Υπεγράφη η ΚΥΑ για τον καθορισμό κριτηρίων και προϋποθέσεων αντιστοίχισης Τμημάτων Σχολών Μηχανικών Πανεπιστημίου με Τμήματα Πολυτεχνικής Σχολής Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

 

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπογράφουν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κος Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Άγγελος Συρίγος, καθορίζονται τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για την αντιστοιχία Τμημάτων Σχολών Μηχανικών Πανεπιστημίου με Τμήματα Πολυτεχνικής Σχολής Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Με την απόφαση αυτή τα Τμήματα Σχολών Μηχανικών Πανεπιστημίου και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται θα θεωρούνται αντίστοιχα με τα Τμήματα Πολυτεχνικής Σχολής δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους αποφοίτους τους, με βάση τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτούν με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, να ασκήσουν τις επαγγελματικές δραστηριότητες που ασκούν οι απόφοιτοι Πολυτεχνικών Σχολών.

Δημοφιλή!!  Αδικία εις βάρος πτυχιούχων ΕΑΠ: Ερώτηση στη Βουλή για αναγνώριση πτυχίων και επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Η τήρηση των προϋποθέσεων πιστοποιείται βάσει του εγκεκριμένου από την οικεία Σύγκλητο προγράμματος σπουδών και τη βεβαίωση της Συγκλήτου για την ύπαρξη των αναγκαίων υποδομών για τη λειτουργία των εργαστηρίων. Υπεύθυνη για τον έλεγχο και την τήρηση των προβλεπόμενων από την ΚΥΑ προϋποθέσεων καθώς και την πρόταση αντιστοιχίας προς τους αρμόδιους Υπουργούς θα είναι η επιτροπή που καθορίζεται από την παρ. 3 του άρθρου 66 του ν.4610/2019(Α’ 70) .

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω