά  στον αγώνα για δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη, αποτελεί το στοιχειώδες και αυτονόητο.

Το  μήνυμά του, πάντα επίκαιρο, βρίσκει τη συνέχειά του και στους αγώνες του σήμερα. Στους αγώνες των εκπαιδευτικών και μαθητών να κρατήσουν ζωντανή τη μάθηση, τη γνώση. Στους αγώνες τους για την αποτροπή των κυβερνητικών πολιτικών αποδόμησης της δημόσιας εκπαίδευσης μέσω των νόμων της «αξιολόγησης», των νόμων της κατηγοριοποίησης και της εξαφάνισης κάθε έννοιας δημοκρατίας στον χώρο των σχολείων. Στους αγώνες των εργαζόμενων συνολικά, που με τη συγκλονιστική τους συμμετοχή στην πανυπαλληλική – πανεργατική απεργία της 9ης Νοεμβρίου άνοιξαν τον δρόμο για την ανατροπή των πολιτικών της εξαθλίωσης και της διεκδίκησης μισθών που θα ανταποκρίνονται στην προσφορά και τον μόχθο τους.

Τιμάμε το Πολυτεχνείο  και συνεχίζουμε, με εφόδιο το μήνυμά του, για να αποτελέσουν οι αγώνες του σήμερα τη δύναμη ανατροπής των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κυβέρνησης που ενισχύει την αισχροκέρδεια των ιδιωτικών συμφερόντων αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα τους νευραλγικούς τομείς του Κοινωνικού Κράτους (Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση) και κατακρεουργώντας, με τον νόμο Χατζηδάκη εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα όπως το 8ωρο και το δικαίωμα στην απεργία.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας διδάσκει πως όσο αντιδημοκρατική και αντεργατική και αν είναι η πολιτική των κυβερνήσεων, οι αποφασιστικοί και δυναμικοί αγώνες  του λαού μπορούν  να την ανατρέψουν. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τιμώντας τους ήρωες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου καλεί τους  εκπαιδευτικούς να συναντηθούν  με τους μαθητές, τους γονείς και όλους τους εργαζόμενους στον δρόμο του αγώνα για  μόρφωση,  υγεία, ζωή και δουλειά που μας αξίζουν. Τιμάμε τον αγώνα του Νοέμβρη του 1973- Καταθέτουμε, ως ελάχιστο φόρο τιμής, στεφάνι την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου και ώρα 11.30 π.μ. και καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν

 

Το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., πιστή στα οράματα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συνεχίσουν ανυποχώρητοι τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών τους και να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους ηρωικούς αγωνιστές της εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη 1973, καθώς και στην πορεία, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022, προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία (συγκέντρωση 16:30, στην Πλατεία Κλαυθμώνος), αλλά και στις εκδηλώσεις μνήμης σε άλλες πόλεις της χώρας.

Δείτε όλη την ανακοίνωση εδώ: https://adedy.gr/polytexneio2022/

 

Κάλεσμα από το Συντονιστικό Αναπληρωτών:

thumbnail ΑΦΙΣΑ 17ΝΟΕΜΒΡΗ

Ανάλογες ανακοινώσεις και καλέσματα υπάρχουν από πολλούς συλλόγους εκπαιδευτικών και ΕΛΜΕ.

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω info@e-wall.net

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!
Avatar photo

Αντώνης Καραφώτης

✏️Δάσκαλος, με μεταπτυχιακό, όπως όλοι οι δάσκαλοι.. ✏️Μεγάλωσε στη Δράμα, σπούδασε Θεσσαλονίκη, διδάσκει στην Αθήνα, όπου είναι και γραμματέας στο σύλλογο εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής "Κ. Σωτηρίου". ✏️Για πολλά χρόνια είναι στέλεχος κατασκηνώσεων. ✏️Ασχολείται με το διάβασμα, τον Παναθηναϊκό και τώρα τελευταία πολύ με το e-wall..

Κύλιση προς τα επάνω
Share via
Copy link
Powered by Social Snap