Ανακοινωση του Συνεργατικού Δικτύου Εκπαιδευτικών

Το Συνεργατικό Δίκτυο Εκπαιδευτικών είναι μια πρωτοβουλία εκπαιδευτικών που έχει σαν σκοπό να διαδώσει την Παιδαγωγική του Μοντέρνου Σχολείου, που ξεκίνησε από την Γαλλία με τον Σ. Φρενέ τον περασμένο αιώνα και έχει αναφορές σε πολλές χώρες του κόσμου έως σήμερα. Ενσωματώνοντας διαρκώς νέα στοιχεία, προσπαθεί να απαντήσει στις σύγχρονες προσκλήσεις της εκπαιδευτικής πραγματικότητας.

 

Στην Ελλάδα η δραστηριότητα της Παιδαγωγικής Ομάδας «Το Σκασιαρχείο» από το 2013 αποσκοπεί στη διάδοση αυτής της ιδέας, για ένα σχολείο της κοινότητας και της συμπερίληψης, του ανοίγματος στη ζωή του παιδιού, μέσα από την τεχνική του “Τι νέα;”, της ενεργητικής μάθησης μέσω πειραματισμών στο πεδίο, της διαβούλευσης μέσω συνελεύσεων, της επικοινωνίας μέσω διασχολικής αλληλογραφίας και εντύπων, του οπτικοακουστικού εγγραμματισμού μέσω του κινηματογράφου και του ραδιοφώνου, καθώς και της ελεύθερης έκφρασης μέσω της τέχνης και των ελεύθερων κειμένων (Περισσότερα εδώ: https://skasiarxeio.wordpress.com/)

Στην Ηλεία, με τη συμμετοχή συναδέλφων από την Αχαΐα, έχει ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο να λειτουργεί ένα τοπικό δίκτυο, το Συνεργατικό Δίκτυο, πραγματοποιώντας θεματικές συναντήσεις και υποστηρίζοντας εκπαιδευτικούς που εκφράζονται μέσα από τη φιλοσοφία του Μοντέρνου Σχολείου και θέλουν να εργαστούν με τεχνικές και εργαλεία της Παιδαγωγικής Φρενέ. (Περισσότερα εδώ: https://synergatikodiktyoe.wixsite.com/syndike).

 

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ολυμπίας τον προσεχή Δεκέμβριο, θα έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε μέλη της ΠΟ «Το Σκασιαρχείο», σε εκδηλώσεις που θα γίνουν σε Πύργο και Αμαλιάδα, να μοιραστούμε προβληματισμούς και να αναζητήσουμε δρόμους που μπορούν να εμπλουτίσουν αυτά που κάνουμε στις τάξεις.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo