element5 digital OyCl7Y4y0Bk unsplash scaled E-WALL

Πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για υποβολή προτάσεων για την Πρωτοβουλία «Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια» για το έτος 2023

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 την 4η πρόσκληση υποβολής προτάσεων Erasmus+ για τη συνέχιση της υλοποίησης της πρωτοβουλίας «Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια». Με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 384 εκατομμυρίων ευρώ, η πρόσκληση υποβολής προτάσεων Erasmus+ του 2023 για τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια έχει προθεσμία την 31η  Ιανουαρίου 2023.

 

Τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια υποστηρίζουν τη συστημική, δομική και βιώσιμη διακρατική συνεργασία μεταξύ των Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Ευρώπη, καλύπτοντας την αποστολή τους στην εκπαίδευση, την έρευνα, την καινοτομία και στις υπηρεσίες τους προς την κοινωνία. Μέσω καινοτόμων και διαφορετικών μοντέλων μακροπρόθεσμης ολοκληρωμένης συνεργασίας, τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια προωθούν κοινές ευρωπαϊκές αξίες και ενισχυμένη ευρωπαϊκή ταυτότητα και υποστηρίζουν τα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ώστε να πραγματοποιήσουν ένα ουσιαστικό άλμα στην ποιότητα, την απόδοση, την ελκυστικότητα και τη διεθνή ανταγωνιστικότητα.

Δημοφιλή!!  Υποχρεωτική Υπεύθυνη Δήλωση Πολυθεσίας/Πρόσθετης Απασχόλησης για Αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς έως 31/3/2024

 

Η πρόσκληση του 2023 βασίζεται στην επιτυχία των τριών προσκλήσεων που πραγματοποιήθηκαν το 2019, το 2020 και το 2022 οι οποίες υποστηρίζουν 44 συμμαχίες που συγκεντρώνουν περισσότερα από 340 Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και 7 ελληνικά ΑΕΙ. Η πρόσκληση δομείται πάνω σε δύο βασικούς άξονες:

  • την εντατικοποίηση ήδη διαμορφωμένων διακρατικών συνεργασιών, και
  • τη συγκρότηση νέων διακρατικών συνεργασιών.

Οι καινοτομίες της φετινής πρόσκλησης είναι οι κάτωθι:

  • Η πρόσκληση για τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια Erasmus+ 2023 είναι ανοικτή για Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίωνπου έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ως πλήρεις εταίροι στις πιθανές συμμαχίες.
  • Σφραγίδα Αριστείαςθα απονεμηθεί σε προτάσεις που αξιολογηθούν και βαθμολογηθούν ως υψηλής ποιότητας (άνω των 80 βαθμών). Η Σφραγίδα Αριστείαςαποτελεί σήμα ποιότητας που αναγνωρίζει την ποιότητα των σχετικών προτάσεων και τις βοηθά να αναζητήσουν εναλλακτική χρηματοδότηση σε εθνικό επίπεδο.
Δημοφιλή!!  Το Παράδοξο της Ελλάδας: Παιδική Παχυσαρκία και Ελλιπής Φυσική Δραστηριότητα στα Σχολεία - Πρόταση για Επανέναρξη του Προγράμματος «ΕΥΖΗΝ»

 

Με  απώτερο στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων φορέων, διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημερωτική διαδικτυακή συνάντηση στις 15/11/2022  και ώρα 16:30 μ.μ.-19:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδος).

Περισσότερες πληροφορίες για την πρόσκληση είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο https://erasmus-plus.ec.europa.eu/news/opening-of-2023-erasmus-european-universities-call-comes-with-record-budget .

Η υποβολή προτάσεων πραγματοποιείται μέσω της πλατφόρμας «Funding and Tender Opportunities Platform» shorturl.at/GNUY5.

Περισσότερες πληροφορίες για  την ενημερωτική διαδικτυακή συνάντηση είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο Online information session: EUROPEAN UNIVERSITIES – Erasmus+ 2023 Call for Proposals(europa.eu).

Τυχόν ερωτήματα σε σχέση με την Πρόσκληση απευθύνονται απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση  [email protected].

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω