ΚΕΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ – ΑΜΕΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πανηγυρίζει για τους 8500 διορισμούς λέγοντας μάλιστα ότι έχουν καλυφθεί οι περισσότερες ανάγκες. Προφανώς κι έχει γίνει βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, δηλαδή την κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο προσωπικό, όμως για να συμβεί ολοκληρωτικά αυτό πρέπει να συσταθούν νέες οργανικές θέσεις για όλες τις ειδικότητες. Η συντριπτική πλειοψηφία των ειδικοτήτων που εργάζονται στα σχολεία είναι αναπληρωτές και αυτό αποδεικνύεται εύκολα από τις προσλήψεις που γίνονται κάθε χρόνο.

 

✏️ΠΕ 06 : Τα οργανικά κενά πριν τους φετινούς διορισμούς ηταν 431 και καλύφθηκαν τα 362. Όμως την περσινή χρόνια δούλεψαν ως αναπληρωτές 2719!!! Αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι οργανικές θέσεις είναι ελάχιστες μπροστά στις πραγματικές ανάγκες.

Δημοφιλή!!  ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΟΛΜΕ - Η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 

✏️ΠΕ08 : Μετά τους περσινούς διορισμούς τα εναπομείναντα οργανικά κενά για τους ΠΕ 08 ήταν 78 σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια, τα οποία καλύφθηκαν στους φετινούς διορισμούς. Όμως, την περσινή χρόνια προσλήφθηκαν ως αναπληρωτές 1200!!

 

✏️ΠΕ11 : Στον πίνακα ΠΕ 11 βρίσκονται περιπου 4000. Οι διορισμοί που έγιναν πέρυσι ηταν 102 στην Πρωτοβάθμια, 26 στη Δευτεροβάθμια και 34 στην Ειδική Αγωγή. Τα κενά που είχαν απομείνει ηταν 201 και από αυτά καλύφθηκαν στους φετινούς διορισμούς τα 116. Το παράδοξο είναι ότι την περσινή χρόνια έγιναν περιπου 1300 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής.

 

✏️ΠΕ 79: Τα τελευταία δυο χρόνια έγιναν στην πρωτοβάθμια 213 διορισμοί εκπαιδευτικών ΠΕ79. Τα οργανικά κενά της πρωτοβάθμιας είναι πάνω από 500, πολλά από τα οποία δυστυχώς εξαφανίστηκαν στις μετατάξεις. Το σχολικό έτος 2021-22 προσλήφθηκαν ως αναπληρωτές 480 εκπαιδευτικοί γενική και ειδική αγωγή στην Πρωτοβάθμια.

Δημοφιλή!!  Μεταθέσεις μουσικών ειδικοτήτων σε Μουσικά Σχολεία για το 2024

 

✏️ΠΕ86: Τα τελευταία 3 χρόνια πραγματοποιήθηκαν 345 διορισμοί εκπαιδευτικών ΠΕ86, 110 στην ειδική και 235 στη γενική, σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια. Στους πίνακες γενικής και ειδικής βρίσκονται περιπου 5500 άτομα, από τα οποία 1568 δούλεψαν ως αναπληρωτές το προηγούμενο σχολικό έτος.

 

✏️ΠΕ91: Σε μια ειδικότητα που τα προηγούμενα χρόνια δούλευαν ως αναπληρωτές πάνω από 900 άτομα, το υπουργείο φέτος δεν εκανε ΚΑΝΕΝΑΝ διορισμό. Συνολικά ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί εργάζονται περιπου 240, από τους οποίους οι 171 διορίστηκαν το 2021. Την περσινή σχολική χρόνια προσλήφθηκαν 200 άτομα λιγότερα, λόγω έλλειψης κονδυλίων ΕΣΠΑ, και σε πολλές περιπτώσεις οι μακροχρόνιες άδειες δεν καλύφθηκαν ποτέ από αντίστοιχη ειδικότητα θεατρικής αγωγής. Το 80% των εκπαιδευτικών θεατρικής αγωγής είναι αναπληρωτές και 200 από αυτούς εργάζονται πάνω από 10 χρόνια.

Δημοφιλή!!  Πώς θα τρέξει το σύστημα μεταθέσεων - Λεπτομέρειες για τη λειτουργία του συστήματος

 

Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει ΑΜΕΣΑ να προχωρήσει σε σύσταση οργανικών θέσεων για όλες τις ειδικότητες και να καλύψει με μόνιμους διορισμούς τα χιλιάδες κενά που προκύπτουν κάθε χρόνο.

Ως ποτέ οι συνάδελφοι θα αναπληρώνουν τους εαυτούς τους;

ΥΓ Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους Τσακλίδου Στέλλα ΠΕ06, Σταθογιάννη Ιωάννη ΠΕ08, Αμπατζή Βασίλη ΠΕ11, Παπαδημητρίου Τάκη ΠΕ79, Γεωργιακάκη Κυριακή ΠΕ86, Ψαρουδάκη Αγάπη ΠΕ91 για την πολύτιμη βοήθεια στη συλλογή των στοιχείων.

 

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

Τηλέμαχος Παπαδόπουλος

Παπαδόπουλος Τηλέμαχος Δάσκαλος, Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου Αντιπρόσωπος στη Γ.Σ ΔΟΕ

Κύλιση προς τα επάνω