Υπόμνημα για τις εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων – Απάντηση στο αίτημα της ΟΛΜΕ για τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ

 

Κυρία Υπουργέ,

 

επαναφέρουμε το αίτημα της Ομοσπονδίας για άμεση συνάντηση προκειμένου να συζητήσουμε για τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και καταθέτουμε τις εξής προτάσεις προς συζήτηση:

  1. Να οριστούν κάποια σχολεία ως εκλογικά κέντρα, στα οποία θα προσέρχονται οι εκπαιδευτικοί για να ψηφίσουν. Σε κάθε εκλογικό κέντρο να υπάρχει εφορευτική επιτροπή που θα διασφαλίζει την κατά μόνας ψηφοφορία σε χώρο και υπολογιστή του σχολείου.
  2. Η ψήφος να κλειδώνει και να μην επιτρέπεται η αλλαγή της στη συνέχεια.
  3. Να υπάρχουν στις εφορευτικές επιτροπές για όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια, εκτός από το ορισμένο μέλος από το σωματείο, και εκπρόσωπος από κάθε παράταξη που το επιθυμεί.
  4. Να υπάρχει τεχνικός σύμβουλος της ΟΛΜΕ στην κεντρική ηλεκτρονική υπηρεσία κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας και ειδικά κατά τη έκδοση των αποτελεσμάτων.
Δημοφιλή!!  ΑΔΕΔΥ για την Απεργία – Αποχή από την Αξιολόγηση του Ν4940/24

Παρακαλούμε για την άμεση απάντησή σας.

 

Για το αρχείο σε pdf … εδώ


 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει τη ριζική αντίθεσή του με την πρακτική που ακολουθεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στις εκλογές των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια, όπου επιχειρεί αυταρχικά και αντιδημοκρατικά να επιβάλει αποκλειστικά την ψηφιακή διαδικασία. Η υπουργός Παιδείας αρνείται επίμονα και ανεξήγητα να συζητήσει με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις το αίτημά τους να διεξάγονται πλέον οι εκλογές με φυσική παρουσία τη στιγμή που η φυσική συμπαρουσία των πολιτών κυριαρχεί σε όλους χώρους.

 

Πέραν των άλλων λόγων, η κυβέρνηση οφείλει να κατανοήσει ότι έχει απωλέσει και το τελευταίο ίχνος εμπιστοσύνης των πολιτών μετά από τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα που έχουν αποκαλυφθεί στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί η κυβέρνηση τα σύγχρονα ψηφιακά μέσα στις σχέσεις της με τους πολίτες (παρακολουθήσεις τηλεφώνων, σκάνδαλο Cisco και διαρροή προσωπικών δεδομένων). Αλλά και στο χώρο της εκπαίδευσης, όπου τα υπηρεσιακά συμβούλια με τους κομματικά διορισμένους «εκπροσώπους», τα έχει μετατρέψει σε όργανα εξυπηρέτησης «ημετέρων». Αυτό έδειξε, εξάλλου, η καθολική αντίθεση του κλάδου των εκπαιδευτικών στην υποχρεωτική ψηφιοποίηση της εκλογικής διαδικασίας, που καταγράφηκε στις τελευταίες εκλογές των αιρετών το 2020 με ποσοστά αποχής πάνω από 90%.

Δημοφιλή!!  Στα δικαστήρια το ΥΠΑΙΘΑ ενάντια στην ΕΛΜΕ Χανίων για την προκήρυξη Απεργίας/Αποχής - Ανατριχιαστικές απειλές κατά πάντων στο κείμενο της Αγωγής

 

Δική μας διακηρυγμένη και αταλάντευτη βούληση είναι να καταργήσουμε τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις και να προχωρήσουμε σε ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο με τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, μέσω του οποίου θα διευθετηθούν όλα τα σχετικά ζητήματα. Προσηλωμένοι και προσηλωμένες στις αρχές του διαλόγου, της συμμετοχής και της δημοκρατίας θα στηρίξουμε προς αυτή την κατεύθυνση τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών.

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω