Ενημέρωση για το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας – δράσεις & διαδικτυακά περιβάλλοντα του ΚΕΓ

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας ( https://greeklanguage.gr), φορέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και πρωτοπόρος στην εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, υλοποιεί συστηματικά εδώ και 25 χρόνια σειρά δράσεων με στόχο

 

 τη διαμόρφωση μεθοδολογικού πλαισίου για τη γλωσσική διδασκαλία με ψηφιακά μέσα και

 τη δημιουργία πρόσθετων εκπαιδευτικών πόρων για τα γλωσσικά μαθήματα, τόσο για τη δευτεροβάθμια όσο και για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

 

 

Το περιεχόμενο που έχει δημιουργήσει και δημιουργεί το ΚΕΓ αναδεικνύει την ποικιλομορφία της ελληνικής γλώσσας σε όλες της τις διαστάσεις και χρήσεις: Λεξικά, σώματα κειμένων, θεωρητικό υλικό και χρήσιμα γλωσσικά εργαλεία, διδακτικά σενάρια, παιχνίδια και διαδραστικές ασκήσεις κ.ά.

 

Το πλούσιο αυτό υλικό δεν συνδέεται αποκλειστικά με συγκεκριμένα σχολικά εγχειρίδια αλλά συνιστά πόρο ανοικτής και ελεύθερης πρόσβασης και δίνει ιδέες, κατευθύνσεις και λύσεις για δημιουργική, εναλλακτική και προσαρμόσιμη διδασκαλία της γλώσσας και γενικότερα των γλωσσικών μαθημάτων. Το πρόσθετο εκπαιδευτικό υλικό (σε πολυμεσική μορφή) εξυπηρετεί γόνιμα τις ανάγκες του ψηφιακού γραμματισμού κατά τη διδασκαλία των μαθημάτων της νέας ελληνικής γλώσσας & λογοτεχνίας (στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση) καθώς και της αρχαίας ελληνικής γλώσσας & γραμματείας.

 

Ελάτε να ανακαλύψετε μαζί μας όλα τα διαδικτυακά περιβάλλοντα του ΚΕΓ. Γραφτείτε συνδρομητής/τρια για να λαμβάνετε αυτόματα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το Ενημερωτικό Δελτίο της «Πύλης για την ελληνική γλώσσα» στη διεύθυνση https://www.greek-language.gr/greekLang/register.html

 

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, Ν.Π.Ι.Δ. του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων [άρθρο 26 του Ν.2083/92 (ΦΕΚ Α’ 159)] έχει δημιουργήσει, μέσω της «Πύλης για την Ελληνική Γλώσσα» (www.greek-language.gr), αξιόπιστο εκπαιδευτικό υλικό για την υποστήριξη της διδασκαλίας των μαθημάτων της νέας ελληνικής γλώσσας & λογοτεχνίας (στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση)  καθώς και της αρχαίας ελληνικής γλώσσας & γραμματείας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo