Προβλήματα με την ορκωμοσία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των σχολείων της Λήμνου και του Αγ. Ευστράτιου

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τον εξαναγκασμό όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διορίστηκαν στα σχολεία της περιοχής της Λήμνου (Β΄ Λέσβου) και του Αγίου Ευστρατίου (Γ΄Λέσβου), να παρουσιαστούν την ημέρα της ορκωμοσίας στη Μυτιλήνη.
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Λέσβος, η Λήμνος και ο Άγιος Ευστράτιος είναι τρία ξεχωριστά νησιά που δεν έχουν συχνή ακτοπλοϊκή κι αεροπορική σύνδεση μεταξύ τους, αλλά ούτε και με την ηπειρωτική Ελλάδα. Να προσθέσουμε πως εν μέσω της θερινής περιόδου τα αεροπορικά εισιτήρια είναι πανάκριβα. Επιπλέον, λόγω των μη συχνών συγκοινωνιών, οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι είναι πιθανό να αναγκαστούν σε παραπάνω έξοδα για μια ή και παραπάνω διανυκτερεύσεις στη Μυτιλήνη.
Όλα αυτά τα έξοδα οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι υποχρεούνται να τα πληρώσουν από την τσέπη τους, με δεδομένο μάλιστα ότι προέρχονται από την ανεργία των καλοκαιρινών μηνών. Το Υπουργείο Παιδείας και η Διεύθυνση που τους υποχρεώνουν πρώτα να μετακινηθούν στη Λέσβο για την ορκωμοσία και μετά να μετακινηθούν στη Λήμνο και στον Άγιο Ευστράτιο για να παρουσιαστούν στα σχολεία που θα τοποθετηθούν, δεν θα τους καλύψουν αυτά τα έξοδα κι αδιαφορούν για την όλη ταλαιπωρία που θα υποστούν, ενόψει μάλιστα και της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού.
Θεωρούμε απαράδεκτες αυτές τις μεθοδεύσεις Υπουργείου Παιδείας και των Διευθύνσεων και απαιτούμε την εξ αποστάσεως ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

ΕΛΜΕ Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου

Δημοφιλή!!  Συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ: Ορισμός κενών και πλεονασμάτων για μεταθέσεις

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω