Κάθε μήνα χωρίς ΜΚ, χάνονται χρήματα που δεν πληρώνονται ποτέ, λόγω υπερφορολόγησης των αναδρομικών!

Το ζήτημα της έγκαιρης απόδοσης των μισθολογικών κλιμακίων είναι κάθε χρόνο στην 1η γραμμή των διεκδικήσεων στις διευθύνσεις εκπαίδευσης ανά τη χώρα. Και όχι άδικα! Δεν είναι μόνο ότι υπάρχει καθυστέρηση στην πληρωμή ενός μέρους της μισθοδοσίας, όπως πολλοί πιστεύουν, που έτσι κι αλλιώς από μόνο του πλέον είναι εφιάλτης με τους μισθούς πείνας που επικρατούν.

Μια δεύτερη επίπτωση που πολλοί αγνοούν είναι ότι όταν πια μετά από μήνες γίνεται η μισθολογική κατάταξη των υπαλλήλων και γίνεται και η πληρωμή των αναδρομικών, αυτά φορολογούνται πολύ περισσότερο από ότι εάν καταβάλλονταν εμπρόθεσμα στο μισθό κάθε μήνα. Με λίγα λόγια κανένας εφησυχασμός δεν μπορεί να υπάρξει.

 

Αν για κάθε μήνα χωρίς ΜΚ ο εκπαιδευτικός πληρώνεται 100ευρώ λιγότερα, δεν πρόκειται τα αναδρομικά που θα πάρει για αυτόν τον μήνα να είναι 100ευρώ, θα είναι αρκετά λιγότερα λόγω της νομοθεσίας περί υπερφολόγησης των αναδρομικών. Την αδυναμία της διοίκησης λοιπόν να διεκπεραιώσει γραφειοκρατικές διαδικασίες, την πληρώνει ο υπάλληλος κυριολεκτικά, χωρίς να έχει καμία ευθύνη!

 

Το συγκεκριμένο θέμα αναδεικνύει με ανακοίνωση της η Ανεξάρτητη Κίνηση του συλλόγου εκπαιδευτικών Κ. Σωτηρίου σε ανακοίνωση της, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι έχουν εκλείψει πια οι λόγοι που δικαιολογούσαν την καθυστέρηση στον υπολογισμό των ΜΚ για δύο σημαντικούς λόγους. 1ον Υπάρχει πια περισσότερο προσωπικό διαθέσιμο στις διευθύνσεις εκπαίδευσης(εκπαιδευτικοί στη διάθεση) που μπορεί να διατεθεί για το συγκεκριμένο έργο και 2ον υπάρχει πια η δυνατότητα για τις διευθύνσεις να αντλούν μισθολογικά στοιχεία απευθείας από το κεντρικό σύστημα του υπουργείου, κάτι που απλοποιεί σημαντικά τη διαδικασία.

 

σε-1-193x300 Κάθε μήνα χωρίς ΜΚ, χάνονται χρήματα που δεν πληρώνονται ποτέ, λόγω υπερφορολόγησης των αναδρομικών!

 

Ίσως θα πρέπει και σε άλλους συλλόγους σε κάθε διεύθυνση πια, να γίνουν συντονισμένες διεκδικήσεις, ώστε να επισπευστούν άμεσα οι διαδικασίες μισθολογικής κατάταξης, μιας και κάθε μήνας που περνά είναι ¨χαμένα λεφτά” για τους συναδέλφους…

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall