ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ jpg E-WALL

Καταγγελία για τις προφορικές μετακινήσεις αναπληρωτών/τριων

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών Α/Βαθμιας εκπαίδευσης “ο Αριστοτέλης”:

Καταγγέλλουμε τις προφορικές μετακινήσεις αναπληρωτών/τριων

24/10/2022

 

Αναπλήρωση, μια ατελείωτη ανασφάλεια με την ευγενική σύμπραξη ΥΠΑΙΘ και διευθύνσεων εκπαίδευσης!

Καλούμε όλες/όλους τους αναπληρωτ(ρι)ες να ζητούν γραπτά την οδηγία για την μετακίνησή τους από την διεύθυνση και να επικοινωνούν με το σωματείο αμέσως μόλις δέχονται προφορική οδηγία για μετακίνηση!

Οι αναπληρώτριες και οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας του φετινού σχολικού έτους βρίσκονται αντιμέτωποι/ες με μια πολύ σκληρή και επιθετική κατάσταση: αναζήτηση κατοικίας, υψηλά ενοίκια, χαμηλούς μισθούς, συνολική οικονομική δυσκολία,ανασφάλεια. Την ίδια στιγμή όμως, εδώ κι έναν μήνα, έρχονται αντιμέτωπες/οι με την πλήρη αυθαιρεσία της α’ διεύθυνσης πρωτοβάθμιας Αθηνών.

Εδώ κι έναν μήνα (!) η διεύθυνση τους/τις μετακινεί συνεχώς, με (παράνομα) νυχτερινά τηλέφωνα (ακόμα και Σαββατοκύριακα), στις ίδιες τις αναπληρώτριες/ες ή και τους διευθυντές/ διευθύντριες σχολικών μονάδων. Οι μετακινήσεις γίνονται με σκοπό την κάλυψη βραχυπρόθεσμων κενών σε σχολεία, που δεν ήταν καν (ή ήταν πολύ χαμηλά) στην αρχική δήλωση τοποθέτησης του αναπληρωτή/τριας και βρίσκεται μακριά από την περιοχή κατοικία του/της. Μάλιστα, οι μετακινήσεις αυτές αφορούν κενά που δεν ονοματίστηκαν σωστά στην αρχή της χρονιάς (διευρυμένο/αναβαθμισμένο ολοήμερο που δεν δημιουργήθηκε) ή οι αναπληρωτές/τριες τοποθετήθηκαν στο σχολείο με βάση το πάγιο αίτημα των σωματείων για επιπλέον εκπαιδευτικούς σε κάθε σχολείο που καλύπτουν τα κενά που προκύπτουν στο ίδιο το σχολείο.

Δημοφιλή!!  Νέα Φάση για Αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς: Δήλωση Σχολικών Μονάδων 19/3, Ανάληψη Υπηρεσίας 21-22/3

Όλες οι μετακινήσεις γίνονται (παρανόμως!) προφορικά ενώ τις περισσότερες φορές η Διεύθυνση δεν επικοινωνεί καν απευθείας με τις αναπληρωτριες/ες, υπάρχουν μάλιστα και εξωφρενικές περιπτώσεις στις οποίες ο ΊΔΙΟΣ ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ έχει καλέσει συναδέλφους και  συναδέλφισσες ασκώντας τους προσωπική και ψυχολογική πίεση!

Καταγγέλλουμε επιπλέον το γεγονός πως παρότι έχουν κατατεθεί αναρίθμητες ενστάσεις βελτίωσης θέσης, έχουν απορριφθεί όλες (ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ!), πλην εκείνων που αφορούν ζητήματα υγείας κοκ. Δεν είναι μάλιστα λίγες κι εκείνες που δεν έχουν καν εξεταστεί! Να σημειώσουμε δε, πως η επικοινωνία με το γραφείο κίνησης προσωπικού είναι σχεδόν αδύνατη.

Να σταματήσει τώρα (!) η παράνομη κι αυθαίρετη στάση και λειτουργία της διεύθυνσης εκπαίδευσης, ως πρακτορείου διακίνησης προσωπικού! Τέλος στις ΠΡΟΦΟΡΙΚΈΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ συναδέλφων και συναδελφισσών! Να απαντηθούν και να ικανοποιηθούν άμεσα οι αιτήσεις βελτίωσης θέσης! Τάσεις και προοπτικές | Εκτίμηση αποχωρήσεων του κλάδου ΠΕ/70 Δασκάλων κατά τα έτη 2025-2040

Δημοφιλή!!  Απίστευτη Καταγγελία στην Κω: Ακυρώνουν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης

Να μην ξεχνάμε όμως πως βασικός υπεύθυνος για την κατάσταση που επικρατεί είναι το ΥΠΑΙΘ που για να διαφημίσει ότι «όλοι είναι στην θέση τους 1/9», πραγματοποιεί υπηρεσιακές μεταβολές με κλειστά σχολεία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εμφανιστούν όλα τα κενά και ταυτόχρονα συνεχίζει την διαιώνιση της ελαστικής εργασίας, για ακόμα μια χρονιά, με πάνω από 30 χιλιάδες αναπληρώτριες/ες. Στη συνέχεια επιτρέπει και καθοδηγεί τις διευθύνσεις εκπαίδευσης στην αυθαιρεσία, παίζοντας το παιχνίδι της αέναης προφορικής μετακίνησης. Την ίδια στιγμή το φαινόμενο των προσλήψεων με το σταγονόμετρο σε φάσεις συνεχίζεται, κρατώντας στην ομηρία της εργασιακής ανασφάλειας χιλιάδες εκπαιδευτικούς!

Οι αναπληρωτ(ρι)ές συναδέλφισσες/οι είναι χαμηλόμισθα κι ελαστικά εργαζόμενοι-ες, που βιώνουν κάθε χρόνο την απόλυτη συνθήκη ανασφάλειας. Οι συνεχείς μετακινήσεις των αναπληρωτ(ρι)ών εντείνουν τη συνθήκη επισφάλειας που βιώνουν, προκαλούν εξουθένωση, φθορά και πλήρη αλλοτρίωση της εργασίας τους. Είναι μια συνθήκη που αποτελεί άλλη μια όψη της νέας πραγματικότητας που προσπαθεί να εφαρμόσει η Κυβέρνηση και η Κεραμέως, ακολουθώντας τους νόμους της αγοράς. Είναι μια πραγματικότητα που αφορά το σύνολο του κόσμου της εργασίας και πρέπει να μας βρει απέναντι της!

Δημοφιλή!!  Στα δικαστήρια το ΥΠΑΙΘΑ ενάντια στην ΕΛΜΕ Χανίων για την προκήρυξη Απεργίας/Αποχής - Ανατριχιαστικές απειλές κατά πάντων στο κείμενο της Αγωγής

Δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε: Να βάλουμε ΤΕΛΟΣ στην ελαστική εργασία! Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί ΟΛΩΝ των αναπληρωτ(ρι)ών, αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία για να καλυφθούν ΤΩΡΑ όλα τα κενά σε ειδικά σχολεία, τμήματα ένταξης ΚΑΙ στην παράλληλη στήριξη! Κατάργηση εδώ και τώρα του απαράδεκτου θεσμού των ΑΜΩ. Κατάργηση του προσοντολογίου του ΣΥΡΙΖΑ του αέναου κυνηγητού μορίων για μια θέση στον πίνακα της αναπλήρωσης και του ν. 4692/20 της Κεραμέως. Καμία σκέψη για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ ή συνέντευξη!

Καλούμε και τα άλλα σωματεία της χώρας να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

Η πρόεδρος                                      Η γραμματέας

 

Τάσσου Δήμητρα                            Έλενα Πετροπούλου

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

Αντώνης Καραφώτης

Δάσκαλος, με μεταπτυχιακό, όπως όλοι οι δάσκαλοι.. Μεγάλωσε στη Δράμα, σπούδασε Θεσσαλονίκη, διδάσκει στην Αθήνα. Για πολλά χρόνια είναι στέλεχος κατασκηνώσεων. Ασχολείται με το διάβασμα, τον Παναθηναϊκό και τώρα τελευταία πολύ με το e-wall.. Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Κώστας Σωτηρίου

Κύλιση προς τα επάνω