ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Νέο ΦΕΚ εξέδωσε ο ΑΣΕΠ για τον μεγάλο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό για μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πλέον μετά και την έκδοση του ΦΕΚ μετρά αντίστροφα η διαδικασία για την έκδοση της πρόσκλησης – προκήρυξης για το μεγάλο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του Δημοσίου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοσιοποίηση του διαγωνισμού θα γίνει τις επόμενες μέρες και πιθανά με την είσοδο του τρίτου δεκαημέρου του Νοεμβρίου!

 

Στο ΦΕΚ τονίζεται ότι ο διαγωνισμός θα γίνει σε δύο φάσεις:

  • Α Φάση: Έκδοσης πρόσκλησης – προκήρυξης, υποβολή αίτησης υποψηφίων.
  • Β Φάση: Έκδοση προκηρύξεων φορέων – υποβολή αίτησης επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού.

 

Ειδικότερα στο ΦΕΚ σημειώνεται:

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσα στην προθεσμία που ορίζεται στην προκήρυξη, η οποία δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δέκα (10) ημερών, με ειδικότερο προσδιορισμό της ημερομηνίας και ώρας έναρξης και λήξης αυτής, σύμφωνα με τις οδηγίες συμπλήρωσης υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών, όπως αυτές καθορίζονται κάθε φορά από το Α.Σ.Ε.Π.

Μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης, αποστέλλεται σχετική ειδοποίηση στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του υποψηφίου, όπου αναγράφεται ο αριθμός πρωτοκόλλου και η ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση τον χρόνο της ηλεκτρονικής υποβολής της στο Α.Σ.Ε.Π.

Δημοφιλή!!  Κλειστά σχολεία Ζωγράφου: Ταλαιπωρία 500 οικογενειών - Γονείς σε απόγνωση

 

Α’ Στάδιο:

Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτυακού τόπου του Α.Σ.Ε.Π., εκτός εάν με την προκήρυξη ορισθεί άλλος τρόπος υποβολής. Εντός της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, υποβάλλεται ηλεκτρονικά μόνο η αίτηση συμμετοχής (Α’ στάδιο), χωρίς να δίνεται η δυνατότητα επισύναψης δικαιολογητικών από τον υποψήφιο.

 

Β’ Στάδιο:

Μετά τη βαθμολόγηση της γραπτής εξέτασης, οι υποψήφιοι που θα κληθούν από το Α.Σ.Ε.Π., με σχετική ανάρτηση στον διαδικτυακό του τόπο, προς υποβολή δικαιολογητικών, πρέπει να καταχωρίσουν ηλεκτρονικά τα απαιτούμενα στοιχεία και δικαιολογητικά στο ηλεκτρονικό Μητρώο του Α.Σ.Ε.Π. και κατόπιν να τα υποβάλλουν ηλεκτρονικά εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας (Β’ στάδιο), με σχετική επίκληση αυτών από το ως άνω Μητρώο, επισυνάπτοντας αυτά στην υποβληθείσα κατά το Α’ στάδιο αίτησή τους. Κατά το Β’ στάδιο επιτρέπεται η επισύναψη μόνο των απαιτούμενων δικαιολογητικών που αποδεικνύουν τα επικαλούμενα κατά το Α’ στάδιο προσόντα, κριτήρια και ιδιότητες, ενώ δεν επιτρέπονται οποιεσδήποτε μεταβολές στο περιεχόμενο των πεδίων, όπως αυτά συμπληρώθηκαν στην αίτηση κατά το Α’ στάδιο.

Δημοφιλή!!  Καθυστέρηση Μεταθέσεων Π.Ε. 2024: Νέες Οργανικές Θέσεις φέρνουν Ολοκλήρωση έως Απρίλιο

 

Αιτήσεις – Υποβολές:

Όταν ο διαγωνισμός διενεργείται σε δύο στάδια, κατά την ειδικότερη περίπτωση του δεύτερου εδαφίου της παρ. 3 του άρθρου 8 του ν. 4765/2021, ως ισχύει, εντός της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, υποβάλλεται ηλεκτρονικά μόνο η αίτηση συμμετοχής (Α’ στάδιο) και οι υποψήφιοι δηλώνουν μόνο τον/ τους κλάδο/ους – ειδικότητα/τες που υπάγονται καθώς και τα απαιτούμενα προσόντα τους. Μετά τη βαθμολόγηση της γραπτής εξέτασης, εκδίδεται προκήρυξη πλήρωσης θέσεων στην οποία μετέχουν μόνο οι επιτυχόντες του προηγούμενου σταδίου, οι οποίοι καλούνται με την πρόσκληση-προκήρυξη να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής δηλώνοντας προτιμήσεις θέσεων καθώς και προσόντα/κριτήρια/ιδιότητες χωρίς όμως να δίνεται η δυνατότητα επισύναψης δικαιολογητικών από τον υποψήφιο (Β’ στάδιο). Οι υποψήφιοι που θα κληθούν στη συνέχεια από το Α.Σ.Ε.Π., με σχετική ανάρτηση στον διαδικτυακό του τόπο, προς υποβολή δικαιολογητικών, πρέπει να καταχωρίσουν ηλεκτρονικά τα απαιτούμενα στοιχεία και δικαιολογητικά στο ηλεκτρονικό Μητρώο του Α.Σ.Ε.Π. και κατόπιν, εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, να τα υποβάλλουν ηλεκτρονικά με σχετική επίκληση αυτών από το ως άνω Μητρώο, επισυνάπτοντας αυτά στην υποβληθείσα κατά την 1η φάση του σταδίου αυτού αίτησή τους.

Δημοφιλή!!  Η Απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών για την αξιολόγηση

 

Κατά τη 2η φάση του Β’ σταδίου επιτρέπεται η επισύναψη μόνο των απαιτούμενων δικαιολογητικών που αποδεικνύουν τα επικαλούμενα κατά την 1η φάση προσόντα, κριτήρια και ιδιότητες, ενώ δεν επιτρέπονται οποιεσδήποτε μεταβολές στο περιεχόμενο των πεδίων, όπως αυτά συμπληρώθηκαν στην αίτηση κατά την 1η φάση του Β’ σταδίου.

 

ΦΕΚ

 

πηγή – φροντιστήρια κολιντζας

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω