Διευρυμένο ολοήμερο στα Νηπιαγωγεία: Απογοήτευση από τις διευκρινήσεις του υπουργείου

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Όλοι είχαμε την απορία πως θα εφαρμοστεί το νέο διευρυμένο ολοήμερο πρόγραμμα στα νηπιαγωγεία, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και ωραρίων που δυστυχώς επικρατούν. Θυμίζουμε πως σχεδόν όλοι οι νηπιαγωγοί επειδή σχεδόν το σύνολο των νηπιαγωγείων είναι ολιγοθέσια υπάγονται στο νόμο για τα μικρότερα των 4θεσιων σχολεία και έτσι δεν τυγχάνουν καμία μείωση διδακτικού ωραρίου με βάση τα έτη υπηρεσίας. Αντιθέτως αποτελούν ίσως τους πιο σκληρά εργαζόμενους εκπ/κους με 25 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως, χωρίς διαλείμματα στην ουσία και πολλές φορές και με διευθυντικά καθήκοντα.

Και ενώ πολλοί/ες πίστευαν ότι η ύπαρξη επιπλέον προσωπικού με το νεο διευρυμένο ολοήμερο θα βελτίωνε αυτή την κατάσταση, η υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του στα νηπιαγωγεία τους απογοήτευσε παταγωδώς.

”Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ 106006/Δ1/1-9-2022 Υπουργική Απόφαση με θέμα:

Δημοφιλή!!  Το Παράδοξο της Ελλάδας: Παιδική Παχυσαρκία και Ελλιπής Φυσική Δραστηριότητα στα Σχολεία - Πρόταση για Επανέναρξη του Προγράμματος «ΕΥΖΗΝ»

«Λειτουργία νέου, αναβαθμισμένου προγράμματος ολοήμερου νηπιαγωγείου για το σχολικό έτος 2022-23» στο αναβαθμισμένο διευρυμένο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο, ο/η νηπιαγωγός του τμήματος διευρυμένου ωραρίου του ολοήμερου προγράμματος με ωράριο από τις 13:30 -17:30 μ.μ. συνεργάζεται στη διδασκαλία με τον/την νηπιαγωγό του Τμήματος του Ολοήμερου Προγράμματος, ο οποίος έχει ωράριο από τις 12:10 έως 16:00 μ.μ.. Συνεπώς, από τις 13:30 έως τις 16:00 μ.μ. υπάρχει συμπαρουσία στην τάξη των δύο εκπαιδευτικών. Κατά το διάστημα από 16:00 έως 17:30 μ.μ., ο/η νηπιαγωγός του Τμήματος διευρυμένου ωραρίου του ολοήμερου προγράμματος αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τη διδασκαλία στην τάξη.

Το χειρότερο από όλα τα παραπάνω είναι ότι μοιάζουν να καταργούν την έννοια του διδακτικού ωραρίου στους νηπιαγωγούς και δευτερευόντως ότι προσθέτουν 50′ την εβδομάδα στο ωράριο της αναπληρώτριας διευρυμένου ωραρίου, αν κάτσει κανείς και μετρήσει τις ώρες.

Παραθέτουμε απόσπασμα δημοσίευσης της συναδέλφου Έλενας Ντάτου, που αλιεύσαμε απο το facebook, για τον τρόπο που προβλέπεται να λειτουργεί το διευρυμένο στα νηπιαγωγεία:

“Έχουμε και λέμε: πρωινή βάρδια με 25 παιδιά, ΕΝΑ άτομο, που συνήθως είναι και η προϊσταμένη, άρα τρέχει σαν παλαβή να τα προλάβει όλα και μάθημα και διοίκηση, ούτε λόγος για τουαλέτα και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, να χτυπάει 6ωρα και 7ωρα (όλοι τα γνωρίζουν πλέον)… Και έχουμε στο ολοήμερο ΔΥΟ άτομα με 15 το πολύ 20 παιδιά, χωρίς διοικητικά, μόνο τάξη, άρα πιο καθαρό μυαλό- βελτιωμένη απόδοση και με 4ωρες βάρδιες… Ποιο μυαλό τα σκέφτεται αυτά… Αποδεικνύουν κάθε μέρα ότι είναι όχι μόνο άσχετοι, αλλά και επικίνδυνοι!..”

Δημοφιλή!!  Παράταση προθεσμίας υποβολής διδακτικών βιβλίων Μ.Δ.Β. & Ψ.Β.Δ.Β.

Ακολουθεί όλη η υπουργική απόφαση για να βγάλετε απο μόνοι σας συμπεράσματα:

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ [137.08 KB]

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω