Με ελλείψεις σε σχολικούς νοσηλευτές άνοιξαν τα σχολεία της Κέρκυρας

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Κέρκυρας

Οι σχολικοί νοσηλευτές δεν διορίστηκαν φέτος σε επάρκεια στα σχολεία. Στις σχολικές μονάδες της Κέρκυρας υπάρχουν κενά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς με αποτέλεσμα πολλοί γονείς να ταλαιπωρούνται. Αναγκάζονται πολλές φορές να συνοδεύουν καθημερινά για όλο το σχολικό ωράριο τα παιδιά τους ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, τους προτείνεται ακόμα χειρότερα, να τα κρατούν στο σπίτι γιατί δεν υπάρχουν σχολικοί νοσηλευτές.

Στο πλαίσιο της καθιέρωσης του θεσμού του Σχολικού Νοσηλευτή ΠΕ25 στις σχολικές μονάδες της χώρας, έχει αποδειχθεί περίτρανα ο νευραλγικός ρόλος τους μέσα στη σχολική μονάδα. Οι Σχολικοί Νοσηλευτές γεφυρώνουν την υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση, προσφέρουν συντονισμό φροντίδας, υποστηρίζουν την ποιοτική φροντίδα των μαθητών, συμβάλλουν αφενός στην ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση κι αφετέρου στη διασφάλιση της ανάπτυξης των γνώσεων των μαθητών, παρέχοντας ένα προστατευμένο και υγιές σχολικό περιβάλλον.

Δημοφιλή!!  Αγωνιστική Συσπείρωση ΕΕΠ-ΕΒΠ καταγγέλλει τη διακοπή της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση

Η λύση, που σε κάποια σχολεία, έχει εφαρμοστεί (να παρουσιάζεται, δηλαδή, σχολικός νοσηλευτής για δύο ημέρες την εβδομάδα και τις υπόλοιπες να μετακινείται σε άλλο σχολείο!) δεν μπορεί να θεωρηθεί λειτουργική…. Ο διαβήτης, η επιληψία και οι άλλες ασθένειες δεν …επιλέγουν μέρες!

Με δεδομένο ότι δεν έχουν καλυφθεί τα οργανικά κενά, οι αναπληρωτές σχολικοί νοσηλευτές αναγκάζονται σε παραίτηση όπως και δεκάδες άλλοι εκπαιδευτικοί εξαιτίας της αδυναμίας εύρεσης στέγης και του δυσβάσταχτου κόστους διαβίωσης μακριά από το σπίτι τους.

Επιπροσθέτως δε, το έργο των Σχολικών Νοσηλευτών δυσχεραίνεται περισσότερο, καθώς στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είτε δεν υφίσταται ειδικός χώρος παροχής σχολικής νοσηλευτικής φροντίδας και η φροντίδα παρέχεται είτε σε Γραφεία Διδασκόντων, είτε παραχωρείται μια αποθήκη ή κάποιος χώρος σε Γυμναστήριο ή εντός της αίθουσας Εκδηλώσεων,  χώροι όπου δεν εξυπηρετούν σε καμία περίπτωση την παροχή της σχολικής νοσηλευτικής φροντίδας.
Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας:

Δημοφιλή!!  Ο ρόλος του κοινωνικού λειτουργού στην υποστήριξη μαθητών ΑμεΑ στην γενική εκπαίδευση / Διεθνής Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας

– Να εγκρίνει όλες τις αιτήσεις παρακάμπτοντας τη γραφειοκρατική δυσκαμψία, εφόσον υπάρχουν τα απαραίτητα έγγραφα από τα νοσοκομεία και τους γιατρούς.

– Να εγκριθούν τώρα όλα τα αιτήματα για την τοποθέτηση σχολικών νοσηλευτών, χωρίς καθυστερήσεις και να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες.

– Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό σχολικών νοσηλευτών σε κάθε σχολική μονάδα που θα συνδέεται με ένα πλήρως στελεχωμένο και αναβαθμισμένο Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας.

– Να καταργηθεί κάθε γραφειοκρατικό εμπόδιο σε ό,τι αφορά την παράλληλη στήριξη και τις ευπαθείς ομάδες μαθητών.

Το Υπουργείο Παιδείας δεν πρέπει να παίζει με τη ζωή και την υγεία των μαθητών!
Η πρόσληψη σχολικού νοσηλευτή πλήρους ωραρίου για κάθε παιδί επιβάλλεται!

Δημοφιλή!!  ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Τέλος η Απεργία-Αποχή από την Ατομική Αξιολόγηση

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Αντώνης Κουρσάρης
Ο Γραμματέας Δημήτρης Γαστεράτος

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω