ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΚΕΝΩΝ ΤΗΣ Β΄ΦΑΣΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κύριοι/ες ,

Με βάση τις προσλήψεις της Β΄φάσης αναπληρωτών που ανακοινώθηκαν από το ΥΠΑΙΘ  προσλήψεων αναπληρωτών ΠΕ61 και ΠΕ60 ΕΑΕ διαπιστώσαμε για ακόμη μια φορά πως δεν υπάρχει καμία διάθεση από μέρους του ΥΠΑΙΘ να καλύψει ΟΛΑ τα κενά παράλληλης στήριξης και να στελεχώσει πλήρως τα τμήματα ένταξης της χώρας.

Επιβεβαιώθηκε πως για ακόμη μια χρονιά το ΥΠΑΙΘ δεν κάλυψε τα πραγματικά κενά στις δυο φάσεις προσλήψεων που προηγήθηκαν. Καθημερινά δεχόμαστε τηλεφωνήματα από γονείς και συναδέλφους οι οποίοι μας ρωτάνε γιατί δεν έγιναν ουσιαστικές προσλήψεις,οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ώρες που χρειάζεται υποστήριξη ένα παιδί;;;

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για εγκεκριμένες παράλληλες στηρίξεις πλήρους ωραρίου για τις οποίες έχει προσληφθεί ένας μόνο εκπαιδευτικός!!!

Δημοφιλή!!  Αφυπηρετήσεις Εκπαιδευτικών στην Α' Αθήνας: Ανησυχητικές τάσεις και δίκαια αιτήματα

Και ρωτάμε γιατί;;Γιατί μια νηπιαγωγός να μοιράζεται σε 2 ή και 3 παιδιά ενώ έχουν εγκριθεί οι γνωματεύσεις τους για πλήρους ωραρίου υποστήριξη!

Όλοι οι νηπιαγωγοί αγωνιούμε και στεκόμαστε δίπλα στους γονείς, οι οποίοι ανησυχούν για την εκπαίδευση των παιδιών τους, ζητώντας την πλήρη κάλυψη των κενών των παράλληλων στηρίξεων για κάθε παιδί που τη διακαιούται. Ενδεικτικά, αναφέρουμε πως η Β΄φάση προσλήψεων αναπληρωτών κάλυψε ένα πολύ μικρό ποσοστό.Συγκεκριμένα, από τα 69 κενά παράλληλης στήριξης κάλυψε μόλις τα 14 σε μεγάλη περιφέρεια της Αττικής ενώ υπάρχουν νηπιαγωγεία σε όλη την χώρα που έχουν 3 εγκεριμενένες γνωματεύσεις και δεν έχουν ακόμη εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης.Καταλήγοντας, χιλιάδες εκπαιδευτικοί αγωνιούμε για το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά την επαγγελματική μας πορεία, διότι παρατηρούμε ολοένα και περισσότερο υποστελέχωση της ειδικής αγωγής ενώ υπάρχει καινούργιο κονδύλι χρηματοδότησης ΕΣΠΑ.

Δημοφιλή!!  Κρίση στην εκπαίδευση: Συνεχείς παραιτήσεις αναπληρωτών - Ερωτήματα ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Παιδείας

Ζητούμε:

1)Να καλυφθούν ΟΛΕΣ  οι εγκεκριμένες γνωματεύσεις που υπάρχουν ήδη!!!

2) Να αντιστοιχεί ένας εκπαιδευτικός για κάθε παιδί που χρήζει υποστήριξης!

Τέλος, πρέπει η Ειδική Αγωγή να αποκτήσει την θέση που της αρμόζει στο εκπαιδευτικό σύστημα και το ΥΠΑΙΘ να κάνει πράξη την θεωρία της συμπερίληψης!!!

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω