Αναγκαία η πραγματοποίηση μαζικών διορισμών στην εκπαίδευση το 2023

Το 2020, μετά από 12 χρόνια μη πραγματοποίησης διορισμών στην εκπαίδευση λόγω των μνημονίων, πραγματοποιήθηκαν ξανά διορισμοί (συγκεκριμένα στην Ειδική Αγωγή). Διορισμοί πραγματοποιήθηκαν και τα επόμενα έτη (2021 και 2022). Συγκεκριμένα τα έτη 2020-2022 έχουν πραγματοποιηθεί:

  • Στη Γενική Αγωγή: 18.762 διορισμοί εκπαιδευτικών Αθμιας και Βθμιας Εκπαίδευσης (11.699 το 2021 και 7.063 το 2022)
  • Στην Ειδική Αγωγή: 5.910 διορισμοί εκπαιδευτικών Αθμιας και Βθμιας Εκπαίδευσης και μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ (4.485 το 2020 και 1.425 το 2022)

 

Παρ’ όλ’ αυτά το πλήθος των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ για το σχολικό έτος 2022-23 που έχει πραγματοποιηθεί ως τώρα (Α και Β φάση προσλήψεων αναπληρωτών) δείχνει ότι οι διορισμοί που έχουν γίνει είναι πολύ λίγοι σε σχέση με το πλήθος των κενών (στα οποία είναι δυνατή η πραγματοποίηση διορισμών) που υπάρχουν.

 

Συγκεκριμένα, οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ για το σχολικό έτος 2022-23 που έχουν πραγματοποιηθεί ως τώρα σε κενά όπου είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν διορισμοί αποτυπώνονται ως εξής:

  • Στη Γενική Αγωγή: 18.225 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Αθμιας και Βθμιας Εκπαίδευσης σε κενά όπου είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν διορισμοί
  • Στην Ειδική Αγωγή: 11.445 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Αθμιας και Βθμιας Εκπαίδευσης και μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ σε κενά όπου είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν διορισμοί (ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης)

 

Συνεπώς είναι αναγκαία η πραγματοποίηση διορισμών και φέτος και μάλιστα μαζικών.

 

Επιστολή συναδέλφων

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo