Είναι καλό η Α φάση να βγαίνει Αύγουστο;

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πάγιο αίτημα των αναπληρωτών είναι μια μεγάλη Α φάση με όλα τα κενά και όλα τα έργα ΕΣΠΑ(παράλληλη, ΖΕΠ κτλ) μέσα, έτσι ώστε να τηρείται η σειρά του πίνακα και να μην έχουμε πολλές μικρές φάσεις που μοιραία προκαλούν αδικίες. Όμως είναι αδύνατον να συμβεί κάτι τέτοιο εάν η Α φάση βγαίνει Αύγουστο. Για να προκύψουν όλα τα κενά των σχολείων τα οποία θα δοθούν για την Α φάση αναπληρωτών, πρέπει να γίνει μια σειρά απο ενέργειες απο τις διευθύνσεις εκπ/σης οι οποίες όμως ωφείλουν βάσει λογικής και βάσει νόμου να γίνονται με ανοικτά σχολεία, δηλαδή μετά τις 1/9. Πρέπει να υπολογιστούν οι λειτουργικές υπεραριθμίες, να τοποθετηθούν οι υπεράριθμοι, να κατατεθούν οι αιτήσεις για μακροχρόνιες άδειες κτλ…

Δημοφιλή!!  Νέα Φάση για Αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς: Δήλωση Σχολικών Μονάδων 19/3, Ανάληψη Υπηρεσίας 21-22/3

Όλα αυτά για να γίνουν σωστά και τυπικά απαιτούν να έχει εκκινήσει ο Σεπτέμβρης για να έχουν ανοίξει τα σχολεία…Για παράδειγμα δε γίνεται να υπολογίσεις ενα κενό μακροχρόνιας άδειας και να προσλάβεις τον αναπληρωτή, προτού καν μάθεις ότι θα κάνει αίτηση αδείας κάποιος συναδέλφος. Ούτε είναι καλό να βγάζει λειτουργικά υπεράριθμους μια διεύθυνση σε σχολεία εκτος λειτουργίας το καλοκαίρι….γιατί αυτές οι υπεραριθμίες θα υπολογίζονται φυσικά στα τυφλά και προφανώς με λογικές κόφτη, χώρια που είναι παράτυπο κάτι τέτοιο…Υπάρχει λόγος που η νομοθεσία προβλέπει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για όλα αυτά και προβλέπει οι διαδικασίες να γίνονται με την έναρξη του σχολικού έτους…Έτσι λοιπόν πάντοτε οι διαδικασίες αυτες εκκινούσαν 1/9 και η 1η φαση φυσιολογικά έβγαινε στις 6-7/9.

Δημοφιλή!!  Κρίση στην εκπαίδευση: Συνεχείς παραιτήσεις αναπληρωτών - Ερωτήματα ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Παιδείας

 

Θα έχουμε μόνιμους διορισμούς το 23.. Ανάλυση δεδομένων και πληροφορίες Πατρεα/pde

Πάντοτε εκτός απο τα δύο τελευταία χρόνια που γίνεται η Α φαση σε κενά που βγαίνουν σχεδόν στην τύχη…Κενά που προκύπτουν από ασκήσεις χάρτου πάνω στο excel και απο υπεραριθμίες “τραβηγμένες απ’τα μαλλιά” εν μέσω θέρους, με αποτέλεσμα να έχουμε στο καπάκι συμπληρωματική Β φάση που προκαλεί τις γνωστές αδικίες.

Σίγουρα θέλουμε οι αναπληρωτές να δουλεύουν όσο πιο νωρίς γίνεται, όμως τι νόημα έχουν 5-10 μέρες αν είναι ο συνάδελφος να βρεθεί στην άλλη άκρη της χώρας ως τελευταίος στην Α φάση…επειδή αυτή είναι υπολογισμένη “κουτουρού” και μισή απο ότι θα ήταν εάν γινόταν όλες οι διαδικασίες όπως έπρεπε;

Δημοφιλή!!  Προσλήψεις 130 Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δεν ξέρουμε….ας ο δώσει ο καθένας την προσωπική του απάντηση στο ερώτημα του τίτλου…πάντως σίγουρα ξέρουμε ότι η νομοθεσία πρέπει να τηρείται και τα κενά να μην “πετσοκόβονται” το καλοκαίρι…απλά έτσι κι αλλιώς Αύγουστο θα βγεί η Α φάση..

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω