Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τα voucher των 180 ευρώ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Παράλληλο πρόγραμμα που προβλέπει την χορήγηση επιταγών ύψους 180 ευρώ το μήνα για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς σε μητέρες εργαζόμενες

 

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων για το παράλληλο πρόγραμμα που προβλέπει την χορήγηση voucher ύψους 180 ευρώ το μήνα για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς σε μητέρες εργαζόμενες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Συγκεκριμένα οι δικαιούχοι θα πρέπει μέχρι τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου να υποβάλλουν αίτηση.

Ειδικότερα μέχρι την Παρασκευή θα δημοσιοποιηθεί από την ΕΕΤΑΑ η Δημόσια πρόσκληση για την έναρξη της υποβολής των αιτήσεων από την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για την παροχή θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και ειδικότερα για βρέφη από 2 μηνών έως 2,5 ετών και νήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση θα περιλαμβάνει η σχετική δημόσια πρόσκληση από την ΕΕΤΑΑ. Η υποβολή των αιτήσεων και των αντίστοιχων δικαιολογητικών θα γίνεται μόνο μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) με χρήση της «ειδικής εφαρμογής για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων», με τη διαδικασία της επισύναψης αρχείων pdf.

Δημοφιλή!!  Αγωνία για το μέλλον των παιδικών σταθμών στο Δήμο Θερμαϊκού / Κίνδυνος να κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί

 

Οι δικαιούχοι

  • Μητέρες βρεφών και νηπίων
  • Μητέρες νηπίων με Αναπηρία.
  • Άτομα τα οποία έχουν και ασκούν κατά νόμο την επιμέλεια των παιδιών

 

Προϋποθέσεις

α) υπάλληλοι, μόνιμοι και αορίστου χρόνου, του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και των Ο.Τ.Α. (α΄ και β΄βαθμού), ή
β) μισθωτοί/ές, αυτοαπασχολούμενοι/ες στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι/ες δεν δύναται να είναι δικαιούχοι συγχρηματοδοτούμενων υλοποιούμενων Πράξεων στο
πλαίσιο της Δράσης «Εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής»
γ) ωφελούμενοι σύμφωνα με τα στοιχεία α), β), οι οποίοι διαμένουν σε δήμους, στους οποίους δεν είναι υποχρεωτική η δίχρονη εκπαίδευση, σύμφωνα με το
άρθρο 34, παρ. 4. «Ρύθμιση θεμάτων δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης» του ν. 4704/2020, με το οποίο, ανεστάλη κατ’ εξαίρεση μέχρι την έναρξη του σχολικού
έτους 2021-2022, η έναρξη εφαρμογής της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης για τους Δήμους Αθηναίων, Ζωγράφου, Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης Αττικής και Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης.

Κριτήρια

α. Στο οικογενειακό εισόδημα:

Λαμβάνεται υπόψη και υπολογίζεται το εισόδημα και των δύο (2) μερών/συζύγων, καθώς και το εισόδημα των εξυπηρετούμενων ατόμων, εφόσον υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση. Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα, που θα λαμβάνεται υπόψη για την ένταξη στο πρόγραμμα του/της αιτούντος/ούσας, θα προκύπτει από την Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (Εκκαθαριστικό Σημείωμα) του Υπ. Οικονομικών του φορολογικού έτους 2019 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 01.01.2019 έως 31.12.2019).

β. Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα αναλύεται ως εξής:

Έως (30.000,00 ) ευρώ για μητέρες που έχουν έως δύο (2) παιδιά
Έως (33.000,00) ευρώ για μητέρες που έχουν έως τρία (3) παιδιά
Έως (36.000,00) ευρώ για μητέρες που έχουν τέσσερα (4) παιδιά και
Έως (39.000,00) ευρώ για μητέρες που έχουν από πέντε (5) και άνω

Δημοφιλή!!  Εκπαιδευτικοί: Ημερίδα για σχολικό εκφοβισμό μετατράπηκε σε καμπάνια προώθησης υποψηφιότητας

 

Ο αριθμός των παιδιών που αναφέρονται στην παραπάνω παράγραφο για τον υπολογισμό του εισοδήματος, περιλαμβάνει:

  • τέκνα μέχρι 18 ετών, β) τέκνα έως 24 ετών, σε περίπτωση που σπουδάζουν και γ) άτομα με αναπηρία ανεξαρτήτου ηλικίας.
  • Στην οικογενειακή κατάσταση.
  • Στην κατάσταση απασχόλησης και την εργασιακή σχέση

 

Η διαδικασία επιλογής των ωφελούμενων από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., διεξάγεται από Επιτροπές και πραγματοποιείται βάσει του συστήματος μοριοδότησης, μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού του προγράμματος, όπως αυτό προσδιορίζεται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της ΕΕΤΑΑ. Το σύστημα επιλογής βασίζεται στον καθορισμό των απαραίτητων δικαιολογητικών, που πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσα στην εφαρμογή από τους ενδιαφερόμενους, στον ορισμό μηχανισμού ελέγχου των δικαιολογητικών αυτών και στη βαθμολόγηση και κατάταξη των ενδιαφερόμενων, βάσει του συστήματος μοριοδότησης.

Δημοφιλή!!  Η Απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών για την αξιολόγηση

Μετά την επιλογή, η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. χορηγεί σε κάθε ωφελούμενο την «Αξία τοποθέτησης», η οποία είναι αυστηρά προσωπική και δεν μεταβιβάζεται, ούτε πωλείται. Η παραβίαση των προαναφερομένων, οδηγεί στην ακύρωση της αξίας τοποθέτησης.

Το ποσό που καταβάλλεται από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., για κάθε κατηγορία δομής/Θέσης από (Α1 έως Β2), ανέρχεται στο ποσό των 180 ευρώ μηνιαίως και με μέγιστη διάρκεια τους έντεκα (11) μήνες, και όχι πέραν της 31/7/2021, ανεξαρτήτως κατηγορίας δομής. Δίνεται ως οικονομική στήριξη των ωφελούμενων και θα καλύπτει το σύνολο, ή μέρος της αξίας των παρεχόμενων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανόμενης της σίτισης του βρέφους, ή του νήπιου.

ΠΗΓΗ

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω