How Push Notifications In Websites Different From Mobile Apps Push Notifications 1280x720 1 E-WALL

Με όλα τα μέσα υπερασπίζουμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και τα εργασιακά δικαιώματα μας. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από την παράσταση διαμαρτυρίας των συλλόγων εκπαιδευτικών Π.Ε. Β΄Αθήνας

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7/9 η προγραμματισμένη παράσταση των Δ.Σ. των Συλλόγων Π.Ε. Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ,  «Αμαρουσίου» και «Ο Περικλής»  στη Δ/νση Π.Ε. Β΄Αθήνας για τα κενά στα σχολεία, για την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών στο διευρυμένο πρόγραμμα, τη λειτουργία των διευρυμένων νηπιαγωγείων , την Παράλληλη Στήριξη , καθώς και για το δικαίωμα βελτίωσης θέσης για όποιον εκπαιδευτικό το επιθυμεί.

Είναι εξοργιστικό ότι για ακόμα μια φορά ο Διευθυντής Εκπαίδευσης αν και είχε ειδοποιηθεί για την παράσταση δεν ήταν στα γραφεία της Διεύθυνσης ενώ εντυπωσιακή ήταν η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στην είσοδο μετρώντας πόσοι και ποιοι θα μπούμε!!!

Στη συνάντηση με την Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών θεμάτων και διοικητικού υπαλλήλου δεν πήραμε καμία απάντηση. Στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των σωματείων απαντούσαν με υπεκφυγές και δικαιολογίες. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ενώ οι Διευθυντές έχουν λάβει πιεστικά «οδηγίες» για να διαμορφώσουν προγράμματα  η τοποθέτηση της Διεύθυνσης για τα επί μέρους προβλήματα που προκύπτουν θεωρούν ότι οι Διευθυντές των σχολείων δεν κατάλαβαν καλά!!

Καταγγείλαμε ότι συνάδελφοι και ως επί το πλείστων αναπληρωτές  ενημερώνονται στα σχολεία  ότι  θα στελεχώσουν τμήματα του διευρυμένου προγράμματος του Ολοήμερου, τη στιγμή που στους πίνακες των κενών των σχολείων δεν υπήρχε διευκρίνιση και με αναθέσεις ωρών παράνομα ενώ παραμένουν κενά στην πρωινή ζώνη .και σύμφωνα με την ΥΑ μπορούν να εργαστούν τουλάχιστον 2 ώρες (στο Διευρυμένο) Έτσι αρκετοί εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε αναμονή όχι μόνο για το πρόγραμμα τους στα σχολεία (περιμένοντας τις αιτήσεις των οικογενειών) αλλά και για τον προσωπικό και οικογενειακό προγραμματισμό τους .

Δημοφιλή!!  Ασυμμετρία σε ΚΕΔΑΣΥ και Πρότυπα-Πειραματικά: Τι μελετά το Υπουργείο Παιδείας

Επίσης συνάδελφοι Γαλλικών, Γερμανικών αλωνίζουν τη Β΄ Αθήνας (παράδειγμα εκπαιδευτικού να πηγαίνει σε 4 δήμους!!) με ότι δυσκολία συνεπάγεται και οικονομικά αλλά και στη διαμόρφωση των ωρολογίων προγραμμάτων των σχολείων.

Αναφορικά με τα κενά στα σχολεία, απαιτήσαμε να ενημερωθούμε για τον αριθμό τους λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι έχουν καλυφθεί όλα. Ωστόσο για άλλη μια χρονιά, τα σχολεία θα ξεκινήσουν με πάρα πολλά κενά σε εκπαιδευτικούς , νηπιαγωγούς σε ολοήμερα, ειδικότητες κλπ με  ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος. ΚΕΝΑ πάντως δε μάθαμε  πόσα έχουμε στη Β΄ Αθήνας 5 μέρες πριν τον αγιασμό!!

Δεκάδες παραμένουν τα κενά και στην Ειδικής Αγωγή ( Τμήματα Ένταξης και Παράλληλη Στήριξη).  Πολυτέλεια για την κυβέρνηση των «περικοπών» η ικανοποίηση όλων των αιτήσεων για παράλληλη στήριξη (σε όλη την  Β΄Αθήνας από τα 565 αιτήματα ΠΕ 70 ικανοποιήθηκαν τα 381 και από τα 108 ΠΕ60  τα 74).  Για άλλη μια χρονιά, στο «αναβαθμισμένο σχολείο» που ευαγγελίζονται Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, στις περισσότερες περιπτώσεις, θα εφαρμοστεί το απαράδεκτο καθεστώς ένας εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης να μοιράζεται σε 2 ή και περισσότερα παιδιά, ενώ δεχτήκαμε και σχόλια αρνητικά για τους εκπαιδευτικούς που αρνούνται (τεμπελιάζοντας) να δουλέψουν με 3 παιδιά!!!

Δημοφιλή!!  Το Παράδοξο της Ελλάδας: Παιδική Παχυσαρκία και Ελλιπής Φυσική Δραστηριότητα στα Σχολεία - Πρόταση για Επανέναρξη του Προγράμματος «ΕΥΖΗΝ»

Σχετικά με  τις βελτιώσεις θέσεων δεν θα δοθεί ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς παρά μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας.   Επίσης επειδή γίνονται πολλά μαγειρέματα στη λειτουργία των τμημάτων με προοπτική ακόμα και συμπτύξεων με δύσκολες περιπτώσεις μαθητών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες. Απαιτήσαμε να μην προχωρήσουν σε καμία σύμπτυξη.

Για το θέμα της λειτουργίας των Νηπιαγωγείων  επισημάναμε  τις παρατυπίες που έχουν γίνει σε ότι αφορά την ερμηνεία της ΥΑ  (106006/Δ1/1-9-2022) τοποθετώντας τις/τους εκπαιδευτικούς σε ομάδες των 2 σχολείων.  Ακόμα και το ίδιο το τμήμα του υπουργείου επιμένει (σε τηλεφωνική επικοινωνία) ότι ΜΙΑ Νηπιαγωγός πηγαίνει σε κάθε σχολική μονάδα με διευρυμένο ωράριο ενώ καταστρατηγούνται τα εργασιακά δικαιώματα με την ελαστικοποίηση του ωραρίου όλων των εκπαιδευτικών.

Δημοφιλή!!  Καθυστέρηση Μεταθέσεων Π.Ε. 2024: Νέες Οργανικές Θέσεις φέρνουν Ολοκλήρωση έως Απρίλιο

Τα πραγματικά κενά σε εκπαιδευτικούς, χωρίς τα μαγειρέματα και το πετσόκομμα, παραμένουν μεγάλα ακόμα, και μετά τις πρώτες προσλήψεις χιλιάδων αναπληρωτών. Συσπειρωνόμαστε στο σωματείο μας για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα για τη μόρφωση και την εκπαίδευση που αξίζει στα παιδιά μας και για τα εργασιακά μας δικαιώματα στον 21ο αιώνα.

Με όλα τα μέσα υπερασπίζουμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και τα εργασιακά δικαιώματα μας. Με αλληλεγγύη σε κάθε συνάδελφο, με άρνηση αποδοχής αυθαίρετων εντολών, με ενημέρωση του Συλλόγου σε κάθε περίπτωση αυθαιρεσίας και τρομοκράτησης. Συσπειρωμένοι  στους Συλλόγους μας αντιμετωπίζουμε κάθε πρόκληση κάθε αυθαιρεσία!!

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ

              Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                    ΝΤΙΑΝΑ  ΛΙΑΚΟΥ                    ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω