Απαλλάσσονται οι εκπ/κοι Τμημάτων Ένταξης από εφημερίες;

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε μια συζήτηση γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα. Αιτία είναι η παράγραφος 9 του άρθρου 2 της υπουργικής απόφασης ΥΑ134960/ΔΕ/27-10-2021 που βλέπουμε παρακάτω:

1 2 Ηλεκτρονική Εκπαιδευτική Ενημέρωση

 

Σύμφωνα με αυτό λοιπόν οι εκπαιδευτικοί τμημάτων ένταξης, απαλλάσσονται όντως από τα καθήκοντα εφημερίας τα οποία παρεμποδίζουν το έργο τους στην Ε.Δ.Υ. (Ε.Δ.Υ=Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης)
Ακριβώς αυτή η διατύπωση είναι που προκαλεί διχογνωμία ως προς την ερμηνεία της, με μερικούς να κατανοούν ότι η απαλλαγή αφορά κάθε καθήκον εφημερίας και άλλους ότι αφορά συγκεκριμένες εφημερίες που τυγχάνει να παρεμποδίζουν τη συμμετοχή του εκπ/κου στην Ε.Δ.Υ.

Ακριβώς η ίδια διατύπωση υπήρχε και σε παλαιότερη υπουργική απόφαση την ΥΑ17812/Γ6/07-02-2014 (ΦΕΚ 315/Β/12-02-2014) απλά η σημερινή Ε.Δ.Υ. λεγόταν Ε.Δ.Ε.Α.Η. :

2 2 Ηλεκτρονική Εκπαιδευτική Ενημέρωση

 

Το Υπουργείο λοιπόν το 2018 εξαιτίας των σχετικών ερωτημάτων που είχε λάβει τότε, εξέδωσε την διευκρινιστική υπ. Αριθμ. 21442/Δ3/7-2-2018, όπου έλεγε εκπαιδευτικοί των Τ.Ε. δεν απαλλάσσονται αυτόματα από τα καθήκοντα εφημερίας, παρά μόνο εάν παρεμποδίζονται τα καθήκοντα στην Ε.Δ.Υ. και μόνο με σύμφωνη τη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων και του διευθυντή του σχολείου.

Δείτε:

 

 

3 2 Ηλεκτρονική Εκπαιδευτική Ενημέρωση

Πίσω στο 2022 λοιπόν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έκανε το e-wall, υπάρχουν εκ νέου πολλά ερωτήματα από όλη την Ελλάδα στη διεύθυνση ειδικής αγωγής του υπουργείου παιδείας η οποία μάλιστα προσανατολίζεται στο να εκδώσει νέα διευκρινιστική, εντός του επόμενου διμήνου.

 

Μένει να δούμε τι θα λέει αυτή, με την αίσθησή μας να είναι ότι θα δίνει με κάποιον τρόπο τη δυνατότητα απαλλαγής.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall