info ga8496ddc2 1920 E-WALL

Απαραίτητα Δικαιολογητικά Πρόσληψης Αναπληρωτών/τριων Εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ – ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Γενικές οδηγίες για κάθε κατηγορία πρόσληψης αναπληρωτών

  1. Οδηγίες ανάληψης υπηρεσίας

Με την ανακοίνωση των προσλήψεων των αναπληρωτών, οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη ΕΕΠ -ΕΒΠ, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκουν, καλούνται να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα για την ανάληψη υπηρεσίας τους.

 α. Αναπληρωτές που προσλαμβάνονται σε περιοχή πρόσληψης

Βήμα 1- Δήλωση κενών
Οι Αναπληρωτές που προσλαμβάνονται σε περιοχή πρόσληψης θα κληθούν να δηλώσουν ψηφιακά μέσω του ΟΠΣΥΔ τις σχολικές μονάδες προτίμησής τους.

– Οι αναπληρωτές που δεν θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τις σχολικές μονάδες θα τοποθετηθούν στις εναπομείνασες αυτόματα, από το σύστημα.

Βήμα 2- Ενημέρωση για τη σχολική μονάδα ανάληψης υπηρεσίας
Στη συνέχεια, θα ενημερωθούν μέσω νέου γραπτού μηνύματος SMS, για το σχολείο στο οποίο θα πρέπει να μεταβούν για να αναλάβουν υπηρεσία.

Βήμα 3- Ανάληψη υπηρεσίας
Οι αναπληρωτές θα πρέπει να μεταβούν εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών, δηλαδή από την 1/9/2021 έως και τις 3/9/2021 στη σχολική μονάδα, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Βήμα 4- Σύναψη ψηφιακής σύμβασης
Με την κατάθεση των δικαιολογητικών από τον αναπληρωτή και την ψηφιακή σήμανση ανάληψης υπηρεσίας στο MySchool από τον Διευθυντή/Προϊστάμενος, ενεργοποιείται η δυνατότητα σύναψης ψηφιακής σύμβασης. Οι αναπληρωτές θα πρέπει να εισέλθουν στο anaplirotes.gov.gr της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του κράτους και με τη χρήση των ατομικών τους κωδικών στο taxisnet να συνάψουν ψηφιακή σύμβαση. Απαιτείται πρόσβαση στο Διαδίκτυο από φορητή ή σταθερή συσκευή.

Βήμα 5- Παραλαβή σύμβασης
Με τη σύναψη της ψηφιακής σύμβασης, οι αναπληρωτές θα ενημερωθούν με μήνυμα sms εντός 48 ωρών, για τη λήψη έγκυρου ψηφιακού αντιγράφου της σύμβασής τους το οποίο θα είναι διαθέσιμο στην εφαρμογή anaplirotes.gov.gr και θα περιέχει ενσωματωμένη την προηγμένη ψηφιακή σφραγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

 

  1. Συστήνεται να έχετε στη διάθεσή σας τους ατομικούς κωδικούς taxisnet.

 

ΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΛΗΡΟΥΣ (ΑΜΩ/ΑΠΩ) – ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΘΕΣΗΣ – ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ

 

ΟΔΗΓΙΕΣ προς ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

      1. Αντίγραφο Πτυχίου (Οι Τίτλοι Πανεπιστημίων της Αλλοδαπής συνοδεύονται από επίσημη μετάφραση, βεβαίωση αναγνώρισης από ΔΟΑΤΑΠ  και Απολυτήριο Λυκείου)
      2. Αντίγραφο Μεταπτυχιακού ή Διδακτορικού διπλώματος (εφόσον υπάρχει) και Αναλυτική Βαθμολογία αυτού (Οι Τίτλοι Πανεπιστημίων της Αλλοδαπής συνοδεύονται από επίσημη μετάφραση και βεβαίωση αναγνώρισης από ΔΟΑΤΑΠ- Επισυνάπτεται αίτηση για αναγνώριση συνάφειας η οποία συμπληρώνεται ΜΟΝΟ σε περίπτωση που ο Τίτλος δεν είναι προσόν πρόσληψης).
        ΠΡΟΣΟΧH:Η 5ετής φοίτηση δεν αναγνωρίζεται ως Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών για τη μισθολογική εξέλιξη, οπότε δεν προσκομίζεται Αίτηση για αναγνώριση συνάφειας.

      3. Βεβαιώσεις Προϋπηρεσίας (εκτός Ο.Π.Σ.Υ.Δ.) και κατάσταση ενσήμων.
      4. Πρωτότυπη γνωμάτευση (του τελευταίου τριμήνου) Παθολόγου ή Γενικού Γιατρού είτε του Δημοσίου είτε Ιδιώτη η οποία πιστοποιεί την υγεία του/της εκπ/κού και την ικανότητα να ασκήσει διδακτικά καθήκοντα ή του μέλους ΕΕΠ/ΕΒΠ να ασκήσει υποστηρικτικά καθήκοντα αντίστοιχα.
      5. Πρωτότυπη γνωμάτευση (του τελευταίου τριμήνου) Ψυχιάτρου είτε του Δημοσίου είτε Ιδιώτη η οποία πιστοποιεί την υγεία του/της εκπ/κού και την ικανότητα να ασκήσει διδακτικά καθήκοντα ή του μέλους ΕΕΠ/ΕΒΠ να ασκήσει υποστηρικτικά καθήκοντα αντίστοιχα.
Δημοφιλή!!  Το Υπουργείο Παιδείας κατηγορεί τους αναπληρωτές για τα κενά στα σχολεία - Το Συντονιστικό Αναπληρωτών απαντά

Προσοχή! Οι ιατρικές βεβαιώσεις να κατατεθούν πριν την 1ημισθοδοσία.

Οδηγός δικαιωμάτων, αδειών, διαδικασίων αναπληρωτών 2023

      1. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (Να έχει χορηγηθεί εντός τελευταίου τριμήνου. Δεν απαιτείται να το προσκομίσουν όσοι δεν έχουν τέκνα)
      2. Ειδική Κατηγορία (λόγοι υγείας των ιδίων- πιστοποιητικό ΚΕΠΑ των ιδίων)

      3. Αντίγραφο Πιστοποιητικού Braille ή ΕΝΓ (ΜΟΝΟ σε περίπτωση που είναι προσόν πρόσληψης)
      4. Φωτοτυπία πρώτης σελίδας βιβλιαρίου Τραπέζης με πρώτο όνομα το όνομα του/της αναπληρωτή/τριας
      5. Παραστατικά πιστοποίησης εκπαιδευτικού:
        α) ΑΦΜ: Εκτύπωση της πρώτης σελίδας από τα προσωπικά στοιχεία στον ΟΠΣΥΔ στην οποία αναγράφεται το ΑΦΜ
        β) ΑΜΚΑ: Φωτοτυπία οποιουδήποτε εντύπου στo οποίo αναγράφεται το ΑΜΚΑ
        γ) ΑΜΑ: Φωτοτυπία οποιουδήποτε εντύπου στo οποίo αναγράφεται το ΑΜΑ
        δ) ΑΔΤ: Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας
        (ΑΜΚΑ και ΑΜΑ να πιστοποιούνται από διαφορετικά έγγραφα το καθένα)

 

Περί πινάκων / Τι πρέπει να γνωρίζουμε για Προσωρινούς – Οριστικούς & Εκκαθαρισμένους Πίνακες

ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

που αφορούν σε

Δημόσιο, ΟΤΑ, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. και ΔΕΚΟ κεφ. Α ́ του Ν.3429/2005 των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σχέση εξαρτημένης εργασίας δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου (αποκλειόμενων σε κάθε περίπτωση των συμβάσεων μίσθωσης έργου).

Απαραίτητη προϋπόθεση για την αναγνώριση των ανωτέρω προϋπηρεσιών είναι να μην έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση καμίας άλλης οικονομικής παροχής (καταβολή αποζημίωσης) ή αναγνώρισης συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Δημοφιλή!!  Δικαστική μάχη στα Χανιά για τις μονιμοποιήσεις: Το Δημόσιο ζητά αναβολή, αφήνοντας ερωτήματα αναπάντητα

Σε εφαρμογή των παραπάνω, οι αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικοί μπορούν να καταθέσουν αίτηση αναγνώρισης προϋπηρεσίας επισυνάπτοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

        1. Βεβαίωση προϋπηρεσίας από τον φορέα απασχόλησης, από την οποία να προκύπτει με απόλυτη σαφήνεια:
          α) η νομική μορφή του φορέα και αν υπάγεται στο πεδίο εφαρμογής της παρ.1 του άρθρου 7 του Ν.4354/2015 και
          β) η σχέση εργασίας του υπαλλήλου, η ιδιότητα με την οποία υπηρέτησε, οι αποφάσεις πρόσληψης και απόλυσης, το ωράριο εργασίας (πλήρες ή μειωμένο), με αναφορά στο υποχρεωτικό ωράριο εργασίας που ίσχυε για τον αντίστοιχο κλάδο υπαλλήλων κατά την περίπτωση προσφοράς προϋπηρεσίας με μειωμένο ωράριο καθώς και η διάρκεια των προϋπηρεσιών αυτών.
        2. Αντίγραφα των συμβάσεων εργασίας.
        3. Φωτοτυπία ενσήμων ΙΚΑ για τη συγκεκριμένη προϋπηρεσία.
        4. Υπεύθυνη δήλωση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής, στην οποία θα δηλώνετε ότι η προϋπηρεσία που επιθυμείτε να αναγνωρίσετε δεν έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση καμίας άλλης οικονομικής παροχής (καταβολή αποζημίωσης) ή αναγνώρισης συνταξιοδοτικού δικαιώματος

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ 2ΓΕ/2023 – UPDATE

      1. Διευκρινίσεις για την προϋπηρεσία Α’ φάσης απο το ΥΠΑΙΘ / ΠΑΣΑΔ

Παρακαλούνται:

        • Όσες αναπληρώτριες έχουν παιδί έως 2 ετών και επιθυμούν να κάνουν χρήση μειωμένου ωραρίου να υποβάλουν αντίστοιχη αίτηση καθώς και 2 (δύο) Υπεύθυνες Δηλώσεις (μια της ιδίας και μία του συζύγου) ότι δεν έχουν κάνει χρήση της άδειας ανατροφής.

     Σε περίπτωση που δε θέλουν να κάνουν χρήση της ανωτέρω άδειας, αποστέλλουν

     Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία το αναφέρουν.

        1.      Όσες αναπληρώτριες διανύουν περίοδο κύησης, να το αναφέρουν επισημαίνοντας την Π.Η.Τ. στο Δελτίο Απογραφής Αναπληρωτή.
        2.      Σε περίπτωση τέκνου που σπουδάζει, απαιτείται βεβαίωση σπουδών από το Πανεπιστήμιο/Σχολή που φοιτά.

 

Αργίες, Γιορτές & Διακοπές από 01/09/23 έως 30/06/24!


 

Δικαιολογητικά πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Για την καλύτερη και έγκαιρη προετοιμασία των συναδέλφων αναπληρωτών εκπαιδευτικών σας παραθέτουμε τα Δικαιολογητικά Ανάληψης Υπηρεσίας, όπως ζητήθηκαν από τη Διεύθυνση Π.Ε. Ηρακλείου .
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται
Οι προσλαμβανόμενοι αναπληρωτές κατά την παρουσία τους στη σχολική μονάδα για την ανάληψη υπηρεσίας θα πρέπει να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά.
1. Εκτύπωση σελίδας από το ΟΠΣΥΔ στην οποία αναγράφεται το Α.Φ.Μ.
2. Φωτοτυπία οποιουδήποτε εντύπου στο οποίο αναγράφεται το Α.Μ.Κ.Α.
3. Φωτοτυπία οποιουδήποτε εντύπου στο οποίο αναγράφεται το Α.Μ.Α. ΙΚΑ (Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου ΙΚΑ).
4. Φωτοαντίγραφο Πτυχίου (σε περίπτωση ξενόγλωσσου τίτλου να προσκομισθούν επιπλέον: α. μετάφραση, β. αναγνώριση ΔΟΑΤΑΠ, γ. απολυτήριο λυκείου).
5. Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.
6. Πρωτότυπη γνωμάτευση (του τελευταίου τριμήνου) παθολόγου ή γενικού ιατρού Δημοσίου Νοσοκομείου ή ιδιώτη (να πιστοποιείται η υγεία και φυσική καταλληλότητα του υποψήφιου υπαλλήλου να ασκήσει διδακτικά καθήκοντα). Υποχρεωτική προσκόμιση με την πρόσληψη. Απαραίτητη προϋπόθεση σε κάθε περίπτωση για την καταβολή της 1ης μισθοδοσίας.
7. Πρωτότυπη γνωμάτευση (του τελευταίου τριμήνου) ψυχιάτρου Δημοσίου Νοσοκομείου ή ιδιώτη γιατρού (να πιστοποιείται η ψυχική υγεία και φυσική καταλληλότητα του υποψήφιου υπαλλήλου να ασκήσει διδακτικά καθήκοντα). Υποχρεωτική προσκόμιση με την πρόσληψη. Απαραίτητη προϋπόθεση σε κάθε περίπτωση για την καταβολή της 1ης μισθοδοσίας
8. Πιστοποιητικό Στρατολογίας τύπου Α΄ (Αναζητείται αυτεπάγγελτα. Εάν υπάρχει ήδη παρακαλούμε να προσκομιστεί για διευκόλυνση της Υπηρεσίας μας)
9. Φωτοτυπία 1ης σελίδας βιβλιαρίου Εθνικής Τραπέζης με ευκρινή τον αριθμό ΙΒΑΝ (με πρώτο δικαιούχο τον αναπληρωτή εκπαιδευτικό).
10. Μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών (σε περίπτωση ξενόγλωσσου τίτλου να προσκομισθούν επιπλέον: α. μετάφραση, β. αναγνώριση ΔΟΑΤΑΠ).
11. Σεμινάριο 400 ωρών (αν υπάρχει και μόνο σε περίπτωση πρόσληψης από τον πίνακα Ειδικής Αγωγής)
12. Φωτοαντίγραφα των Βεβαιώσεων Προϋπηρεσίας, ΜΟΝΟ όσων δεν είναι καταχωρισμένες στο ΟΠΣΥΔ
13. Όσοι έχουν βεβαίωση προϋπηρεσίας από Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. να προσκομίσουν επιπλέον: α) απόφαση πρόσληψης και απόλυσης β) βεβαίωση από το φορέα απασχόλησης όπου να προκύπτει η ιδιότητα με την οποία υπηρέτησαν, η σχέση εργασίας, το ωράριο (πλήρες ή μειωμένο), το υποχρεωτικό πλήρες ωράριο (σε περίπτωση εργασίας με μειωμένο ωράριο), η διάρκεια των προϋπηρεσιών και γ) βεβαίωση στην οποία θα αναφέρεται η νομική μορφή του φορέα απασχόλησης καθώς κι αν υπάγεται στο πεδίο εφαρμογής της Παραγράφου 1 του Άρθρου 7 του Ν.4354/2015.
14. Αναλυτική Κατάσταση Ενσήμων (μπορούν να εκτυπωθούν μέσω της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας του ΕΦΚΑ), τα οποία καλύπτουν όλα τα διαστήματα των βεβαιώσεων προϋπηρεσίας που έχουν προσκομίσει.
15. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης τελευταίου τριμήνου από την ημερομηνία πρόσληψης (μπορεί να εκτυπωθεί μέσω της Κεντρικής Διαδικτυακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης «ΕΡΜΗΣ» http://www.ermis.gov.gr).
16. Βεβαίωση φοίτησης σπουδάζοντος ή βεβαίωση υπηρετούντος στρατιωτική θητεία τέκνου.

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω