Update: Ιστορίες τοποθετήσεων νεοδιόριστων

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Είναι τόσα πολλά τα “ευφάνταστα” που έχουν κάνει διάφορες διευθύνσεις ανά την Ελλάδα που πραγματικά είναι να απορεί κανείς…Θα μπορούσαμε να γράψουμε βιβλίο με τίτλο “1000 και 1 τρόποι για να μην εφαρμοστεί η νομοθεσία”.

Ξεκινάμε με τα συνηθισμένα:

Δεν αναρτούν πίνακες μοριοδότησης

Σε περίπτωση ισοβαθμίας σε κοινωνικά κριτήρια, εντοπιότητα, συνυπηρέτηση δεν υπολογίζουν τα μόρια προϋπηρεσίας όπως προβλέπεται, αλλά ακολουθούν τη σειρά πίνακα, μιας και απαιτεί λιγότερη δουλειά.

Φυσικά έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να γίνει η δουλειά του υπολογισμού των μορίων κάθε νεοδιόριστου και να συμπληρωθεί η καρτέλα του στο teachersminedu, αλλά … το καθυστερούν..

Τοποθετούν 5, 10 ή και παραπάνω εκπαιδευτικούς με άδεια, σε δυσπρόσιτο μονοθέσιο(πάρε κόσμε μόρια.. εις βάρος βέβαια των υπολοίπων). Μόνο εμείς έχουμε 5-6 φωτογραφίες τέτοιων τοποθετήσεων (Λακωνία, Τρίκαλα, Μαγνησία κτλ)

Δημοφιλή!!  Αμοιβαίες Μεταθέσεις 2024 - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ακόμη φήμες λένε:
Ότι σε γνωστό νησί του Ιονίου απειλήθηκε νεοδιόριστος συνάδελφος με πειθαρχική διαδικασία από υπάλληλο και διευθυντή διεύθυνσης εκπαίδευσης (εις εκ των δύο είναι πρώην συνδικαλιστής). Ελπίζουμε να μην ισχύει..

Πάμε στα πιο δύσκολα:
Στη Δευτεροβάθμια Λέσβου συναδέλφισσα με αναπηρία 70% μας ενημέρωσε ότι δεν προηγήθηκε στην προσωρινή τοποθέτηση. Την τοποθέτησαν στην τελευταία επιλογή της γιατί οι υπόλοιποι προηγούνταν στα κοινωνικά κριτήρια. Χωρίς σχόλια εδω..

Στην Α/βάθμια Λέσβου
Το ΠΥΣΠΕ αποφάσισε σε όσους δήλωσαν άδεια να μην δώσει όλα τα κενά, για παράδειγμα σε δημοτικό σχολείο με 4 κενά, όσοι δήλωναν άδεια, διεκδικούσαν μόνο τις 2 θέσεις. Οι υπόλοιπες ήταν αποκλειστικά για τους υπόλοιπους (μη αδειούχους).

Δημοφιλή!!  Διορισμένοι εκπαιδευτικοί: προσωπικό όπου εκκρεμεί η διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης, με αιωρούμενα κριτήρια αξιολόγησης

 

ΔΙΠΕ Εβρου τοποθέτησε 7 δασκάλους σε 1 κενο (δυσπρόσιτο), οι 6 με αδεια…

 

Επιμένουμε και υπενθυμίζουμε προς τους συναδέλφους νεοδιόριστους ότι πρέπει να ελέγχουν τις τοποθετήσεις, σε περίπτωση που διαπιστώνουν οτιδήποτε μεμπτό να επικοινωνούν αμέσως με τον επίσημο τοπικό σύλλογο εκπ/κών και να καταθέτουν ένσταση τεκμηριωμένη με βάση τη νομοθεσία. Μέχρι στιγμής αρκετοί σύλλογοι στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και στηρίζουν τους συναδέλφους που διεκδικούν τη νομιμότητα. Για τις λίγες περιπτώσεις συλλόγων που “κοιμούνται”. Εκεί πρέπει να τους ξυπνήσουν κι αυτούς οι συνάδελφοι. Τέλος ας μην απογοητευόμαστε, κανείς δεν είναι πάνω από το νόμο και όταν υπάρχει αντίδραση στις παρατυπίες συνήθως τις “μαζεύουν”. Ήδη σε αρκετές διευθύνσεις έχουν πάρει πίσω τις τοποθετήσεις για διόρθωση. Όχι παντού όμως..

Δημοφιλή!!  Βάσεις μεταθέσεων ΠΕ70

ΥΓ: Συνεχίστε να μας στέλνετε περιστατικά, δεν μπορεί να μας εκπλήξει τίποτα πλέον..

https://e-wall.net/2022/08/24/24339/

https://e-wall.net/2022/08/26/24437/

https://e-wall.net/2022/08/26/24435/

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω