Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, η ανάπτυξη κρίνεται από την επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Του Βασίλη Κεγκέρογλου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών
«Επένδυση στα ανθρώπινο κεφάλαιο σημαίνει επένδυση στην εκπαίδευση, στις γνώσεις, τις δεξιότητες, την τεχνολογία και την καινοτομία. Βασικός συντελεστής του εκπαιδευτικού συστήματος είναι οι εκπαιδευτικοί.
Οι εκπαιδευτικοί με το έργο τους συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία των κοινωνιών. Ο ρόλος των εκπαιδευτικών είναι πολύπλευρος και πολυεπίπεδος. Τους χρωστάμε πολλά. Δεν είναι τυχαίο ότι η UNESCO προκειμένου να υπενθυμίζει το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι εκπαιδευτικοί σε κάθε κοινωνία, ανεξάρτητα από το αν αυτοί εργάζονται σε μία πλούσια πόλη, σε ένα φτωχικό χωριό ή σε ένα καταυλισμό προσφύγων, καθιέρωσε το 1994 τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαιδευτικών για τις 5 Οκτωβρίου κάθε χρόνο.
Δυστυχώς, η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει επιλύσει τα πάγια και δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών και δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες της κοινωνίας. Ακόμη και τα αιτήματα των εκπαιδευτικών που έχουν δικαιωθεί δικαστικά, όπως ο διορισμός των επιτυχόντων ΑΣΕΠ 2008, παραμένουν ανεπίλυτα.
Δεν έχει αντιληφθεί ότι καμία εκπαιδευτική πολιτική δεν είναι βιώσιμη και αποτελεσματική, αν δεν τυγχάνει ευρείας κοινωνικής και πολιτικής συναίνεσης και δεν εντάσσεται μέσα μια ολοκληρωμένη μεταρρυθμιστική πρόταση με όραμα, σχέδιο και προοπτική.
Απαιτείται η άμεση οικονομική ενίσχυση των εκπαιδευτικών και η βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών.
Θα ήταν παράλειψη μου να μην τονίσω την ανάγκη ανέγερσης νέων σχολικών μονάδων ή αποκατάστασης όσων επισκευάζονται ή είναι διατηρητέες, στις σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτης.
ΤΟ ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ διαχρονικά στέκεται αρωγός στα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών και γονέων για μια ποιοτικότερη εκπαίδευση. Άλλωστε, όλες οι μεγάλες εκπαιδευτικές αλλαγές στην παιδεία καθώς και η αναγέννηση του εκπαιδευτικού κλάδου φέρουν την σφραγίδα της δημοκρατικής παράταξης».
Δημοφιλή!!  AI | Αξιοποίηση Τεχνολογιών Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη: Παρουσίαση για Εκπαιδευτικούς

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω