joshua rawson harris KRELIShKxTM unsplash E-WALL

Στον «αέρα» η μεταφορά 3.000 μαθητών της Κέρκυρας

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Χωρίς μαθητικά δρομολόγια ξεκινούν τα σχολεία – Με μέριμνα των γονέων η μετάβαση των παιδιών, τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα

 

Κι ενώ η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς σηματοδοτείται ως η καλύτερη στην εκπαίδευση με βιβλία και εκπαιδευτικούς να βρίσκονται από νωρίς στη θέση τους, μεγάλο ωστόσο «αγκάθι» παραμένει το ζήτημα της μεταφοράς  3.000 περίπου μαθητών από και προς τα σχολεία τους που είναι σε εκκρεμότητα.

Χωρίς μαθητικά δρομολόγια θα πραγματοποιηθεί η επιστροφή των μαθητών στα διδακτήρια της Κέρκυρας, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου. Τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα και μέχρι την εκκίνηση των δρομολογίων, οι ίδιοι οι γονείς θα πρέπει να μεριμνήσουν για τον τρόπο μετάβασης των παιδιών τους στα σχολεία με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τον οικογενειακό προγραμματισμό.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων τρέχουν για να προλάβουν, ωστόσο μέχρι και τώρα δεν έχουν πάρει στα χέρια τους όλα τα στοιχεία από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, προκειμένου να καταγραφούν οι ανάγκες, να καταρτιστούν τα δρομολόγια και να βγει στον «αέρα» ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για τη μεταφορά των μαθητών (μέχρι την ώρα που το ρεπορτάζ ήταν σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία δεν είχε αναρτηθεί).

Δημοφιλή!!  Η ακρίβεια εκτινάσσει τα έξοδα στο σούπερ μάρκετ - Στροφή στα ελληνικά προϊόντα

Στην Οικονομική Επιτροπή

Σημειώνεται ότι η έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης, των όρων και του σχεδίου πρόσκλησης σε διαπραγμάτευση σύμφωνα με το άρθρο 32 του ν. 4412/2016 για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ΠΕ Κέρκυρας για το σχολικό έτος 2022-2023 απασχόλησε την Οικονομική Επιτροπή της ΠΙΝ στη συνεδρίαση στις 2 Σεπτεμβρίου, δέκα ημέρες δηλαδή πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Η Περιφερειακή Αρχή είναι ευαισθητοποιημένη για το θέμα και το 2019 προχώρησε μεγάλη διαγωνιστική διαδικασία άνω των 5 εκατ. ευρώ για τα έτη 2020 και 2021. Τώρα κινητοποιεί το μηχανισμό της εκπαίδευσης, ώστε να αποστείλει τα στοιχεία για να μπορέσει να ξεκινήσει η μεταφορά των μαθητών χωρίς προβλήματα», τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης Μελίτα Ανδριώτη.

Δημοφιλή!!  Καταγγελία για επικίνδυνες συνθήκες εργασίας σε κτήριο που στεγάζει υπηρεσίες εκπαίδευσης

Από την αρχή

Η τροποποίηση της υπ’ αρ. 50025/2018 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Εσωτερικών για τη «Μεταφορά μαθητών δημόσιων σχολείων από τις Περιφέρειες» δημιούργησε νέα δεδομένα, αφού οι παρατάσεις των συμβάσεων έπαψαν να ισχύουν και η διεξαγωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας θα έπρεπε να γίνει από την αρχή.

«Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα κάνει νέες συμβάσεις μεταφοράς και είναι στη διαδικασία να προλάβει να βγει ο διαγωνισμός όσο γίνεται νωρίτερα. Βλέπω μια καθυστέρηση. Ωστόσο μας διαβεβαιώνουν ότι καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, ώστε το συντομότερο δυνατόν να υπάρξουν μεταφορές», ανέφερε στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρος Αγγελόπουλος, τονίζοντας ότι η μεταφορά στο νησί της Κέρκυρας αφορά περίπου σε 6.500 μαθητές με περισσότερα από 150 καθημερινά δρομολόγια  Διευκρινίζεται ότι από τις 6.500 οι μαθητές που μεταφέρονται με λεωφορεία ανέρχονται περίπου στις 3.000 και οι υπόλοιποι με μαθητικά δελτία (πάσο) και με άλλους τρόπους, π.χ. ταξί κ.α.

Δημοφιλή!!  Δεν ήταν παιδοβιαστής, ήταν ερωτευμένος - Αποτροπιασμός για την πρόταση απαλλαγής στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό

Εύλογο κενό

Ακόμη και με το αισιόδοξο σενάριο πάντως ότι ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός, για το έργο της μεταφοράς των μαθητών με ισχύ ένα χρόνο, θα βγει άμεσα στον “αέρα”, ωστόσο οφείλει να είναι αναρτημένος για 10 ημέρες στην ιστοσελίδα της ΠΙΝ, εν συνεχεία να συνεδριάσει η Επιτροπή του Διαγωνισμού και το αποτέλεσμα αυτής να εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή, γεγονός που αφήνει ένα εύλογο κενό, μέχρι τα μαθητικά δρομολόγια να μπορέσουν να ξεκινήσουν. Και όλα αυτά υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι ο διαγωνισμός δεν θα καταλήξει άγονος, λόγω και της αύξησης των καυσίμων.

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

 

ΠΗΓΗ

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω